Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
Tak už sa da aj od parkoviska.v lese snahu malo ale šlapat sa dá.vyššie od jazierka podmienky fajn.okolo chaty hore uz skoro 50.lavynovka sa este prepada pri lyžovani.hreben vyfukany .sever pod stromami malo ale slapat sa dá....a stale sneží .koniec hlásenia
kua, ty si teda vedel, kde postaviť chalupu....
Do vecera padlo zas 10cm...fuči ako besne.zaveje
Prave som dolopatoval....aj odhrnač mi prešiel pred bránou😆
Zajtra idem od domu🤪
Koniec hlásenia
Ja som len podvečer vyšiel na parkovisko po ceste do DK, aby som kukol úvod a povedali mi aj sliapaci, čo sa vyzuvali, že na cestu nahor v pohode, ale do Hrustina nembars. 😀
Tak som bol z domu.vetrisko to vsetko sfukal a rozhadzal kade tade niekde 50 , inde len 10cm...ale nad 1200m už fajn.do hruština to lyzovat ešte nie ale hore ano...
Dopredu sa ospravedlňujem za hlúpe otázky, no skialp je v miestnych podmienkach (Island) často jediná rozumná možnosť na rýchlejší presun, tak rozmýšľam, či by mi už náhodou nezačal vyhovovať.
Asi som úplne mimo, tak ešte raz sorry za naivitu, nekričte na mňa :-)
Bolo krásne, aj keď ráno to tak ešte nevyzeralo. Trasa cez Lavinisko mi dala zabrať. Prvý raz som sa v bude na Mincole prezliekal 😀 nevšimol som si ju doteraz.
Snehu dosť, ale musí sa spraviť lepší podklad. V lese som sa na jednom mieste lyziarkou (podarilo sa mi padnúť) "prekopal" až k tráve a hline.
Vdaka Zihadlo za reporty ( aj provokacie 🙂). Boli sme vcera na Kubinke a konecne nadherna zima.
Dnes na skušku fatrička dalo sa až k autu😁,slapat sa dalo krasne.zjazd som občas chytil krtinec ale aj na to malo bolo luxusne.11,7km ,1370vm
je veľký rozdiel v pocite ak mám pri výšlape len po zjazdovke /na voľný terén si ešte netrúfam/ na chrbáte origo skialp batoh vs turistický? zatiaľ používam turistický 20 l decathlon a som s ním spokojný. ale možno ak by som dal na chrbát skialp batoh, možno by som povedal že to je nebe a dudy
Tak dnes sme aj my okusili Kubinku po tusim 2 rokoch. Spokojnost, v lese ok, laviniste pekne vysnezene. Uvidime kam ma to zaveje v stredu, chcem stihnut este daco pred oteolenim co hlasia.
Po praci na domacom.lavinisko porylovane 2x....
Pekny prasan si si uzil. My sme si dali v nedelu znovu - po druhej strane zjazdovky - a bolo to paradne.
Zážitok každopádne dosť silný a počasie takisto ukážkové!
super fotky, klobuk dolu;)
ono to tak lahko vyzera.. zober siroke lyze a ides ale je to velmi narocne na silu a techniku. a hlavne treba rychlost
Ahojte,
chceme ísť v piatok a sobotu na hrebeňovku do VF. Neviete aké sú podmienky na Ploskej/Rakytov / Limba / Smrekovica?
vďaka
hrebene su vyfukané tvrde , bude to miestami až na travu, v lese juh až východ snehu dosť
podobne ako na fotkach v MF. len snehu trochu menej... v Rk je toho snehu polovicu, čo pod kubínkou ale bonovaly su vraj zjazdne aj po trasach