Bežkovanie
Chcem sa pochváliť svojím úlovkom, na ktorom chcem behať zimu 2019/2020
Dlho som zvažoval oprášiť staré turistické bežky z mladosti. Zvažoval som aj kúpu moderných BC bežiek. Kým mi do oka neudreli hunterské sporteny. Prelúskal som internet, pozrel videa, načítal weby. Bolo to jasné, musím mať lovecké, krátke, šlapacie lyže, na hocijakú topánku, a keby boli ešte aj drevené tak sa asi zbláznim od radosti.
Neskor na bazoši som našiel svetý grál Československého lyžovania
V nedeľu som ho doniesol domov
www.instagram.com
Samozrejme potrebuju trochu lásky
Ak by sa tu našiel niekto so skúsenosťami z opráv starých drevených lyží, nech sa podelí o cenné skúsenosti
Bežkovaniu zdar
Nad Oravicami je hrebeň Skorušinských Vrchov s rozhľadňou. Ponad Huty a Borové popri Malatinej smer Dolný Kubín sa tiež občas vyskytne stopa. Alebo od Oravskej Priehrady na hrebeň Oravskej Magury po ňom prejdeš aj na Kubínsku Hoľu.
zato sme si to kazdy vecer vynahradili pri "after party".
Na hornú stanicu vleku som si to poctivo vysľapal a čudoval som sa ako 5 x 65 cm pásiky podržia. Trasa nevyzerala často využívaná, aj pešiak predo mnou sa otočil. Smer hore super, zato dole bieda, išiel som ako posr... Takže po mne zostalo v snehu zopár kráterov 😊.
Bohužiaľ na konci radosť pokazená zistenou demolácou - na jednej špičke sa odliepa vrchná fólia (a som si istý že som do ničoho nenarazil, tak uvidím čo napíšu frantíci 😟). Pripadne zalepit to nejakým epoxidom? Taká plastová špička ako na zjazdovky by sa tam hodila...
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02