Ak máte v pláne niekedy skúsiť tento šport a dávate si dokopy výbavu, prípadne hľadáte vhodný „upgrade“, možno príde pár tipov vhod.


Okrem toho, že skialp je výborná zimná príprava cyklistu, rovnako má s takým MTB aj kopec spoločného. Kombinácia šliapania a zjazdu, sloboda pohybu, ale aj množstvo rozličných štýlov. Tak ako máme XC, trail, enduro, all mountain atď, veľmi podobne je tomu aj tu. Čo si osobne myslím, základom u každého je najmä spomínaná sloboda pohybu, od ktorej sa potom všetko odvíja a človek si nájde svoje „smerovanie“. Mnohí z vás sa už o tom presvedčili, a mnohí ďalší už dlhú dobu po tomto športe „poškuľujú“.

Čo rovnako platí, výbava nie je lacná záležitosť a ešte pri tých všetkým možnostiach a kombináciách. Skúsil som dať dokopy niekoľko postrehov, ktoré môžu pomôcť, ak si výbavu budete dávať postupne dokopy, prípadne ak hľadáte nejaký upgrade tej súčasnej. Teraz je u mňa situácia iná, no pred X rokmi som si všetko dával rovnako dokopy a samozrejme neraz pri výbere trafil vedľa. Ale myslím, že záver videa všetko dobre vystihuje.

Ak sa vám video páčilo, sledujte náš YouTube kanál MTHIKER a nezabudnite nás podporiť svojím odberom.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Časté chyby pri pohybe vo voľnom teréne

Video: Časté chyby pri pohybe vo voľnom teréne

Pohyb v horách a najmä vo voľnom teréne mimo strediská so sebou vždy prináša určité riziko. Ktoré sú možno najčastejšie chyby vedúce k jeho výraznému zvýšeniu?
Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Ako vyzeral freeridový kurz na Molltaleri?

Poď sa s nami pozrieť, ako vyzeral náš freeridový kurz, ktorý sme organizovali v spolupráci so Summit Academy na rakúskom Molltaleri.
Video: Časté chyby vo výšľape s Jakubom Šiarnikom

Video: Časté chyby vo výšľape s Jakubom Šiarnikom

Koľko výškových nastúpa reprezentant v skialpinizme za rok, či aké najčastejšie chyby robia ľudia pri výšľape?

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up