SKIALP
ja som si dal dvojboj, rano vtacnik, na obed ziarsku dolinu...
vtacnik som siel na lyziach prvy-krat, poradili mi to zlyzovat priamo do gepnarovej doliny a bola to veru parada, vrelo odporucam... cim som starsi, tym viac sa mi pacia lyzovacky po lesoch
poobede som si este "vybehol" smutne sedlo, ale lyzovacka uz nebola moc dobra, kora, dosky, hrochot, no vselico, doobeda to mohlo byt super... z hrubej kopy to bolo este horsie... uz bolo veru treba noveho snehu...
volodaj je velmi tenka hranica medzi vyliecenim sa a zosrotovanim
Imroman maly krivan je moja srdcovka, z vrchola sa da zlyzovat troma zlabmi + aj na sever sa da pustit, ked su podmienky... a vendovka k tomu, tam sa inac volodaj najlepsie lieci hrdielko a rano mi tam este veru nikdy zle nebolo
o 12:30 doma na obede..
15,2km/2h57/1462vm..
Najkrajsia lyzovacka Rakytovym juhozapadnym zlabom, ale kratko i po okraji ploskej ku borisovu(zimne tycovanie lad a trava.
Ja som pobudol v Štrbe, tak štvrtok večerný výbeh na predné solisko so západom
Piatok Mlynická dolina a štrbský štít.
Sobota Patria a Malá Bašta...
podmienky sa každý deň menili...najprv firn potom lad a vietor
750vm- 5cm nový mokrýsneh
1100vm-30cm nový prašan
1400vm-40cm nová duchna!
pekne pripadlo....
pustil som si to muldou k halaske, ale kosodrevina dole ma odradila a rezol som si to o muldu vychodnejsie, ale ta bola co sa tyka kvality snehu zla, tak som si to este raz cez chatu vyslapal hore a ze to pustim az k halaske, ale zas sneh nizsie uz bol nanic, tak som to traverzol na chodnik a pustil dole oproti davom, co sli hore, slalom medzi zivymi brankami
volodaj, tak si sa vyprdol na pretek na MFK? ze v studenci boli super podmienky, este prasan, ale zapadny a pameprov uz bol maksi, ze vraj az firnovy...
este par
off topic:..nechceš si to upraviť?
v nedeľu bol hrebeň Ďumbier-Chopok úplne bez chyby. Na povrchu odmäknuté, parádne lyžovanie. V porovnaní s poobednými zjazdovkami na Chopku 100 a 1.
dobré ránko z Ramže (mobilofka)
lh5.googleusercontent.com
nad Čertovicou
lh3.googleusercontent.com
chata MRŠ už je pod Chopkom
lh6.googleusercontent.com
Kotliská a Chabenec
lh3.googleusercontent.com
trošku sa aj zamračilo
lh5.googleusercontent.com
z Kotlísk
lh4.googleusercontent.com
z Ďurkovej na Ďurkovú
lh6.googleusercontent.com
ohliadnutie za chrbát
lh4.googleusercontent.com
Dneh je topiaci a v priebehu dna uz tahsi, na hrebenoch je pevna vrstva.
Podmienky na skialp v NT su naozaj super.
Tura ma foto, zo srdiecka na utulna Durkova, druhy den spat.
centrál bol vymrznutý,pod Y bolo prašanu a dolu brestovou bol mokrý.... zajazdovka brečka
10,4km/3h38min/1456vm
PS: hadam dám aj nejaké odpovede v obrázkoch..
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20