Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Kúpil som skialp výbavu a chystám sa na svoj prvý výšľap, čo by ste odporučili na liptove a kde je to aktuálne so snehom ako tak v pohode? Skúsenosti zo zjazdoviek a bežiek mám. Rád by som šiel v nedeľu niečo turistického výšľapového charakteru, lesy, lúky..
Liptovská Teplička, dolinkou hore pod Panskú Hoľu, alebo aj na Panskú Hoľu a vrchom po lúkach k vrcholovke vleku, po zjazdovke dole.
https://mapy.com/s/nuvumupeda
Zalezi ze kde na liptove, Liptovska Teplicka je na zaciatok v pohode, len tam je to blizsie z Popradu ako z LM, na zaciatok by mozno aj stacila klasika ako je Žiarska dolina po Žiarsku chatu a podla podmienok a toho ako sa budes citit mozes aj vyssie. Pripadne skusit do Vysnej Boce a Starobocianskou dolinou po zltej do Bocianskeho sedla a potom po zelenej na Rovnu holu.
Už som to dnes písal aj inde. Napríklad Malinô brdo po medvedej ceste, Žiarska chata, Kubínska hoľa (nie Liptov, ale nie tak ďaleko). Do Tepličky by som tiež šiel skôr z Popradu :)
Vďaka všetkým za super tipy. Mal som to viac upresniť, ideálne okolie RK pripadne dačo smer od MT.
Najbližšie je Malino Brdo tak to zrejme skúsim po tej medveďej ceste ak nebude v nedeľu pršať. Kde je najlepšie nechať auto?
Kubínska tiež nie je tak od ruky, nejaký tip na konkrétnu trasu?
Ideálne aj dačo na celý deň resp. tých 5-6hod. Ak tolko v lyžiarkach vydržím :D