V Tatranskej Lomnici som šlapal prvé tri dni tohto roka a práveže som nemal pocit, že by to bolo nejako výrazne preľudnené. Skôr sa mi zdá, že minulú zimu som tam zažil ešte viac ľudí. Akurát teda, vždy som začínal až pred 14:00, dopoludnia ich tam mohlo byť viac. Rozhodne som sa ale necítil nejako ohrozene, výstupy boli super, akurát lyžovačka dosť o ničom. Buď sa poriadne neviem lyžovať, alebo boli tie zjazdovky v ozaj zlom stave, no na tom ľade som sa viac šmýkal na hranách, než reálne lyžoval
Štvrtý deň som bol ako skitourer prvýkrát v živote v Jasnej, tam už bolo skutočne "narváno," no v absolútnej väčšine zjazdári, šlapačov minimum. Výstupová trasa z Bielej Púte za mňa nič extra, z môjho pohľadu je tam príliš veľa "rovín," no zjazdovky boli aj pred záverečnou vo výrazne lepšom stave, než v Lomnici. Platil som 7,-€ za výstup + 2,-€ za kartu, no nekontroloval ma nik.
Piaty deň som bol vo Vrátnej - Pasekách (znova pred záverečnou) a tam som si paradoxne zalyžoval najlepšie. Na krajoch zjazdovky bol neupravený sneh, do ktorého sa
lyže vedeli "oprieť" a konečne som tam nelietal ako handrová bábika

Platil som 5,- € (+ 2,- € zálohu za kartu) no takisto ma nik nekontroloval.
S tým platením ale takisto nejaký principiálny problém nemám, mimo zjazdoviek by to asi šlo len v dosť obmedzenom režime. Tiež už ale netrpezlivo čakám, kým sa bude dať nejako rozumne polyžovať aj mimo stredísk