Udržateľná hygiena v prírode

Nie nadarmo sa hovorí - čistota pol života, ale ako to je pri pobyte v prírode? Ohľaduplnosť sa nesie aj tu. Keď chceme v prírode tráviť viac dní, je dôležité pozerať aj na odpad, ktorý tvoríme. Vždy sa dá minimalizovať. Počuli ste už o hygiene, ktorá neničí prírodu?

Shampoo pásiky

Osobná hygiena na viacdňovom treku je viac než vítaná, samozrejme, pokiaľ ňou neuškodíte prírode. Tieto pásiky dokážu nahradiť šampón aj sprchový gél, princíp dva v jednom. V balení nájdete 50 kusov biologicky rozložiteľných pásikov, ktoré nie sú pre životné prostredie ohrozujúce. Pásiky penia v polosladkej aj sladkej vode. Lifeeventure ich ponúka v cene 4,39 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Soap pásiky

To však nie je všetko. Šampón a sprchový gél nemusí byť pre všetkých dostatočný. Ďalšie 50 kusové pásiky, ktoré sa od seba ľahko oddeľujú, sú určené pre osobnú hygienu. Rovnako ako aj predchádzajúce sú biologicky rozložiteľné. Vhodné sú pre každého turistu, cestovateľa či kempera. Ocenia ich hlavne ľudia, ktorí milujú čistotu za každých okolností. Predávajú sa v cene 4,39 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Trek Recycled uterák

Pre skompletizovanie hygienického vybavenie do hôr je určite potrebný aj zbaliteľný rýchloschnúci multifunkčný uterák s antibakteriálnou úpravou, ktorý je aj proti nepríjemnému zápachu. Vyrobený je z recyklovateľného materiálu, ktorý na cestách zaručí vysoký komfort aj vďaka 9x rýchlejšiemu sušeniu ako bežné uteráky. Lifeeventure ho predáva v cene od 19,80 do 25,80 € podľa veľkosti a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Wilderness Wash

Umyť riad na viacdňovej turistike so studenou vodou nie je úplná sranda. Tento koncentrovaný čistiaci prostriedok je vhodný práve na dlhé cesty. Je šetrný k tkanivám a pokožke, ale zároveň účinný na riad. Napriek tomu, že je biologicky odbúrateľný, odporúča sa ho používať ďalej od zdroja vody. Sprevádzaný je vôňou citrónovej trávy, ktorá odpudzuje hmyz. Predáva sa v cene 7,99 € a nájdeš ho na našom MTHIKER shope.

Camp Dish handrička

Pri umývaní kempingového riadu, ktoré na viacdňový pobyt v horách určite využijete, už nemusíte riad utierať jednorazovými vreckovkami, ktoré spôsobujú zbytočný odpad. Riešením je rýchloschnúca obojstranná umývacia handrička z polyesterového mikrovlákna a pútkom na zavesenie. Praktická malá handrička, ktorú zabalíš kdekoľvek. GSI outdoor ju ponúka v cene 7,99 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Laundry Wash pásiky

Samozrejme, ak chcete mať všetko v jednom, tieto suché plátky univerzálneho umývacieho prostriedku umyjú vaše vlasy, oblečenie aj riad a zmestia sa do dlane vašej ruky, takže ich ľahko zbalíte buď do kabínovej batožiny, ale aj do expedičného batohu. Suché plátky sa dajú od seba ľahko oddeliť a nepredstavujú žiadne riziko - nevytečú vám do batohu a nebudete čeliť ich zabaveniu na letisku. Predávajú sa v cene 3,99 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Ultralight taška

Či už niekam cestujete alebo kempujete, je dôležité zabezpečiť, aby bola vaša súprava organizovaná a chránená. Miesto, kde si uložíte všetky toaletné a hygienické potreby, je vyrobené z pevného materiálu s ultraľahkým zipsom. Vnútri tašky sa nachádza zrkadlo a celú tašku je možné zavesiť pre jednoduché používanie. Osprey ponúka túto kozmetickú tašku v cene 35 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Wash Center II taška

S Wash Center bude hygiena každodennou zábavou. Sieťované vrecká na zips bezpečne uložia všetky vaše toaletné potreby a odvádzajú prebytočnú vlhkosť. K dispozícii sú v rôznych jasných a pútavých farbách (modrá, červená, zelená), ktoré zaručia, že ho rýchlo uchopíte, aj keď je zahrabaný na dne naloženého batohu. Deuter predáva túto kozmetickú tašku v cene 33,90 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Zaujalo vás niečo? To zďaleka nie je všetko. Viac udržateľných vecí a ohľaduplných k prírode nájdete na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“ PR článok

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.
keyboard_arrow_up