Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Vidim, ze so zenami to mame viaceri vesele 😀 ta moja je aktualne pred porodom. Na lyze sa dostane az buducu zimu, tak ja vzdy s malou dusickou a tichym hlaskom oznamujem, ze idem s kamosom niekam slapat 😀. Inak otlaky su potvora riadna. Ja som mal prve skialp lyziarky zlu velkost, ked som kupil o cislo mensiu vsetko sa vyriesilo a otlaky uz nie su.
tiež som mal prve bazošové velké a otlaky celu zimu, potom už presne na nohu a tenšiu ponožku a je to fajn,
ale lyžiark nemali v minulosti tak pohyblivý komín ako dnešne moderne, aj to robí pri šlapaní vela...
druhá vec je technika šlapania, nie dvíhať celu lyžu, kedy sa samozrejme vahou aj hýbe pata hore-dole ,ale tahať hore ako na bežkách,
moja tiež prvu sezonu ledva vyšlapala kubínku zjazdovkou a 2 tyždne liečila otlaky, teraz som nou dá aj 1600vm vo fatre, bez otlakov
Moje začiatky vyzerali približne takto :-)
tak tolko prvu pracku nedotahuj, ja mam utiahnutý len komín. spodok len jemne.
včera som kupil do scarpa F1 LT nove papuče- sadli tam nejake dynafit tenšie.. dnes to pojdem skusiť.
oproti starým je chodidlo viac obtiahnute , ale to sa rozchodí a vyformuje.. ako ńa všetkch
staré už mali zodrane paty aj ochyb pri klbe na kašu po 4 sezonach, nove krasne voňajú😇
Not that easy 🙂 Nedoťahovať spodné pracky som samozrejme skúšal, no nefunguje to. Teda, nohy síce nebolia, ale neviem v tom poriadne lyžovať 🙂 Nohy mi v tom lietajú a intuitívne sa to snažím kompenzovať tým, že idem do záklonu, čím sa ale ten pocit nekontroly ešte zhorší. Tadiaľ podľa všetkého cesta nevedie.
Mám v pláne skúsiť vložiť ešte jednu sadu volume reducerov, aby sa lepšie vyplnil priestor. Druhá hypotéza je taká, že vzhľadom na downsizing tam mám nesprávnu veľkosť vložiek a podporu klenby príliš vzadu, riešením by možno bolo dať tam väčšie vložky viac orezané vpredu. A možno bude stačiť aj zväčšiť nákľak, čo mám v pláne skúsiť najbližšie, aj keď dosť pochybujem, že by ten 1° spravil nejaký zásadný rozdiel.
Ja som mal problém s bolesťou vonkajšej strany chodidiel po pár hodinách chôdze v lyžiarke. Vyriešil to bootfitting skeletu.
S chôdzou, ani pri rozopnutých lyžiarkach problém absolútne nemám. Cez weekend som ich mal na sebe cca. 14 a 12 hodín v kuse a s výnimkou samotného lyžovania a občasného cítenia prstov pri chôdzi po asfalte to bola ťažká pohoda. Nie je to síce vec, s ktorou by sa nedalo existovať, no bez tej bolesti by to asi bolo príjemnejšie. Ak na to neprídem sám, tiež mi asi neostane nič iné než navštíviť bootfittera.