zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
túto sezónu zatiaľ takto, uvidíme čo s doteraz bohatou snehovou nádielkou spraví ešte zajtrajšok, dnes to bolo ešte v poho, i keď v ihličnatom lese to vyzeralo ako keby tam prešla drtička.. inak všetky aktivity sú BC, mimo strojové stopy
Ma niekto info ohladom trasy Smrecany-Ziar-Ziarska dolina? Da sa po tom vikendovom fene aj klasika aj skate?
Neda sa. V Ziari po tom otepleni lezi na poliach tak mozno 10cm snehu. Vcera som bol v Liptovskej Kokave, par km vedla a tam je to ako iny svet - krasne upravene trate, kopec snehu. V Ziari skoro nic.
Neznasam akcne kamery, tak som si jednu kupil. Video je prvotina, mal som to viac prestrihat este, je to dlhe a nudné, ale tak kto uvazuje o BC bezkach nejaky priklad mu to da. Chcel som hlavne 4km zjazd z javoriny natocit, ale skapala mi baterka, tak mozno nabuduce... Btw uplne na konci sa mihne liska 😂
asperitas vidim, ze mas leki trigger palice...ja mam palice dvoje. jedny stare maju klasicku slucku a tie druhe putko na suchy zips - swix pro fit....oba systemy mi vyzliekaju rukavice. ked si ich nasadim, na ruky, poriadne dotlacim prsty, tak po 10 minutach mam prsty v polovicke tych "naprstkoch" - ci ako to nazvat. vsimol si si u teba nieco take ?
asperitas vidim, ze mas leki trigger palice...ja mam palice dvoje. jedny stare maju klasicku slucku a tie druhe putko na suchy zips - swix pro fit....oba systemy mi vyzliekaju rukavice. ked si ich nasadim, na ruky, poriadne dotlacim prsty, tak po 10 minutach mam prsty v polovicke tych "naprstkoch" - ci ako to nazvat. vsimol si si u teba nieco take ?
nič také sa mi nestáva, s týmto systémom som maximálne spokojný, klasické putko by som už nechcel, je to oveľa praktickejšie a aj záber je v tom lepší + karbonové palice sa tiež oplatia, hlavne menej človek zaťažuje ruky, keď manipuluje s polovičnou váhou. a po roku sú stále rovné, čo som mal hliníkové, tie vyzerali časom ako vidlica z pinarella
karbonove palice su fajn. to mas pravdu. mam ich na roller ski i ked raz bol na hradzi taky bocny vietor, ze (aj ked nemaju tanierik) tak mi ich "bralo" do strany ale na offtrack by som sa ich asi bal vzat. nezvyknem padat ale ak sa tak stane a palica sa zlomi, co potom ak k autu je este 15km ? moje hlinikove su tiez poohybane. mam ich cca 20 rokov ale nezlomili sa. akurat mi vyzuvaju rukavice, co ma stve..preto sa pytam na trigger system od leki, ze ake su skusenosti
ja padám pravidelne, lebo jazdím prasačiny a zatiaľ pohoda, odhadom môžem mať na nich 200h. akože sú výjazdy kedy nepadnem vôbec, niekedy raz niekedy dva krát, ale zas nič také krkolomné, žeby som sa rozsekal na sračku
dnes sa darilo, asi to bude tým včerajším lyžovaním, som si rýchlo odvykol na voľnú pätu ale reálne to bude blbým terénom, tie tri pády sú na zľadovatelej nerovnej škrupine a posledný je klasika o halúzku, chvíľu to vyzeralo ako neriešiteľný problém
cez noc nahodím aj dlhšie video zjazdu z javoriny.
btw tiež máte u vás tak dementých pešiakov, že to nevie chodiť inak ako po stope? ja už som minimalizoval cestu na javorinu a kríženie turistickej trasy vedenej po širokej zvážnici. lebo najskôr som si natiahol stopu pravým krajom, ktorú som ťahal denne keď stále snežilo, cez víkend mi ju samozrejme sprivatizovali pešiaci, tak som ustúpil a natiahol si druhú na ľavej strane. jeden víkend to rešpektovali ale tento týždeň znova snežilo a sprivatizovaný peší chodník už nebol ideal, ale zopár ľudí tade dnes išlo, ale musel sa nájsť jeden expert čo mi prešiel stopu.
