Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Takže podmienky Veĺká studená dolina Vysoké Tatry. Na lyžiach už zo Smokovca. Snehu málo. Hore po letnom chodníku bez šutrov. Víchrica celkom slušná. Dole sme išli tiež po chodníku. Jednak bolo prd vidieť a jednak aj to málo snehu je nafúkané do dosiek a vankúšov v žlaboch. Takže výtok sme si odpustili. Z Brány po zimnom chodníku, ale pod bránou na rovinke sme vyšlapali pár metrov spať na letný. A na čo xcem upozorniť. Odrezal som na bezpečnom mieste asi pol metra hrubú dosku cca 3x2metre. Nový sneh je uložený na úplne zmrznutej hladkej vrstve. A presne to isté mi potvrdil chalan, čo robil včera sondu v mengusovskej doline. A tak skoro sa toto veru nepreviaže. Ak sa to vôbec previaže. Takže dávajte sakra bacha. A myslím si že tento rok vďaka tomu ešte pár lavínových nešťastí Tatry zaznamenajú. Hore zdar.