Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Štvrtý deň som bol ako skitourer prvýkrát v živote v Jasnej, tam už bolo skutočne "narváno," no v absolútnej väčšine zjazdári, šlapačov minimum. Výstupová trasa z Bielej Púte za mňa nič extra, z môjho pohľadu je tam príliš veľa "rovín," no zjazdovky boli aj pred záverečnou vo výrazne lepšom stave, než v Lomnici. Platil som 7,-€ za výstup + 2,-€ za kartu, no nekontroloval ma nik.
Piaty deň som bol vo Vrátnej - Pasekách (znova pred záverečnou) a tam som si paradoxne zalyžoval najlepšie. Na krajoch zjazdovky bol neupravený sneh, do ktorého sa lyže vedeli "oprieť" a konečne som tam nelietal ako handrová bábika
S tým platením ale takisto nejaký principiálny problém nemám, mimo zjazdoviek by to asi šlo len v dosť obmedzenom režime. Tiež už ale netrpezlivo čakám, kým sa bude dať nejako rozumne polyžovať aj mimo stredísk