Zážitky, inšpirácie, skúsenosti
MTHIKER magazín

Najnovšie články z kategórie Doplnky

Výbava na outdoor - kúsky do jesenného počasia PR článok

Výbava na outdoor - kúsky do jesenného počasia

Všetci určite vieme, ako jeseň strieda teplé a stabilné dni s chladnými a premenlivými. Preto treba myslieť aj na teplejšie oblečenie na horách, za ktoré vám vaše telo určite poďakuje. Predstavíme si pár kúskov, ktoré je dobré pribaliť, či už do batoha alebo priamo na seba.
Ochrana zraku - prečo je vlastne tak dôležitá

Ochrana zraku - prečo je vlastne tak dôležitá

Do hôr si vždy vezmeme kvalitnú obuv, oblečenie, pršiplášť, ak by sa zhoršilo počasie, no často môžeme stretnúť ľudí, ktorým chýba podstatný kúsok výbavy – slnečné okuliare.
Udržateľná hygiena v prírode PR článok

Udržateľná hygiena v prírode

Nie nadarmo sa hovorí - čistota pol života, ale ako to je pri pobyte v prírode? Ohľaduplnosť sa nesie aj tu. Keď chceme v prírode tráviť viac dní, je dôležité pozerať aj na odpad, ktorý tvoríme. Vždy sa dá minimalizovať. Počuli ste už o hygiene, ktorá neničí prírodu?
Čo si zobrať na prespávačku v prírode? PR článok

Čo si zobrať na prespávačku v prírode?

Na prespanie v prírode potrebujeme rôznorodú výbavu – veď nočný dážď či zima sú častokrát väčšími strašiakmi, než zver. V tomto článku sa pozrieme na niekoľko kúskov, ktoré by sa mohli pri nocovaní uprostred lesa zísť.
Test: Ako doplniť energiu pri vytrvalostných výkonoch?

Test: Ako doplniť energiu pri vytrvalostných výkonoch?

Určite ste už pri dlhších túrach, behoch či iných športových výkonoch neraz pocítili, že vaše telo potrebuje urýchlene doplniť energiu. Rôzne energetické doplnky sú v takýchto situáciách tou ideálnou voľbou.
Praktické batohy na ľahkú turistiku či vychádzky do mesta PR článok

Praktické batohy na ľahkú turistiku či vychádzky do mesta

Počas každej túry alebo výletu si nájdu uplatnenie batohy, ktoré nie sú veľmi veľké, ale zmestia sa do nich všetky potrebné veci. Objemy od 7 do 26 l postačujú na kratšie a stredne dlhé túry, kde si nepotrebujete brať veľa vybavenia.
Outdoorové okuliare – dôležitý doplnok nielen na hory PR článok

Outdoorové okuliare – dôležitý doplnok nielen na hory

Do výbavy každého turistu nepochybne patria okuliare, bez ktorých to na horách v slnečnom počasí nie je ono. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých kúskov, ktoré určite stoja za pozornosť.
Ako udržať tekutiny dlho v teple?

Ako udržať tekutiny dlho v teple?

Pitný režim je rovnako dôležitý ako v lete, tak aj v zime. Vtedy nám ho v horách sťažujú najmä chladné a náročné horské podmienky. Tekutín dostanete do tela asi menej, ale zato horúci čaj vás zahreje lepšie ako čokoľvek iné.
S cepínom bezpečne na hrebeni aj v žľabe

S cepínom bezpečne na hrebeni aj v žľabe

Ak chodievate na zimné túry do nenáročných terénov, ideálnym spoločníkom budú paličky. V prípade, že vás čaká strmší, prípadne exponovaný terén, z viacerých dôvodov je nutné siahnuť po cepíne.
Ako ochrániť batoh v prípade sneženia?

Ako ochrániť batoh v prípade sneženia?

V horách by sme mali byť pripravení na každý možný typ počasia. Minimálne oblečenie odolné voči dažďu/snehu by sme mali mať pribalené vždy so sebou.
Vianočné darčeky vhodné pre outdoor PR článok

Vianočné darčeky vhodné pre outdoor

Ak cez zimu meníte bicyklovanie za turistiku, alebo iné zimné športy, máme pre vás pár tipov v rámci outdooru.
Výbava pre outdoor - čo sa môže hodiť PR článok

Výbava pre outdoor - čo sa môže hodiť

Či už sa venujete horolezectvu, bicyklu, alebo si občas radi dáte turistickú prechádzku, vždy potrebujete mať so sebou dobrú výbavu, ktorá nesklame.
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up