Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
ale ako sme sa blížili na Donovaly pršalo čoraz častejšie
a čoraz hustejšie a hustejšie.....
Viem že dva spišácke tábory sa ťažko ladia. Ja len qôli tej lyžovačke. Nebolo by vhodnejšie tie lyžiarské zábery fuknúť do témy skialp podmienky? A doplniť k nim eventuálne nejaké info aký bol sneh. Peknú jarnú lyžovačku prajem.
Piso, tve prani je mi rozkazem
Fotky z vikendu 20-21/03/2010 na Strbskom plese. Vyslap cez Predne solisko k Soliskovemu hrbu, zjazd zlabom s pod Soliskoveho hrbu pod Vodopoad skok a spat Mlynickou dolinou. Super pocasicko, paradny vikend ako na objednavku.
Podmienky vo Vysokych Tatrach su dost obmedzene. Je dost malo snehu a aj to malo noveho je na nestabilnom podklade a pri oteplovani v priebehu dna je to dost rizikove. Zlab co sme zlyzovali my bol prevereny sondou ludi z HS, trochu krutili nosmi ale pretek co sa tam konal nakoniec pustili. Zlab zlyzovalo 50 pretekarov (ja s chapmi z HS sme sli posledny tak sme zlyzovali uz len tvrdnucu oraninu co po nich ostala
V Niskych Tatrach a vo Fatrach su podmienky urcite ovela lepsie, no dva vykendy a tri mrtvoly vo Fatrach hovoria jasne. Bachaaaa!
Fotecky su tu: sukromne-akcie-vyjazdy-treningy/ski-bike-slovensky-raj-t22793.html
Fotky tu: post383998.html#p383998
Žľaby lyžovateľné a keď sa do nich ešte i slnko oprelo jáááj. Dnes ale už dulo a všetko vôkol bolo premrznuté, prevalovala sa hmla ale do širokej v pohode na lyžiach, pár úsekov sme ale s lyžami po skalách cupkali. Foto až keď sa ku káblu a ostatným fotkám dostanem.
PS: ešte k tým mojím lyžiarkam, ... musím sa ospravedlniť ale až také tvrdé neboli keď som sa práve na túto vlastnosť zameral.
PS2: tak zatiaľ takto ...
Este nie posledny - este sa da a nielen v zlaboch
Cez vikend ale bola oficialna kamienkarska rozlucka so snehom...
cize prisiel cas zavesit lyziarky na klinec - zase o rok!
som bol teraz len na peso vo fatre ale buduci vikend by sa uz dalo..... ak este nasnezi ako slubuju
Pripadne nejaka parta co chodi z BA obcas cez vikendy, raz za cas i na viac dni ?
Ide mi Rakusko a ci sa tam vobec da nieco najst co sa oplati skor ako cestovat domov do Zap. Tatier.
piatok za mesto na kopecek s celofkou
sobota nenarocna lyziarska turistika v bielych karpatoch(mikulcin vrch lopenik) -9.7st + vietor
nedela vyslap z mnichovej na povazsky inovec,hore cca 50cm snehu....zjazd naparadu
viditelnost 130km-baranec v zapadnych
spolu 32,4km /1700m
par fotos: