Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Mna co rozculuje su profily, realne clovek klikne na tab profily, caka co nove sa tam objavi, potesi sa ze 10 profilov medzi tromi kopami v ziarskej a potom zisti, ze 8 z toho je z minulej sezony. Neviem ake maju cisla vyjazdov na meranie a vyhodnocovanie aktualnej situacie, ale urcite by som ocakaval, ze toho vyprodukuju viac.
Každopádne, tiež mám z neho také vcelku rozporuplné pocity, no napr. rakúsky aj nemecký lavínový web vyzerajú veľmi podobne, tak dosť možno sú to snahy o zjednotenie dizajnu vrámci EAWS.
Snehu nad chatou relatívne málo, lyžovať sa to nedalo, trčali skaly. Počasie na 1*
tí čo máte tech viazania bez brzdy - používate vždy lanko? Uvažujem nad demontážou bŕzd z viazania Salomon MTN ale pripnúť si lyže lankom o nohu mi príde kvôli lavínam dosť nebezpečné. Ako to riešite vy? Jazdíte to aj úplne bez laniek?
https://skimo.co/bnd-ski-leashes
..ale aky zmysel ma demontovat existujuce brzdy?
Pri obúvaní to vie byť otrava keď sa hýbu ako chcú a zapínať a odopinať Lanka ma otravovalo tiež ?.
viem pochopiť používať z nejakého dôvodu viazko, ktoré brzdy nikdy nemalo, ale dávať ich dole?? (teda ak fungujú, ja som ich zodral na FR14 a kým som dorazil aj viazko, tak som bol nejaký čas bez bŕzd...)
Registrujete novy design laviny.sk?
Zvykol som tam okrem ineho pozerat sekciu Pocasie, kde bola denne ubgradeovana tabulka s pocasim na horach a horskych chatach aj s vyskou snehoveh pokryvky. Neviem to teraz dohladat. Vie niekto poradit?
https://old.hzs.sk/pocasie-na-horach/
tí čo máte tech viazania bez brzdy - používate vždy lanko? Uvažujem nad demontážou bŕzd z viazania Salomon MTN ale pripnúť si lyže lankom o nohu mi príde kvôli lavínam dosť nebezpečné. Ako to riešite vy? Jazdíte to aj úplne bez laniek?
Nejaky rozumny dovod na demontaz brzd ? Tych par zhodenych gramov ti cas vystupu neskrati ?, skvor vypilovat techniku slapania a vyber dobrych pasov urobi viac