Skialpové vybavenie
nakoniec skitrab gara a dobre som spravil, na nocne lyzovanie v rozbitom idu super, nieje problem sa do nich zapriet aj vo vyssich rychlostiach ako do haganov co lietali vsade
nove papierovky, velmi uzasne, podstatne lepsie ako dynafit dna-čka a la sportiva stratosV
Za tu cenu neviem ci im niektorá lyža dokáže konkurovať.
tak to su skutocne lyze pre "ozajstnych fajnsmekrov"
Podla toho co citam po internetoch aj na ine znacky (Faction, Line a pod) by som uz ine ako "mainstreamove" lyze nekupil - Made in Austria alebo Germany este nikdy nesklamalo.
Mozno rovnaky problem len si to pan telemark nevsimol?
kks ale toto nemoze byt obycajna "vyrobna vada" - black crowsy sa delaminuju tak, ze tam vznikne par milimetrova fuga len pod viazanim, toto sa kompletne rozpadlo... ako nic v zlom, ale utvrdil som sa ze Ogso je jedna garazova smelinarska znacka, ktoru by som nekupil ani v 90%tnej zlave
https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-viazania/skialpinisticke-viazanie-elan-c-raider-12/#86%20mm
Ogso Jaeger, kúpené pred touto sezónou, zatiaľ 5x som na nich bol.
+ lyže ľahké, pekne sa na nich stúpa
+ originál pásy Ogso sa dobre kĺžu a dobre držia
+ lyže v snehu idú pekne, nikdy som nedokázal robiť oblúčiky na šírke tak 3m ako s týmito, napriek tomu že sú to chamber lyže
- na ľade to nie je bohviečo, ale to je asi problém každých ľahších skialp lyží
- po 5 použitiach sú už dosť zrelé na voskovanie, to aj niekde písali že rýchlo vysychajú
- ľahšie sa poškrábu ako predchádzajúce skiaply Volkl ktoré som kúpil v roku 2012 a to už boli použité
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20