Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
je veľký rozdiel v pocite ak mám pri výšlape len po zjazdovke /na voľný terén si ešte netrúfam/ na chrbáte origo skialp batoh vs turistický? zatiaľ používam turistický 20 l decathlon a som s ním spokojný. ale možno ak by som dal na chrbát skialp batoh, možno by som povedal že to je nebe a dudy
Je uplne jedno aky mas batoh.hlavne aby ti bol pogodlny.na zjazdovky stači maly lahky do 20l...nie tie skrine čo niktory nosia na hodinu po zjazdovke...skialp batoh ma akurat putka na uchytenie lyži v strmom a uchyt cepinu.ak ides do velmi exponovaneho tatranskeho.
Tiež som nad tým rozmýšľal, či by som na jeden batoh mohol upnúť moje aj detské lyže. Skialp batohy mi neprídu nijak extra, okrem ich ceny.
Jasné, na niektoré sa to dá v pohode. Bežne nosím na lyžovačke po stranách moje a manželkine lyže a spredu synov snowboard (mám Deuter Freerider). Som síce ovešaný ako vianočný stromček, ale je to stokrát pohodlnejšie ako vláčiť v rukách na ubytko.