fritschi je praveze jeden z mala vyrobcov ktoreho viazania su certifikovane a tie vypinacie hodnoty su realne DINy a nie nahodne hodnoty vycucane z prstu ako pri ATK, Marker a pod
Hej, vedomie že mám certifikované viazanie ma vždy ukľudnilo, keď mi na Vipecu zamrzla š***** tak, že som sa nevedel vypnúť z viazania. A potom sa nedala roztvoriť tak, aby sa dalo nastúpiť.
Kamarátovi to teraz funguje rovnako.
Ale kto dáva jeden-dva zjazdy po zjazdovke, sa tým trápiť nemusí.
Pri jednoduchých š*****ach to nieje problém, dá sa to niečim š*****tým vyšpárať, Fritchi má nezávislé otváranie čeľustí, je kus zložitejšie a zapúzdrené, tak keď tam zmrzne voda, tak hotovo.
Na Alpiniste je pod pružinami čeľustí guma, stačí s nimi trochu pocvičiť a ľad sa rozláme, resp. sa ani nevytvori vrstva, ktorá by čeľuste zablokovala.
btw, Sara zo Skitrabu mi pisala, ze spicky na tych viazkach titan vario su identicke, rozdiely su len v patkach. cize ziadna odlisnost v hrubke drotu alebo co medzi 5-7 a 9-11, alebo tak. a ja som sa nazdaval ... keby sa aj niekto iny, aby sa uz nie.
Pojdem nakoniec do toho Markeru opat. Cital som viacero recenzii na zasekavajuce sa spicky Fritschi, aj na posuvajucu sa patu. Keby niekto nieco chcel z bittlu, tak sa ozvite do zajtra (stvrtka) obeda:) v ramci BA alebo aj na vychod viem doniest pravdepodobne o tyzden cez vikend
Ja uz som bol v boroch pre ne, viazko dali take ako sme sa po telefone dohodli. Do poslednej chvile som neveril ale za 320eur solidny deal veru. Prvy krat som videl ze zlavovy kupon fungoval z plnej ceny a nie aktualnej.
Decká, poradte nejaký slušný cepín v rozumnej váhe, kvalite a cene . Nemám žiadnu skúsenosť, ale v posledné roky začí byť hodne ľadovo a už som mal párkrát pocit, že by sa možno i hodil. Z toho čo som sa pozeral , v zásade sa delia na také tie rovné, o ktoré sa radi opierajú pešiaci ( a tým pádom tam hrá úlohu aj výška cepínu), potom zahnuté, ktoré sa používajú najmä na ľady a niečo medzi tým. Tie medzitým sa ešte delia na také tie s kladivom a také tie s lopatkou. Prd sa tomu vyznám, tak sa chcem opýtať aký typ vybrať a najmä prečo a ako to využijem.
Moja predstava je že v prudkých miestach mi ten cepín pomôže v stabilite výstupu a pri zjazde si ho dám ku paličke a keby bol prúser, skúsim sa zachytiť zeme počas pádu.
Petzl ride prip blue ice falk, slusna vaha, pouzitelnost a aj cena. Netreba hladat nic dlhsie nez 50cm, na lezenie do zlabu a self arrest to bohate staci, zahnute sa lepsie drzia.
Ak nevies na co je kladivko tak to ti veru netreba.
Cez vikend som montoval viazko na nove skitraby a vcelku ma prekvapilo ako lahko do toho vliezol vrtak hlavne v porovnani s atomic/ski trab race a non race lyzami s carbon/kovovym platom pod viazkom. 86mm brzda na ATK viazku potrebovala trosku presviedcania kedze 157cm verzia je pod patou 88mm siroka, ale vsetko si sadlo, uz len to poriadnie poskrtat o jarnu kosku a kamienky.
Konecne som sa dokopal ku novym lyziarkam a aj setu s techovym viazkom, oproti ramovemu to nevazi skoro nic ?. Pri skusani som ostal docela prekvapeny aky rozsah maju sucasne lyziarky v slapacom mode. Snad este stihnem tuto sezonu vyskusat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kamarátovi to teraz funguje rovnako.
Ale kto dáva jeden-dva zjazdy po zjazdovke, sa tým trápiť nemusí.
Na Alpiniste je pod pružinami čeľustí guma, stačí s nimi trochu pocvičiť a ľad sa rozláme, resp. sa ani nevytvori vrstva, ktorá by čeľuste zablokovala.
Ale asi som nemehlo
myslel som, že sa horšie zacvakáva lyžiarka do špice, s tým ja mám naopak dobrú skúsenosť..
do brzdy som ešte zacvakávať neskúšal
Moja predstava je že v prudkých miestach mi ten cepín pomôže v stabilite výstupu a pri zjazde si ho dám ku paličke a keby bol prúser, skúsim sa zachytiť zeme počas pádu.
Ak nevies na co je kladivko tak to ti veru netreba.
Cez vikend som montoval viazko na nove skitraby a vcelku ma prekvapilo ako lahko do toho vliezol vrtak hlavne v porovnani s atomic/ski trab race a non race lyzami s carbon/kovovym platom pod viazkom. 86mm brzda na ATK viazku potrebovala trosku presviedcania kedze 157cm verzia je pod patou 88mm siroka, ale vsetko si sadlo, uz len to poriadnie poskrtat o jarnu kosku a kamienky.