SKIALP
airbag batoh nie je zbytočnosť v žiadnych (trochu poriadnych) horách
http://www.laviny.sk/fotogaleria/lavinove-nestastia/
viac fotos a trasa: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/2597615
potom pokus či to funguje, ak náhodou nie potom je asi čas kúpiť nove
(ja mám karbónové komperdelly a som veľmi spokojný)
ohnuté skladacie som narovnával viac krát .... nikdy už poriadne nefungovali
To nedostatocne zaaretovanie - aky typ paliciek / zamykacieho mechanizmu mas?
nove ohnut sa to dá naspäť ak to nieje moc.. ale nikdy to nedáš do rovna ako predtým... dvoje som narovnával
1. Je možné narovnať paličku bez toho aby som ju zlomil. Nejaká finta?(Syn ohol čisto nové)
2. Na starších paličkách mám problém niekedy zatočiť (zaaretovať po nastavení správnej dĺžky). Nepomohlo vyčistenie, odmastenie. Ešte ma teraz napadlo, či nepomôže prešmirglovať tú umelú hmotu
Teraz som zobral 3 aj s cepínovým hrotom. Viackrát som sa dostal do terénu, kde sa hodia 2 cepíny a na to stačí (hliníkový hrot do ľadu ani na mix nieje), resp. keď zámerne cepín neberem, lebo neočakávam, že bude treba, tak aj takýto pomôže (tiež som už stihol vyskúšať). Rúčka sa dá predlžovať aj pri použití ako cepín, čo je obrovská výhoda. Lezecký cepín je na spriamenú chôdzu krátky a s dlhým turistickým sa zase nepohodlne lezie štvornožky.
Trochu sa ale obávam straty cepínových koncoviek, buď keď sú mimo lopaty, alebo aj pri náhodnom odistení západky pri použití. No uvidím, dajú sa dokúpiť náhradné.
No a este k tym vyhladavacom, ak chces najlepsi(najrychlejsi) vykon s najlahsim ovladanim, tak jednoznacne Mammut Barryvox Pulse. Pouziva ho vacsina horskych sluzieb a heliski operatorov, lokalizovat s nim dokaze aj uplny zaciatocnik s minimalnou praxou (uz po 10 minutovom skoleni). Nevahaj a priplat si tych 80e , mozno to raz nejaky tvoj kamos oceni (samozrejme to nikomu neprajem).
ale no tak, trošku nadhľadu. Tým moc som myslel, že z celej škály vyhľadávačov, čo som vyberal, tak sport patrí k takému lepšiemu stredu. A na to moje občasné šľapanie, keď ma raz ročne pustia, by mi bohate stačili aj lacnejšie. Len som chcel lapalomovi dať radu, nech skúša pozerať a priebežne sledovať aj taký Amazon, kde sa občas asi pomýlia a dajú set sport v cene lacnejšej arvy.
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20