Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Druhý weekendový deň som strávil opäť v Malej Studenej Doline, tentokrát som otočil Baranie sedlo. V sobotu som sa asi horšie pozeral, Veľkým Hangom ma to totiž pustilo oboma smermi zimnou cestou, aj keď smerom dole trochu inak, než zvyknem chodiť bežne, keď je viac snehu. Vyrážal som neskôr, takže začiatok MSD bol už v tieni, zato hore v Kotline 5 Spišských plies bolo toľko svetla a odrazových plôch, že bežné slnečné okuliare už boli na limite, kľudne by sa "uživila" aj kategória 4... Záver do sedla totálne "rozdupaný," krajom sa to ale dalo celkom komfortne zlyžovať. A aj zjazd Veľkým Hangom napriek mojim miernym obavám úplne bezproblémový.
Presne pre meniace sa svetelne podmienky, skoro vzdy nosim fotochromatické okuliare, v dekaci sa mi podarilo vychytat akciu na tieto za nejakych 30€ a uz nejaky ten rok sluzia vyborne https://www.decathlon.sk/p/329875-488563-sportove-fotochromaticke-slnecne-okuliare-mh-570-kat-2-4.html
a zistil som ze ich nosim castejsie ako Julbo Montebianco ktore maju zornik Spectron 4
Prakticky tie isté mám tiež, akurát so sklami čisto kategórie 4. Ostali ale doma, pretože sa viac zahmlievajú a mal som pocit, že to zvládnu aj tie "trojky." Čo aj zvládli, vyslovene žmúriť som pod nimi nemusel, ale nemal som k tomu ďaleko :-) Nabudúce pri podobnej predpovedi určite beriem štvorky...
Inak, tie tvoje fotochromatické aj reálne vedia stmavnúť v tom rozsahu cat. 2 - 4? Partnerka má totiž tiež jedny fotochromatické (inej značky) a frfle, že stmavnú tak max. na bike do lesa.
Tak na Spectron 4 sa pri max zatmaveni uplne nechytaju, trochu viac prepustaju ale zatial mi vzdy prisli tmavsie ako 3ky co mam no s nimi som ich este priamo neporovnaval, tak nabuduce akusim vziat aj 3ky a porovnat ich spolu, i ked najlepsie by bolo ich zobrat niekam do optiky kde budu mat priamo pristroj na zmeranie.
Nemusíš, skúsim ich sám, znova sú v akcii :) Malo by stačiť, že vedia stmavnúť aspoň na niečo viac ako tú trojku.
Ked som daval odkaz tak boli este vsetky v plnej cene, ale za tu cenu nie je o com, jedine co im chyba je nejake textilne puzdro. Na turistiku a skialpy taham vecsinou uz len tieto a na bajk od HQBC model Cranq ktory ma 3ku
Este kod EXTRA a mas dalsich 10% dole :)