sím vás, keďže tie jarné prázdniny sa už blížia a nepredpokladám, že zvyšok osadenstva bude chcieť lyžovať celý týždeň, tak by som chcel mať naplánované 2 túry, resp dva dni "samostatnosti" niekde v okolí Zuberca. Ak bude vhodné počasie a situácia tak môžem dokola chodiť salatín a okolie. Ak by však boli podmienky nevhodné tak nemám ani len predstavu kde tam ísť. Poradíte mi, prosím? Je mi jedno či to bude len ťapkanie niekde alebo aj náročnejšie zjady, kľudne aj lyžovanie lesom prijmem

proste trošku ma zorientujte ... skúšam gúgliť ale všetci len salatín ...
Látanou dolinou hore na Zábrať, Rákoň, Volovec. Dá ísť aj na Lúčnu. Polyžovať sa dajú žľaby pod Rákoňom. Alebo Smutnou dolinou do Smutného sedla. Pripadne vziať zbrane a ísť Dievčenským rebrom na Plačlivõ. Podotýkam však, že všetko sú to oficiálne uzavreté trasy. Hoci sú navštevované skialpinistami. Preukaz HK James však umožňuje viac.
Toto všetko sú lavinózne svahy, sama som lavínu na Volovci zažila. Išli sme liezť ľady oproti a to bol riadny zošup. Presne v ten deň
lavína strhla chalana v Jasnej. Mal aj lavínový batoh, napriek tomu po pár dňoch v nemocnici umrel. Tento príbeh bol spomenutý aj vo filme Biele objatie, ak si dobre pamätám. A priznám sa, že sama som v lavíne plávala. Nebolo nám všetko jedno vtedy. V podstate sa dá polyžovať v Roháčoch všade. Odporúčam pozrieť stránku
www.bokami.sk a tam nájdeš segmenty STRAVA, ktoré sa lyžujú na pretekoch. Budeš vidieť aspoň kadiaľ sa dá ísť. Ale každý, kto sa pohybuje v horách a hlavne v zime, je vystavený nebezpečenstvu. Takže nenahováram Ťa na nič, treba zvážiť na čo máš a hlavne sledovať lavínovú predpoveď. Ja už takéto veci nechodím. Do žľabov už neleziem. Keď si spomeniem, čo som lyžovala predtým, nechápem, ako ma tam mohli dostať.
PS : A hlavne nezabudni natočiť video, ktoré bude nervy drásať ochranárom a picnúť ho sem, na YouTube a určite aj na FB. Teraz je to moderné ???♀️