to je také typické slovenské uľahčiť si prácu na úkor druhého... fakt ale nechápem načo takí ľudia idú von a peši, keď sa im nechce makať...
sľúbené video zjazdu z javoriny, je to nekrátené, tušim len jeden úsek keď som čakal na psa som skrátil.. od 10 minúty začína kilometrový šus s maximálkou 60
no vidis ...a ja som mal zase uz 2x tuto sezonu koliziu so psami na Javornikoch, Vyletis v zjazde zo zatacky a na stope pes, ktory nejavi ziadne znamky toho, ze by sa uhol. a take "libůstky" ako ze sa vysere doprostred useku, kde treba pluhovat a natiahne si cela partia cerstve sracky do pasov....to uz skoda sa rozculovat.
..a co sa tyka tych haluzok....tak mne pride ako keby si ich pri jazde naschval vyhladaval
ja s mojou do stopy strojovej nechodím, len do svojej a túto sezónu somnou málo chodila, lebo väčšinou bolo moc hlbokého snehu a to bolo pre nu viac trápenia ako radosti.. na túto jazdu som ju tiež nechcel brať, nechal som to na jej volbu, mala bránu otvorenú a dobehla zamnou až ked som bol pol kilometra od doma inokedy sa zas sama po 200m vráti, keď je ten hlboký sneh... ono je to všetko o ľudoch, pes je väčšinou obrazom majitela... ale tak isto ti môže do stopy nasrať líška, s tým sa stretávam, lebo tú moju medzi stromami zvyknú využiť podobne ako turisti na ulahčenie chôdze.. a to máš pravdu že tie extrémne terény vyhľadávam, tie BC bežky sú dosť aj o objavovaní a preskúmavaní, nie ísť slepo v kolajnici
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://sk-sk.facebook.com/yadrobikeandrej.maron/posts/2368014143248873
Idealne asi vybehnut cez tyzden - bude tam klud. Vsak mu zavolaj , mozno sa budu dat vratit aj neskor.
Cestou v ST pozicas bezky a auto potom zaparkujes tu:
http://cmaps.gpsteam.eu/index_svk.html#x17.63227y48.81190z14m1v36
Stav tras si over tu: https://sk-sk.facebook.com/kopanicevpohybe/
Mapu mas tu: http://www.kopanicevpohybe.sk/mapy-a-trasy/
Nejake dalsie info - primarne o Javorine tu.
https://sk-sk.facebook.com/holubyhochata/
Neda sa. V Ziari po tom otepleni lezi na poliach tak mozno 10cm snehu. Vcera som bol v Liptovskej Kokave, par km vedla a tam je to ako iny svet - krasne upravene trate, kopec snehu. V Ziari skoro nic.
Fischer Excursion 88. Dnes s jedny vďaka silva očakávam až hin z ďalekej Francie
Edit: Už sú doma aj lyže https://www.mtbiker.sk/forum/post1451865.html#p1451865
nič také sa mi nestáva, s týmto systémom som maximálne spokojný, klasické putko by som už nechcel, je to oveľa praktickejšie a aj záber je v tom lepší + karbonové palice sa tiež oplatia, hlavne menej človek zaťažuje ruky, keď manipuluje s polovičnou váhou. a po roku sú stále rovné, čo som mal hliníkové, tie vyzerali časom ako vidlica z pinarella
cez noc nahodím aj dlhšie video zjazdu z javoriny.
btw tiež máte u vás tak dementých pešiakov, že to nevie chodiť inak ako po stope? ja už som minimalizoval cestu na javorinu a kríženie turistickej trasy vedenej po širokej zvážnici. lebo najskôr som si natiahol stopu pravým krajom, ktorú som ťahal denne keď stále snežilo, cez víkend mi ju samozrejme sprivatizovali pešiaci, tak som ustúpil a natiahol si druhú na ľavej strane. jeden víkend to rešpektovali ale tento týždeň znova snežilo a sprivatizovaný peší chodník už nebol ideal, ale zopár ľudí tade dnes išlo, ale musel sa nájsť jeden expert čo mi prešiel stopu.
to je také typické slovenské uľahčiť si prácu na úkor druhého... fakt ale nechápem načo takí ľudia idú von a peši, keď sa im nechce makať...
video pádov:
https://www.instagram.com/p/BtrNt25H-9l/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
..a co sa tyka tych haluzok....tak mne pride ako keby si ich pri jazde naschval vyhladaval