Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Od loňska jsme začali s manželkou chodit skialpy. Mám boty Dynafit Radical Pro. I když jsem je nechal už asi 4× vybrousit, prostě v nich absolutně nevydržím. Mám za svůj život oba kotníky (každý) asi 3× vyvrtnutý, z toho jednou u pravé nohy fakt festovně. Díky tomu mám kotníky jako bambule a zrovna pravý je do šířky opravdu velký.
Proto bych měl nějaké dotazy a případně se doptám nebo doplním.
První spíše už asi jen ze zajímavosti, protože si myslím, že mi to stejně nepomůže. Existují nějaké boty, které jsou fakt dost široké v oblasti kotníku? Má někdo podobný problém nebo se s tím setkal a poradil ještě boty, ve kterých bych vydžel pár hodin a ne jako nyní, kdy po hodině už je to neskutečné peklo!? I když je mi asi jasné, že taková bota nebude, protože by už pak neseděla dobře na noze.
A druhý dotaz: Hledám a hledám na netu info k Splitboradům. Těchto info moc není, resp. není moc diskuzí. Na snowboradu jsem sice nikdy nejezdil, ale určitě bych to zvládnul se naučit. Nechci kupovat snowborad a pak až splitboard. Může mi někdo poradit, jakým směrem se v tomhle vydat? Jaká značka spiltboardu je vhodná? Mám 192cm a 100kg. Sportuji celý život, 23let závodně hokej, kolo, běh, posledních 8 let běh po horách, hlavně ultratraily. Nechci samozřejmě za to dávat majlant a na inzertních serverech jsem žádné splitboardy nenašel.
Díky všem za věcný a slušný názor!