Prinášame vám rozhovor so skvelým fotografom a dokumentaristom Patrikom Paulínyim, ktorý prostredníctvom videí a fotografií prináša obsah pre svojich sledovateľov a širokú verejnosť nielen na sociálnych sieťach.


Popri cestovaní sa taktiež venuje rôznym aktivitám, spojených hlavne s ochranou našej úžasnej slovenskej prírody. Posledné roky v nej strávil mnoho času a my ho vyspovedáme zo zážitkov, ktoré ho v prírode stretli.

Patrik sa narodil v roku 1990 v meste Liptovský Mikuláš. Počiatok svojej tvorby, prvotne hlavne fotografickej, silným spôsobom ovplyvnila jeho láska k športu a prírode, ktorá bola nielen na Liptove všade navôkol. Neskôr začal tvoriť prvé dokumentárne filmy. V roku 2013 s dokumentárnym filmom "Nad nami" vyhral na festivale Hory a mesto v Bratislave cenu pre začínajúceho filmára a v roku 2014 úspešne ukončil magisterské štúdium filmovej dokumentárnej tvorby na Akadémii umení v Banskej Bystrici. Ďalší dokumentárny film "Just go” doslova obletel celý svet prostredníctvom filmových festivalov a médií. Písal o ňom dokonca aj National Geographic.
 
V súčasnosti trávi mnoho času v našich horách, kde nielen fotografuje divú zver, na ktorú čaká hodiny až dni, aby zachytil momenty týchto plachých zvierat, ale predovšetkým točí rôzne miesta ako tipy na výlety po celom Slovensku. Svoju tvorbu má naozaj veľmi širokospektrálnu, od fotografií a videí z rôznych kútov sveta až po naše slovenské čarovné miesta cez zábavné momenty, ktoré zažíva počas návštev/prechodov našich národných parkov, ako napríklad cestu SNP, ktorú nedávno absolvoval.

Ak sa vám video páčilo, sledujte náš YouTube kanál MTHIKER a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
miriama-kov 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: S deťmi na túre - skúsenosti s nosením

Video: S deťmi na túre - skúsenosti s nosením

V rozhovore s akčnou mamičkou Katkou sme rozobrali praktické rady a skúsenosti s nosením detí a výletmi do prírody.
Video: Ako si vybrať outdoorové nohavice?

Video: Ako si vybrať outdoorové nohavice?

Outdoorové nohavice od výmyslu sveta, ale ako si vybrať tie správne práve pre teba?
Video: Akí sú naši bežci a podujatia?

Video: Akí sú naši bežci a podujatia?

Ako vidí našu bežeckú scénu a podujatia jeden z najskúsenejších organizátorov Jozef Pukalovič?
keyboard_arrow_up