SKIALP
V sobotu som si bol zlyzovat severovychodny centralny zlab Skalky v ramci hrebenovky Jasna-Chopok-Polana-Kotliska-Skalka a spat. Podmienky boli velmi dobre. Lyze som daval dolu len v oblasti Zadnych Deresov. Po firniku na hrebeni paradna skateovacka.
Skalka a Chabenec su dobre dostupne z Dubravskej doliny. Chalani z Dubravy zapinali lyze uz pri kolibe pod Chabencom, cize od auta sli napeso len cca 30 minut.
nove lyžiarky ma poriadne zodrali
nad 1200m bola pekna inverzia.. aj ked na vrchole sa občas zatiahlo....
ale bol hic.... aj hore
1h22/850vm/7km
A radsej nosit lyze po doline ako sa tlacit na tom preplnenom Chopku na zjazdovke
1. plus: vyslap, aj napriek nie velmi cistej oblohe, nam sprijemnoval dost intenzivny meteoricky roj, ani neviem, ze okolo lucie sa deje nieco taketo...
2. plus: stihli sme vychod slnka, ten vzdy potesi
3. plus: genialna ranna mencestrova lyzovacka na juh na krupovu bez lanovkarov...
4. plus: dalo sa slapat cez zadne derese, aj ked nebolo moc snehu, ale aspon sme nemuseli davat pozor na riadene strely
totalne minus: zjazd na sever na mojich garniziach po tom lade + riadene strely
a este snad jedno plus, opacil som na ceste spat regiojet, za celkom lacny peniaz sa da kulturne odviest + pohlad na tie stewardky tiez vie sprijemnit cestu
par
štart 7:30 na puti, všetko na kosť a vietor, na priehybe už nárazový,Luková bola v silnom vetre, hore sme to ani neskúšali, našli sa občas nejaký odvážlivci čo dali lyže na hrba trapili sa pod kabinkou ale večšina to otočila....
v nárazoch som mal čo robiť aj na nohách
dali sme si zjazd na záhradky a znova na lukovú a k autu na puť, o 11:45 doma
teplota medzi -5 až -10 hore
Ráno 10h -14, na slniečku hore -2
Nedalo sa odolať krásnym výhladom, motkal by som sa celý deň
.Pripadlo hore 15cm prášku, tak bola lavínovka luxusná
Tym som ukoncil peknu seriu turistiky a skialpu a za 6 dni som bol v MF, VF, Nizkych aj Rohacoch a nastupal 8547m. Skoda ze som nebol vo VT ale ked tam nie je snehu
Prašan z minulého týždna už po oteplení sadol a pomohol stvrdnutiu podkladu, včerajšía ranná kru***** je 10cm hrúbky.. ráno to bolo ešte prachové, na obed už tažšie....
Lavínovka sa už neprepadáva na základ a kosovka je do 3/4 zafukaná a lahnutá vo výške 1400m
podmienky: nad Bielou malo snehu pod stromami v bukovom už dobré,Medziholie-duchny. Na stohu hore tvrde vyfukane, lyžba luxusná až k potoku dole v lese, kde som niesol asi 100m potom k autu už po lučke fajn.
9,5km/2h05/970vm
Nedeľa chata pod Chlebom. Lyžba tiež parádna. Generál skoro ako zjazdovka, spodok v lese v prachu perfektný. Zlyžovať sa dá kľudne až na Trusalku. Vyššie sme včera nešli. Ľudí kopec, chata plná. Niektoré fotky ukradnuté od RaBa, iné kamoške
Treba sa vyhnut nafukanym doskam a inak su podmienky bohovske
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20