Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
dolu už len blato. a pasik snehu na dojazd, od prestupu hore sa lyžovalo. podmienky oproti štvrtku sa zhoršili , aj hore pršalo tak 5cm snehu splachlo... na hrebeni bola inverzia ale velmi teplo, všetko sa topilo...
poobede s rodinkou ešte turistika na chatu
Pod chatu sa dalo len po mostik ,potom dolu nosenie, hore sa dalo na pasoch od parkoviska.
mydlovku som zabudol tak len z
kámoš dostal defekt
Dereše, Poľana, Bôry, Kotliská, Chabenec.......
3r dozadu ma odtrh 30x30 zasypal po pas, tesne pod žiarskym sedlom.. naštastie tam bola potom plošina, kde sa to zastavilo, vemi zlý pocit
prírodného snehu ako šafranu.. kde su tie metre z minulého roka
asi v juznom Tirolsku
kolegovia zavodnici maju pod 1600na nohu, ale to už je AX lightness..
ja mam 1500+250+1580
kolegovia zavodnici maju pod 1600na nohu, ale to už je AX lightness..
ja mam 1500+250+1580
No k max. minimu veľa nechýba.... Aliena je najľahšia na trhu pri 270 MP -890 g(karbónový model 721 g no za nekrestansku cenu ), lyžičky sú 795 g papieráky (tu asi ľahší model ťažko nájsť), viazko ATK SL race 114g ( tu je rezerva 10 g ak by tam bol ATK WC Revol.) A možno ešte nejakých 10-20g na pásoch (idem ich vyskúšať a si sa budú ešte skracovať).
No poproti 6 kg čo zvyčajne vláčim na kopec to bude posun. Akurát pri mojich 80 kg dávam tým lyžiam malú šancu že vydržia viac ako 2-3 výjazdy
http://www.skialpinista.sk/lyze/movement/movement-fish-pro-x-series
http://www.lacnyskialp.sk/skialpinizmus/lyze/rcx-201314
Vcera som doletel domov a este som si nezvykol na casovy posun, dnes som sa zobudil o tretej rano a po hodine cumenia na telku som zobral celovku a siel som otestovat ten novy set na Chopok. Prijemne ma prekvapili lyziarky, su tuhe pri jazde sa da do nich opriet no a pri sliapani sa citim uplne volne. Lyzky su ciste papieraky, som myslel ze mi vyskacu plomby na tom zmrznutom menchestry po ratraku ale to je dan za vahu.
Fischery pri 680 g len 349 EUR...zrejme novy bestseller najblizsich sezon.