nie som majster svetla v kvalite lyzby, ale tie 95tky fakt nie su prasanovky:) hlavne ak su v dlzke -vyska osoby, nie +. nestazujem sa, mam tie lyze rad ale viem kde su ich limity. minuly tyzden predne derese od 20cm to metra prasanu a tam sa stracali. kazdopdne je to mimo zadavatelovej otazky.. sorry za offtopic
Vyberám "univerzálky" za Elán Ibex 78mm/170 cm, kedže na moju váhu cca 90 kg/185 cm/ majú malý "výtlak"
Ťapkám si 4 sezónu, som skôr skiturista prevažne po lesoch na východe SR, nejaké ľahšie veci som už vyšľapal /a zlyžoval/ aj v Tatrách, ale voľného času je málo
Zatiaľ v užšom výbere -
- K2 Wayback 88 21/22 174 alebo 181 cm /ekonomická voľba/
- Fischer Transalp 90 Carbon 22/23 176 alebo 183 cm
Viazanie by bolo ATK , Crest 10, RT 10,.... /crest mám aj teraz, má nejaké muchy, ale zvykol som si/
Čo poradíte?
Wayback sú fantastické lyže s výbornou geometriou, ale naozaj sa nehodia do našich podmienok, kde je 50% času ľadovo. Lyža je veľmi mäkká a pre človeka s 90 kg sa hodí viac do oblasti s viac snehom (čo u nás nie je ani náhodou). Z týchto dvoch by som išiel do Fischerov (má ich švagor, síce je špičkový lyžiar, ale pochvaľuje i ich).
Za mňa do našich podmienok tiež niečo trochu tvrdšie. Sám mám Black Diamond Link a ako sú perfektne v prašane, tak v rozbitom teréne trpím. Predtým som mal Fischer Watea a to bola super lyža na slovenské snehové podmienky. Aj v rozbitom, tvrdom teréne super držala.
Tieto Transalp majú dvaja kamoši a obaja si ich veľmi chvália.
No, ja mam napr waybacky 88 a vobec by som nepovedal ze lyza je velmi makka a to mam 85 kg a teda este som nikdy nepocitil zeby som si na tu lyzu musel stazovat a to som uz polyzoval kadejake veci a v kadejakych podmienkach. Za mna je toskvela univerzalna lyza, zalyzujes na ubytom tazkom / mokrom snehu a aj v prasane.
Ak by som mal porovnat ake je lyzovanie ked je ladovo ako vravi kolega, tak mam aj dalsi par lyzi ktore su tvrde, a kym nemas lyze ktore vazia 2kg+ tak si na lade ani neprdnes.
Takze podla mna si kup radsej lyze ktore budu vsestranne/hrave ako sa orientovat na ladove podmienky.
Čaute, aké sú tie Ogso? Len tak všeobecne ležérne keby mi to niekto zhodnotil prosím ?dik
Ogso Jaeger, kúpené pred touto sezónou, zatiaľ 5x som na nich bol.
+ lyže ľahké, pekne sa na nich stúpa
+ originál pásy Ogso sa dobre kĺžu a dobre držia
+ lyže v snehu idú pekne, nikdy som nedokázal robiť oblúčiky na šírke tak 3m ako s týmito, napriek tomu že sú to chamber lyže
- na ľade to nie je bohviečo, ale to je asi problém každých ľahších skialp lyží
- po 5 použitiach sú už dosť zrelé na voskovanie, to aj niekde písali že rýchlo vysychajú
- ľahšie sa poškrábu ako predchádzajúce skiaply Volkl ktoré som kúpil v roku 2012 a to už boli použité
no maju trošku problem s kvalitou včera mi jeden znamy písal z MT s ktorým sme ich preberali, boli s kamošom pod chlebom a zánovne osgo sa mu rozlepili, som zvedavý na fotky
no maju trošku problem s kvalitou včera mi jeden znamy písal z MT s ktorým sme ich preberali, boli s kamošom pod chlebom a zánovne osgo sa mu rozlepili, som zvedavý na fotky
kks ale toto nemoze byt obycajna "vyrobna vada" - black crowsy sa delaminuju tak, ze tam vznikne par milimetrova fuga len pod viazanim, toto sa kompletne rozpadlo... ako nic v zlom, ale utvrdil som sa ze Ogso je jedna garazova smelinarska znacka, ktoru by som nekupil ani v 90%tnej zlave
Jedna mala 1150 g, druhá len 1060 g! A to je teda dosť veľký rozdiel v rámci páru (90 g) aj v porovnaní s údajom výrobcu (-150 a -240 g). Pri vážení som si tiež všimol markantný rozdiel v hrúbke lyží, jedna bola približne o milimeter tenšia ako druhá.
