Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Lesy máme síce voľne prístupné, ale od istého stupňa už v nich nie je povolený voľný pohyb, ale len po vyznačených chodníkoch. Tam bude spadať aj dosť lyžiarských tratí, ktorých sa skituring/skifitnes týka. Čiže by si nemal ani šlapať mimo chodníka (preto som vyššie písal, že na tur.chodníkoch to môže byť diskutabilné). Ak potom existuje nejaký prevádzkovateľ, ktorý má zjazdovku, tak zrejme tam budú ďalšie jeho práva, kedy ťa vie vykázať mimo "jeho" trate..resp. keďže je za danú trať zodpovedný, tak to vie vyargumentovať bezpečnosťou (v čom mu dávam za pravdu - pred 10 rokmi to bol jeden šlapač, na ktorého z lanovky pozerali s obdivom..teraz je to prakticky jeden súvislý rad).
Tak isto ale aj - ak ide pytat vstupne od skialp, tak na zaklade rovnakych argumentov by mal byt spoplatneny vstup do "arealu zjazdovky ako taky" - bez ohladu na to ci si lyziar, rodic, turista, primadonna.... Skus ist do jasnej/tmr, a poprosit ich nech ta zadaro vyvezu na lanovke ako turistu - mozno ked si kamarat vlekara, alebo im budes atraktivny a usmejes sa, ale inak ....
Určitý "vyjednávací priestor" by som videl akurát v tom, že v nejednom prípade vedie priamo po zjazdovke turistický chodník, no tým asi málokto pôjde aj dole. Aj keď, vedel by som si predstaviť aj taký scenár, že by sa zjazdovalo kombináciou freerideu a "turistickej zjazdovky..."
misoR VOP som prelúskal celé, nie je tam...
Zo zvedavosti som napísal do klientskeho centra, uvidím, čo odpíšu...
mne to pride ferove. a so skialp listkom mas 50% zlavu na parkovne.
teda ak si sam, skialp listok stoji 7e a parkovne 10e, tak realne doplacas 2e
na Malinom Brde mas v ramci skialp sezonky aj 2 vyvozy lanovkou denne.
ak by toto dalo TMR, tak by to bol pekny benefit, ale asi nehrozi.
VF už tiež maš všade spoplatnene parkovanie, takže ti zotava....motať sa zastrčenými krkahajmi
Skúsil, nevyšlo