zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
jasne, moze to byt aj liska - ina zver. ak sa tam vykala v noci, tak hovno zamrzne, ked je teplo uz, tak nie ale vtedy tam bol pes, videli sme.
no v podstate je to jedno...nezmenime to...v ziline je taka trasa. vola sa "okolo Kučerovky" tam som rad chodil, lebo sa da aj po praci tam vybehnut. toho roku som bol asi iba 3x. rozbili to totalne LKTčka kvoli tazbe v polovici januara. ale predtym, predposledny krat, bola stopa poslapana pesiakmi, psami, dokonca aj konom a stretol som štvorclennu rodinku s lyzami a hrali sa tam na skialpinistov. ono sa to nezda ale ked je sneh makky a pes ma 50kg a pobehuje neustale hore dole....tak stopu slusne rozbije aj pes. oni si ti ludia azda myslia, ze ta stopa tam bola niekym pracne preslapana kvoli nemu.
skutristi - to je kapitola primitivov sama o sebe...to si privezie "stroj" az kdesi z PD (podla SPZ) na oplachtovanej vlecke a rozjazdi aj strojom upravenu stopu...
na donovaloch, tak 10 rokov nazad som sa v stope vyhybal asi 8 zaprahu a saniam, lebo by ma zvalcovali a asi aj zozrali potom
15 rokov nazad pri horskom hoteli husarik som (bola to hra sekund) som mohol prist o zivot, lebo mi pri zjazde vybehol do stopy traktor - velky zetor, ktory nemal retaze a ak by tam zastal, tak by sa udajne nerozbehol...ani neviem ako som sa mu vyhol....na ten okamih mam chvikovy vypadok pamati
ten zjazd bol v pohode keby nie ten traktor.
musim konstatovat, ze vrcholov bezkarskeho umenia postupne pribuda. bezkarov je urcite viac , skutre neboli, psy kedysi boli len ojedinele - dnes uz je to "povinne" stretnutie. aj kraterov po pade je viac...a padaju aj na rovnej ceste...ta jama po pade tiez dokaze slusne preverit lyziarovu zdatnost.
....ide maník so sluchatkami, hlava dole....zjazdujem - kricim "hop" z plnych pluc a nic.....nie je to vždy sranda dnes bezkovat, tak ti poviem
preto ja idem niekde mimo civilizáciu radšej, nejdem do lesa aby som stretal kvantá ľudí ako na václaváku... a obzvlášť nie takých, čo sa nevedia ani odzdraviť, to je tiež súčasný fenomén.. tento rok je výhoda že je veľa snehu, takže autá to úplne odstavilo, nechodia ani zelení zakrmovať, zver ušla dole do dolín, ale teraz to už opadlo tak sa vracia.. inak tá tiež vie narobiť dobrý bordel, ešte viac ako lesáci, ale hlavne že škodná je biker alebo bežkár.. som sobotu išiel takým úsekom to vyzeralo ako by si tam granáty nahádzal
kona som tiež pár krát zažil, lúka široká kilometer a on ho musí viesť zrovna po stope akože chápem, sú také miesta V profilu, kde sa dá ísť ozaj len po jednej stope, tam to tolerujem... ale na tých lúkach mi to hlava neberie
napadlo ma iné umiestnenie kamery a myslím si že je to oveľa lepšie ako na hlave, je to viac akčné a realistickejšie, keďže tam lepšie vidieť profil terénu.. včera som to testoval. po víkendovom odmäku zakončenom dažďom to znova primrzlo, takže krásne klzisko, pohyb hore bez pásom prakticky nemožný a dolu som to nepúšťal kolmo na vrstevnice ako obyčajne ale stačilo ísť diagonálne a aj tak to dosť prášilo na tej lúke čo mám nad domom som dokonca zaznamenal tohtoročné maximum 70 km/h, ale to v tomto videu nie je.
aj napriek haterom, tu je je druhá časť toho zjazdu, kde je tá maximálka, kamera nevydržala tie vibrácie a nasnímala moju prdel a sľubujem že je to už posledné video aj vzhľadom na snehové podmienky..
