Bežkovanie
fotky zo soboty:
Sneh bol takmer všade dobrý, len zo sedla pod Doštiankou do Tepličky premrznutá ľadová kôra a bolo to tam rozlyžované, taký malý tankodrom.
urcite ber, dnes som bol zbehat od chaty nad Tajovom, Kralicky stadion, Kordiky... ani som nestihol prejst vsetko upravene.
Po Jamské Pleso bol chodník predupaný od pešiakov, potom sme sa brodili. Hore je kopa čerstvého snehu zjazd na Tri Studničky ako v perinke. Na Podbánskom a nižšie bolo toho menej hlavne v lese pod stromami, na lúkach stále dostatok až po Račkovú. Za Račkovou, pred križovatkou s modrou sme červenú opustili po cykloceste medzi chaty, v zjazde pri rázcestníku je križovatka lesných ciest, kde napravo začína za rampou stúpajúca neznačená lesná cesta smer Ústie Žiarskej. Tam to bolo asi najhoršie, na ceste len malá vrstva snehu, pod tým rozorané koľaje a sem tam presakovala voda.
Pôvodný plán bol dôjsť až do Mikuláša, ale posledné stúpanie ma zlomilo a išli sme v Žiari na bus.
Kámošovi sa páčilo a chystá sa to zopakovať aj o týždeň.
Prechod Muránskou Planinou. Hore sme išli Hrdzavou Dolinou na Nižnú Kľakovú, dole z Hradu do Muráňa sme väčšinu niesli, tam nebolo veľa, ale navrchu kopa snehúúúúúúúú.
cca 30km z Muráňa do Muráňa
posledný komentár: 9. 1. 2026 o 11:02