Čo si zobrať na prespávačku v prírode?

Na prespanie v prírode potrebujeme rôznorodú výbavu – veď nočný dážď či zima sú častokrát väčšími strašiakmi, než zver. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko kúskov, ktoré by sa mohli pri nocovaní uprostred lesa zísť.

Hannah Joffre 200

Trojsezónny spací vak Hannah Joffre 200 využiješ takmer za každých podmienok – pohodlne sa v ňom vyspíš na jar, v lete i na jeseň, v komfortnej teplote 7 °C. Je vypchatý výplňou Micro-tec Ultra o hmotnosti 2 x 100 gramov, ktorá spolu s múmiovým tvarom zabezpečuje izolačné vlastnosti a tepelný komfort. Spacák sa nemusíš báť využívať aj vo vlhkých podmienkach, keďže nebude až tak náchylný na vlhkosť. Jeho cena je 89 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Rock Empire Camper Air

Ak ti klasická karimatka nie je dostatočne pohodlná, problém by možno dokázala vyriešiť jej nafukovacia sestra. Karimatka Rock Empire Camper Air sadne svojimi rozmermi každej postave a ku komfortnému spánku napomáha aj vrchná vrstva, ktorá redukuje hluk pri prevaľovaní sa a rovnako zabraňuje skĺzavaniu sa z karimatky, ak spíš na miernom briežku. Nafukovanie uľahčuje nafukovací vak, ktorý je dodávaný spolu s karimatkou. Jej cena je 99,90 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Ticket to the moon Original Hamak

Nie každému sa chce do lesa vláčiť stan. Niekoho životným štýlom je skôr ľahkosť a univerzálnosť. V prípade, že si sa našiel v tomto popise, ideálom bude zvoliť hamak, ktorý priviažeš k akémukoľvek stromu, stĺpu či na priečky auta. Hamak Ticket to moon Original, vyhotovený vo viacerých farebných variantoch, ochráni pri spánku pred hmyzom či pred malými plazmi a je dostatočne kompaktný a ľahký na to, aby sa v batohu ocitol aj pri dlhšom treku. Jeho cena je 56,99 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Jetboil Flash Carbon 1L

Ak by malo varnú sústavu Jetboil vystihnúť jedno slovo, bolo by to efektívnosť. Tento varič dokáže priviesť do varu 0,5 litra vody za necelú minútu a pol, a to vďaka efektívnemu rozvodu tepla. Zároveň s varičom obdržíš aj varnú nádobu o objeme jeden liter, plastový kryt, ktorý sa dá využiť ako pohár a odmerku. Varenie v mrazoch mu tiež nerobí problém, rovnako ako aj náročné podmienky či nerovný povrch – vďaka trojnožke získa súprava stabilitu. Cena setu je 139,99 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Sea to Summit X-Set

Pri napratanom batohu niekedy môže pomôcť aj tá najmenšia úspora miesta. Kempingový riad z dielne Sea to Summit je výnimočný tým, že sa dá zložiť do plochej verzie, o hrúbke iba 15 mm. Trojdielna súprava, pozostávajúca z misky, hrnčeka a taniera je zabalená do praktického vrecka zo sieťoviny. Využijete ju na všetko potrebné, od krájania zeleniny cez poobednú kávičku až po plnohodnotný obed. Každý kus je vyrobený zo silikónu bez obsahu BPA. Cena setu je 49,95 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Sea to Summit Wilderness Wash with Citronella 100 ml

Či už sa chystáš na jednorazové prespanie do lesa, alebo na dlhší trek, treba myslieť na čistotu riadov po jedle. Koncentrovaný čistiaci prostriedok Sea to Summit Wilderness Wash je šetrný k pokožke, no najmä k prírode, keďže sa skladá z biologicky odbúrateľných látok. Dokážeš s ním očistiť nielen ešus, no aj svoje oblečenie. Tu bude výhodou najmä jeho vôňa citrónovej trávy, ktorá účinne odpudzuje hmyz. Cena 100 ml nádoby je 4,95 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Lifeventure SoftFibre Trek Towel Recycled

Bežné uteráky veľakrát zaberajú v batohu veľa miesta a pomerne pomaly schnú. Uterák Lifeventure SoftFibre Trek sa snaží eliminovať práve tieto neduhy. Ide o ľahký kúsok, ktorý schne približne 8x rýchlejšie, než klasický uterák. Vďaka vláknam SoftFibre dobre pohlcuje vlhkosť z tela a k tomu je vyrobený z recyklovaných materiálov. Zásluhou antibakteriálnej úpravy sa netreba báť ani nepríjemného zápachu. Cena je 15,50 – 19,90 €, v závislosti od veľkosti, a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Astro 250

Čelovka Astro 250 je ideál pre tých, ktorí nechcú zostať po tme a zároveň vyžadujú poriadnu úsporu hmotnosti. S výkonom 250 lúmenov čelovka dosvieti do vzdialenosti maximálne 36 metrov a vydrží 200 hodín pri najslabšom svietení. Funkcia Brightness Memory zabezpečuje, že po opätovnom zapnutí svieti čelovka v rovnakom móde, ako pred vypnutím. Samozrejmosťou je vodotesnosť IPX 4. Jej cena je 19,90 € a nájdeš ju v troch farbách na našom MTHIKER shope.


Fenix CL26L

Nabíjateľné svetlo Fenix CL26L je jasnou voľbou pre tých, ktorí nechcú zostať po tme pri večerných spoločenských hrách, či pokeci v lone prírody alebo kempe. Dokonca ho je možné pripevniť k hocijakej železnej konštrukcii vďaka magnetu. Odolná a nárazuvzdorná konštrukcia zabezpečuje použitie tohto svetla aj v nepriaznivých podmienkach. S výkonom 400 lúmenov lampa dokáže svietiť až 400 hodín a dobiť je ju možné vďaka micro-USB. Svetlo ponúka celkovo osem režimov svietenia vrátane spodného a bočného svietenia a nechýba ani červené svetlo, ktoré nenarušuje adaptáciu očí na tmu. Samozrejmosťou je aj vodotesnosť. Cena lampy je 59,90 € a nájdeš ju v troch farbách na našom MTHIKER shope.


Viac kempingového vybavenia nájdeš na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
Udržateľná hygiena v prírode PR článok

Udržateľná hygiena v prírode

Nie nadarmo sa hovorí - čistota pol života, ale ako to je pri pobyte v prírode? Ohľaduplnosť sa nesie aj tu. Keď chceme v prírode tráviť viac dní, je dôležité pozerať aj na odpad, ktorý tvoríme. Vždy sa dá minimalizovať. Počuli ste už o hygiene, ktorá neničí prírodu?
keyboard_arrow_up