26 km klasickou technikou,prakticky čistá rovina, strojovo robená stopa , teplý čaj na mojej občerstvovačke, in Flames v ušiach , Kriváň za chrbtom, kopec vysmiatych bežkárov, kopec pekných bežkárok, zopár začiatočníkov ktorých tanečné kreácie pobavia . Zajtra tiež a v nedeľu detto .
Ja som dnes pokrstil BC Fischery na nevinne znejúcom Chodníku Lyžod z Valče na Hnilickú Kýčeru.
Na hornú stanicu vleku som si to poctivo vysľapal a čudoval som sa ako 5 x 65 cm pásiky podržia. Trasa nevyzerala často využívaná, aj pešiak predo mnou sa otočil. Smer hore super, zato dole bieda, išiel som ako posr... Takže po mne zostalo v snehu zopár kráterov 😊.
Bohužiaľ na konci radosť pokazená zistenou demolácou - na jednej špičke sa odliepa vrchná fólia (a som si istý že som do ničoho nenarazil, tak uvidím čo napíšu frantíci 😟). Pripadne zalepit to nejakým epoxidom? Taká plastová špička ako na zjazdovky by sa tam hodila...
..čo narobiš..ja ani neviem kolko dni som bezkoval tuto bezkarsku sezonu a slnko som pri tom mal 2x.....prevazne hmla.....akcia s partakmi "lysa hora" bola planovana sest rokov a ked sme tam vystupali bola viditelnost 10m.
zato sme si to kazdy vecer vynahradili pri "after party".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no v podstate je to jedno...nezmenime to...v ziline je taka trasa. vola sa "okolo Kučerovky" tam som rad chodil, lebo sa da aj po praci tam vybehnut. toho roku som bol asi iba 3x. rozbili to totalne LKTčka kvoli tazbe v polovici januara. ale predtym, predposledny krat, bola stopa poslapana pesiakmi, psami, dokonca aj konom a stretol som štvorclennu rodinku s lyzami a hrali sa tam na skialpinistov. ono sa to nezda ale ked je sneh makky a pes ma 50kg a pobehuje neustale hore dole....tak stopu slusne rozbije aj pes. oni si ti ludia azda myslia, ze ta stopa tam bola niekym pracne preslapana kvoli nemu.
skutristi - to je kapitola primitivov sama o sebe...to si privezie "stroj" az kdesi z PD (podla SPZ) na oplachtovanej vlecke a rozjazdi aj strojom upravenu stopu...
na donovaloch, tak 10 rokov nazad som sa v stope vyhybal asi 8 zaprahu a saniam, lebo by ma zvalcovali a asi aj zozrali potom
15 rokov nazad pri horskom hoteli husarik som (bola to hra sekund) som mohol prist o zivot, lebo mi pri zjazde vybehol do stopy traktor - velky zetor, ktory nemal retaze a ak by tam zastal, tak by sa udajne nerozbehol...ani neviem ako som sa mu vyhol....na ten okamih mam chvikovy vypadok pamati
musim konstatovat, ze vrcholov bezkarskeho umenia postupne pribuda. bezkarov je urcite viac , skutre neboli, psy kedysi boli len ojedinele - dnes uz je to "povinne" stretnutie. aj kraterov po pade je viac...a padaju aj na rovnej ceste...ta jama po pade tiez dokaze slusne preverit lyziarovu zdatnost.
....ide maník so sluchatkami, hlava dole....zjazdujem - kricim "hop" z plnych pluc a nic.....nie je to vždy sranda dnes bezkovat, tak ti poviem
kona som tiež pár krát zažil, lúka široká kilometer a on ho musí viesť zrovna po stope
Na hornú stanicu vleku som si to poctivo vysľapal a čudoval som sa ako 5 x 65 cm pásiky podržia. Trasa nevyzerala často využívaná, aj pešiak predo mnou sa otočil. Smer hore super, zato dole bieda, išiel som ako posr... Takže po mne zostalo v snehu zopár kráterov 😊.
Bohužiaľ na konci radosť pokazená zistenou demolácou - na jednej špičke sa odliepa vrchná fólia (a som si istý že som do ničoho nenarazil, tak uvidím čo napíšu frantíci 😟). Pripadne zalepit to nejakým epoxidom? Taká plastová špička ako na zjazdovky by sa tam hodila...
zato sme si to kazdy vecer vynahradili pri "after party".