Pozvánka: Máj preverí kondičku - preteky, o ktorých ste ani netušili

Každý mesiac vám priblížime množstvo rôznorodých pretekov na Slovensku, ako sú trailové aj cestné behy, prekážkové behy, lezenie a v zime skialpinizmus či bežecké lyžovanie.

Jar je tu a v plnom prúde sa už aj organizujú rôzne bežecké akcie, ktoré vás v mesiaci máj prevedú horami, dolinami, lúkami, lesmi, cestou ale aj mestom. Nájdete si tu niečo aj pre seba?

7. 5. 2022 - Devín - Behaj lesmi

Trate od 4 cez 7 až po 12 km preveria vašu kondíciu po zime. Sezónu tak môžete začať na prvých pretekoch zo série Behaj lesmi 2022 na Slovensku. Môžete sa tešiť na 80 % behu na mäkkom povrchu a 100 % na čerstvom vzduchu. Organizátori dokonca pripravili preteky aj pre deti v doobedných hodinách. Všetko potrebné k účasti na tomto podujatí pre deti aj dospelých nájdete na tejto stránke.


14. 5. 2022 - Rajecké Teplice - Memoriál Tóna Dobeša

Športovo-kultúrna akcia usporiadaná Horolezeckým klubom Rajecké Teplice pripravila netradičnú formu triatlonu a to v kombinácii bicykel/beh/lezenie. Z Campingu Slnečné skaly sa prejde určená trasa v dĺžke cca 65 km, po príjazde do cieľa sa odloží bicykel a prebehne cca 1 000 m dlhá trasa do lezeckého sektora Lietačky, kde súťažiaci vylezie dve lezecké cesty. Viac informácií bude priebežne pribúdať na FB stránke. Práve tu budú aj samostatné MTB preteky (nie duatlon).


15. 5. 2022 - Košice - Peace Half Marathon

Na opačnej strane Slovenska priamo v centre mesta Košíc budete môcť vyskúšať cestný polmaratón. Nielen to, trať je koncipovaná ako dvojokruhová a súčasne tak, aby vyhovovala až trom súťažným disciplínam, teda samotnému Polmaratónu (21,089 km) i disciplínam Štvrťmaratón (10,549 km) a Minimaratón (4,2 km). Pre viac informácií sledujte ich stránku.


21. 5. 2022 - Myjava - Sokolský beh

Prvý ročník behu v borovicových lesoch Myjavy by vám určite nemal ujsť. Dedinka Gajary srdečne pozýva dospelých aj deti na túto športovú akciu, ktorá má ambíciu stať sa pravidelnými pretekmi. Majú pre vás pripravený 10 km a 5 km beh, 5 km Nordic Walking a pre deti 100 - 800 m bežecké trate. Všetko potrebné k účasti na týchto pretekoch nájdete na stránke podujatia.

21. 5. 2022 - Námestovo - Beh ulicami mesta

V srdci Oravy si môžete zabehať priamo v uliciach mesta. Zapretekať si tu môžu deti už od troch rokov. Pre dospelých je pripravená 5 a 10 km trať. Preto, ak ste z okolia, určite si nenechajte ujsť preteky, ktoré pôjdu popri Oravskej priehrade a výhľady budete mať až na Západné Tatry - Roháče. Viac info nájdete na tomto webe.

22. 5.2022 - Košice - Tvrďák

V Kavečanoch pri Košiciach si môžete otestovať svoju vytrvalosť, silu a trpezlivosť zdolávaním náročných prírodných a umelých prekážok, ako vodná stena, blatové pole, bradlá, kladina, zhyby, vrecia, streľba, rúčkovanie, oštep, šplh, ťahanie pneumatiky, brodenie sa v blate, či dokonca kúpanie v kadi. Toto všetko na približne 5 km trati v rôznych kategóriách, od Open kategórií po Elite. Príslušné informácie nájdete na ich webovej stránke.


28. 5. 2022 - Staré hory - Krížna Krížom Krážom

Pre rok 2022 organizujú iba jednu dĺžku trate a to 22,6 km s kumulovaným prevýšením 1 560+ m. Snahou organizátorov je umiestniť trate v takých častiach Veľkej Fatry, ktoré nie sú až tak často navštevované, ale ponúkajú nádherné kulisy a umocňujú zážitok z pohybu aj s početnými výhľadmi na krajinu. Ak si chcete vychutnať Sky race priamo vo Fatre, viac info nájdete tu.


28. 5. 2022 - Jasenská dolina - Fatranský Vĺčko

V Jasenskej doline sa uskutoční zaujímavé športovo-turistické podujatie s názvom Dogtrekking, čo je kynologický vytrvalostný šport, pri ktorom súťažná dvojica človek a pes prekonáva vytýčenú trasu v danom časovom limite. Ide teda o turistiku alebo beh so psom. Preteká sa na dve vzdialenosti. Prvá, SHORT trasa, má 11 km s prevýšením 850+ m a povedie územím Veľkej Fatry po značených trasách. Druhá, MID 37 km trať, s prevýšením 2 000+ m povedie rovnako po turisticky značených trasách. Prihlásiť sa so svojím štvornohým miláčikom môžete tu.


28. 5. 2022 - Šamorín - Spartan Race

Prekážkový beh si môžete užiť aj v blízkosti Bratislavy. V Šamoríne vás čaká veľmi známy prekážkový beh, ktorý zmení váš život. Poslaním organizátorov je motivovať ľudí, aby sa dostali z komfortnej zóny a tak objavili sparťanský životný štýl. Na 5+ km/10+ km trati v cross country štýle, ktorá povedie lesom, kríkmi, priekopami, vás čakajú horolezecké prekážky s nerovným terénom, koreňmi alebo drôtmi. O pretekoch s veľkým množstvom fyzicky, ale niekedy aj psychicky náročných prekážok sa viac dozvieš na ich web stránke.


28. 5. 2022 - Belianske Tatry - Plesnivec VertikalRun

Jeden z najkrajších tatranských behov na začiatku sezóny môžete absolovať v srdci Belianok s cieľom na Chate Plesnivec. Trať vedie lesným turistickým chodníkom vo vzdialenosti 5 km a prevýšením 530 výškových metrov. Výhľadom aj na Vysoké Tatry počas pretekov sa určite nevyhnete. Viac informácií o tomto vertikále nájdete priamo na ich webe.


Počuli ste už o všetkých typoch pretekov, ako tých, ktoré nás čakajú v mesiaci máj? Našli ste si svojho favorita? Ak viete o podujatiach, ktoré by mali byť spomenuté v ďalších mesiacoch a chceli by ste sa o to podeliť, určite nás kontaktujte na outdoor@mtbiker.sk. Športu zdar a prírode vďaka za takéto krásne možnosti.
report_problem Našiel si v texte chybu?
miriama-kov 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Preteky v rôznych disciplínach od západu až po východ Slovenska. Zúčastníš sa niektorých aj ty?
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up