Myslel som, že k prvému príspevku priložím aj nejakú dokumentačnú fotku, bohužiaľ nemám... Včera bola na Chopku z juhu taká hnusná hmla, že fotiť nebolo čo.
Tak napíšem aspoň pár slov.
Ešte v decembri som na jednej udalosti vehementne obhajoval zjazdové lyžovanie a nepripúšťal som nič iné.
Je koniec marca, a po vyše 40-tich rokoch sa zo zarytého zjazdára zrodil nadšený skitourista s prvým výšľapom na Chopok. A musím priznať, že aj vďaka inšpiratívnym prípevkom a fotkám v tomto vlákne.
Za tie roky zjazdovania som prešiel mnoho stredísk po Európe a hlavne zažil veľa krásnych zážitkov. Verím, že aj skitouring, či
skialp mi prinesie minimálne rovnaké, ak nie aj silnejšie zážitky.
A ešte jeden postreh. Za tie dlhé roky sai nepamätám, že by sa cudzí zjazdári niekedy zdravili. V lepšom prípade sa väčšinou sa len tlačia, predbiehajú, šľapú si po lyžiach v radoch na sedačku, či vlek, v horšom prípade sa zrážajú na zjadovke.
A zrazu aká zmena, cestou hore na Chopok som nestíhal zdraviť. Také prirodzené a príjemné.
Sezóna dúfajme nekončí a ešte niečo vyšľapem...
Dve fotky od kamaráta na zaujímavý úkaz zo včera. Masív nedovoli nízkej oblačnosti prevaliť sa cez hrebeň a tak na juhu bola hmla, zo severu krásne slnečno...

nechcem ti kaziť radosť a brať ilúzie, ale bohužiaľ v komunite skialp/skitouring s enormným rastom popularity pribúdajú aj teliatka, čo nevedia pri stretnutí na pozdrav ani zabučať....