zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
no dnes v Malych Karpatoch aj supiny nepomahali, dole z kopca nesli,sklz slaby, odraz bol na figu lebo po odraze sa odtrhol sneh prilepeny na sklznici a tym padom noha podsmykla. Do kopca to lepilo tak, ze vobec nebolo treba stromcekovat. Dnes to bola makacka. Ale bolo krasne.
U nas dnes teplota vzduchu +6°C takze sneh sa v pohode topil. Stopa vyjazdena s peknymi lesklymi plochami. Namazany podkladovy stupaci vosk cerveny a na nom cerveny klister. Po odskusani stiahnuty asi 10 cm zo stupacej zony a uz to ficalo Vo vyjazdenej mekkej stope nic okrem klistra nezaberie. Treba skusat.
Nebezkovali ste niekto na Taloch? Chystam sa na predlzeny vikend do tej oblasti a nasiel som info, ze vraj je tam upravovany 6,5 km okruh na golfovom ihrisku pre klasiku. Len pise sa tam vstup do arealu 11€, tak neviem ci to plati pre bezky, lebo 11€ mi pride za 6,5 km okruh pekne uletene.
Tak doplnenie. Okruh je na golfovom ihrisku, stopa bola paradna pre klasiku aj pre skate. Tak ak sa budete v okoli motat urcite odporucam skusit.
V nedelu opat teploty okolo nuly, cervený stúpací vosk podklzoval minimálne, ale navecer uz podklzoval výrazne. Prekryl som ho cerveným klistrom a drzalo to neskutocne. Síce zostávala za mnou "krvavá" stopa, ale hlavne ze podrzal.
S frájoškou sme včera šli trasu Melocík- Semeteš (Javorníky). mínus dva stupne, strojová stopa...proste nádhera:)
a v zjazde cez horu sme stretli tohto 86 ročného dedka. bol neskutočný, asi 10 minút sme sa s ním rozprávali, deň predtým bol hromadný prechod Javorníkmi, ale deduško sa na štarte zastavil v krčme u Melocíka, volačo popil, skúsil pobežkovať, ale prešiel iba pár metrov a autobusom sa radšej zviezol domov do Bytče
včera dal cca 8 km.
Uvazujem o kúpe nových beziek, a celkom sa mi pozdáva Atomic Motion 59 GRIP, sírka 59mm. Som úplny zaciatocník, a ako sa poznám z bajku, tak to nebude vzdy v stope, preto tá sírka 59mm. Zaujímalo by ma vsak, ci sú takéto bezky výrazne "pomalsie" na rovine oproti klasike. Máte niekto skúsenost?
no ja mam jedni stare hnusne ale siroke bezky (so supinami) a vo volnom snehu boli teda celkom rychle ale ako som prisiel do vyjazdenej stopy amen tma ...
mimo stopy sa da aj na obycajnych turistickych (napr. sporten favorit), samozrejme ak planujes vacsinu casu stravit mimo stopu, najdu uplatnenie aj sirsie bezky. co sa rychlosti tyka, mne osobne mimo stopu vyhovuje, ze mam pomalsie bezky, da sa na nich vyslapat solidny strmak a taktiez bezpecne strmy kopec zjazdit
a ano, moje BC supinace su vyrazne pomalsie ako ine klasiky co mam
Aby som vysvetlil, preco sa pýtam na 59mm siroké bezky. Momentálne mám 45mm drevené nejaké staré. Mimo stopy sa
prehýbajú ako luk, preto som zvazoval az 59mm siroké. Ale viac budem bezkovat v stope ako mimo stopy, takze 59mm
je asi uz moc. Cize zvazujem Sporten Favorit 54mm , Fischer Sporty Crown 52mm alebo Atomic Motion 52mm.
Na Atomic-och sa mi páci, ze majú jadro Densolite, co by sa vraj malo menej prehýbat v snehu mimo stopy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vtedy maju navrch supiny
Tak doplnenie. Okruh je na golfovom ihrisku, stopa bola paradna pre klasiku aj pre skate. Tak ak sa budete v okoli motat urcite odporucam skusit.
a v zjazde cez horu sme stretli tohto 86 ročného dedka. bol neskutočný, asi 10 minút sme sa s ním rozprávali, deň predtým bol hromadný prechod Javorníkmi, ale deduško sa na štarte zastavil v krčme u Melocíka, volačo popil, skúsil pobežkovať, ale prešiel iba pár metrov a autobusom sa radšej zviezol domov do Bytče
včera dal cca 8 km.
je to fotene bezkarskou palicou.
sneh bol premenlivý a stopa občasná, ale poradili sme si
pri Jamskom Plese
zjazd na Tri Studničky
značky ukryté pred nečasom
mostík na Podbanskom
snehuliak a jeho snehupsík
banket sme nestihli
trasa na mape http://mapy.hiking.sk/?trasa=lA4Vu
link na galériu
a ano, moje BC supinace su vyrazne pomalsie ako ine klasiky co mam
prehýbajú ako luk, preto som zvazoval az 59mm siroké. Ale viac budem bezkovat v stope ako mimo stopy, takze 59mm
je asi uz moc. Cize zvazujem Sporten Favorit 54mm , Fischer Sporty Crown 52mm alebo Atomic Motion 52mm.
Na Atomic-och sa mi páci, ze majú jadro Densolite, co by sa vraj malo menej prehýbat v snehu mimo stopy.