tak to su skutocne lyze pre "ozajstnych fajnsmekrov" ...to je tak, ked lyze vyrabaju Africania
Podla toho co citam po internetoch aj na ine znacky (Faction, Line a pod) by som uz ine ako "mainstreamove" lyze nekupil - Made in Austria alebo Germany este nikdy nesklamalo.
Som rad ,ze pri výbere lyží som nevybral špeciály spod Mont Blanku a zobral cinske waybacky 88 za polovicnu cenu. Mam 96kg a polyzujem aj lad. Nepripadaju mi az take mäkké . Predtým som mal oveľa drahsie Traby a to bolo blato.
Za tu cenu neviem ci im niektorá lyža dokáže konkurovať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ťapkám si 4 sezónu, som skôr skiturista prevažne po lesoch na východe SR, nejaké ľahšie veci som už vyšľapal /a zlyžoval/ aj v Tatrách, ale voľného času je málo
Zatiaľ v užšom výbere -
- K2 Wayback 88 21/22 174 alebo 181 cm /ekonomická voľba/
- Fischer Transalp 90 Carbon 22/23 176 alebo 183 cm
Viazanie by bolo ATK , Crest 10, RT 10,.... /crest mám aj teraz, má nejaké muchy, ale zvykol som si/
Čo poradíte?
Wayback sú fantastické lyže s výbornou geometriou, ale naozaj sa nehodia do našich podmienok, kde je 50% času ľadovo. Lyža je veľmi mäkká a pre človeka s 90 kg sa hodí viac do oblasti s viac snehom (čo u nás nie je ani náhodou). Z týchto dvoch by som išiel do Fischerov (má ich švagor, síce je špičkový lyžiar, ale pochvaľuje i ich).
Tieto Transalp majú dvaja kamoši a obaja si ich veľmi chvália.
Ak by som mal porovnat ake je lyzovanie ked je ladovo ako vravi kolega, tak mam aj dalsi par lyzi ktore su tvrde, a kym nemas lyze ktore vazia 2kg+ tak si na lade ani neprdnes.
Takze podla mna si kup radsej lyze ktore budu vsestranne/hrave ako sa orientovat na ladove podmienky.
eedit :
https://snow.cz/test/54-test-skialpovych-lyzi-2021-22-snowtest/testovana-polozka/2078-k2-wayback-88-2021
Ogso Jaeger, kúpené pred touto sezónou, zatiaľ 5x som na nich bol.
+ lyže ľahké, pekne sa na nich stúpa
+ originál pásy Ogso sa dobre kĺžu a dobre držia
+ lyže v snehu idú pekne, nikdy som nedokázal robiť oblúčiky na šírke tak 3m ako s týmito, napriek tomu že sú to chamber lyže
- na ľade to nie je bohviečo, ale to je asi problém každých ľahších skialp lyží
- po 5 použitiach sú už dosť zrelé na voskovanie, to aj niekde písali že rýchlo vysychajú
- ľahšie sa poškrábu ako predchádzajúce skiaply Volkl ktoré som kúpil v roku 2012 a to už boli použité
https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-viazania/skialpinisticke-viazanie-elan-c-raider-12/#86%20mm
fíha, telemark sa u nás len tak nevidí
kks ale toto nemoze byt obycajna "vyrobna vada" - black crowsy sa delaminuju tak, ze tam vznikne par milimetrova fuga len pod viazanim, toto sa kompletne rozpadlo... ako nic v zlom, ale utvrdil som sa ze Ogso je jedna garazova smelinarska znacka, ktoru by som nekupil ani v 90%tnej zlave
Mozno rovnaky problem len si to pan telemark nevsimol?
tak to su skutocne lyze pre "ozajstnych fajnsmekrov"
Podla toho co citam po internetoch aj na ine znacky (Faction, Line a pod) by som uz ine ako "mainstreamove" lyze nekupil - Made in Austria alebo Germany este nikdy nesklamalo.
http://www.meditec-sports.com/meditec/
Za tu cenu neviem ci im niektorá lyža dokáže konkurovať.