Ja len pre pásikovaniachtivých zakladám témičku určenú na aktuality z terénu.
Takže hore je na kašu snehu. V 1500 mnm cca 60-70 cm. Trávnaté lúky sa dajú v pohode. V lese by to šlo po zvážnici do 900 mnm bez škrtnutia o šutre. Takto to je v okolí Podbanského. Skoro sme plakali, že nemáme lyžky.
do týždna to bude preč v tomto teple....
Lyžba bola v jarnom firne výborná... pod chatu asi do 1350m, potom zas 1,5h nosenia v lyžiarkach dolinou.
17,5km/5h10/1058m
ak mate moznost, vyuzite pocasie i podmienky zavcas rano, uz to asi dlho nevydrzi... zial, alebo nastastie?
a stretol som sa aj s capulom na kamienke rano, klasicky mal pred sebou tanier s niecim a pivo
Sedlo nad Stefanickou
Dumbier /kríž nejako nahlo -asi tá Maďarská trikolóra čo je na ňom zavesená/
Sedlo Poľana
Krížske sedlo- v pozadí Kotliská
https://*****saweb.google.com/117652623306782261286/VSD81112032014
na Prašivej trčí kosodrevina dosť veľa, a tam kde už neni, neni ani snehu...........
V lese do Hiadeľského Sedla bol ľadový chodník, a čerešnička na záver bol pochod po ceste do Korytnice.
fotky neskôr.
od soboty nám pripadne aj pol metra , sezona sa predlži
v utorok "zakvitnú čerešne"
Akurat pasy ma nasr... pasy. Osma tura a su na odpis (Pomoca race) zvycajne pasi zoderiem tak ze sa postupne skracuje chlp a zoderu sa. Tuna vypadal chlp priamo zo zakladu a pritom ich na hrebeni sanujem a ked mozem odliepam.... Neviem ci to bola nejaka B-ckova trieda alebo prote sa uz teraz nic trvacne nerobi