Výbava na outdoor - kúsky do jesenného počasia

Všetci určite vieme, ako jeseň strieda teplé a stabilné dni s chladnými a premenlivými. Preto treba myslieť aj na teplejšie oblečenie na horách, za ktoré vám vaše telo určite poďakuje. Predstavíme si pár kúskov, ktoré je dobré pribaliť, či už do batoha alebo priamo na seba.

Becky Pro bunda

Táto hybridná bunda je ideálna na výstup v horách v chladnejšom počasí, disponuje ochranou pred vetrom a chladom, ale zároveň umožňuje pokožke voľne dýchať. Pri náročnejšej aktivite príjemne hreje, ale zároveň rýchlo uschne ako páperie. Jej design je univerzálny, preto ju využijete nielen v horách ale aj na každodenné denné nosenie v meste. Viking ju vyrába vo viacerých farbách v dámskom aj pánskom prevedení. Jej cena je je 100 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

SAS PLAT bunda

Ľahká bunda na izoláciu po výkone či turistiku v prechodnom a zimnom období. Jemná na dotyk, ľahko zbaliteľná, ktorá je vybavená neprefúkavým materiálom, syntetickou izoláciou, ktorá vzhľadom na svoju nízku hmotnosť poskytuje kvalitné termoizolačné vlastnosti. Nechýba sťahujúca šnúrka v dolnej časti pre ešte lepšiu izoláciu. Karpos ju ponúka v dámskej aj pánskej verzii v rôznych farebných prevedeniach. Jej cena je 249 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope.

Revolution bunda

Na jednoduché vychádzky v sychravejšom počasí je voľnočasová bunda od značky Force ideálnou voľbou. Prešívaná bunda bola navrhnutá pre všetkých, ktorí trávia svoj čas buď aktívne alebo odpočinkom. Vďaka jej designu si ju môžete vziať kamkoľvek - do mesta a aj na výlet. Vďaka materiálu DuPont budete po celú dobu v teple a takmer nezbadáte, že na sebe bundu máte. Je jednoducho zbaliteľná, takže v batohu si vždy nájde svoje miesto. Force ju ponúka za 37 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Winter Lavaredo

Praktické obtiahnutejšie legíny nielen na turistiku ale aj beh v chladnejšom počasí. Zateplené vnútro legín vytvára jedinečný komfort aj pri anaeróbnej aktivite počas chladných dní. Nohavice sú vyrobené z husto tkanej termo tkaniny pre vynikajúce tepelné vlastnosti a maximálnu priedušnosť. V spodnej časti nohavíc je ľahšia tkanina. Karpos ich ponúka nielen v pánskej ale aj dámskej verzii a to v rôznych farbách. Ich cena je 110 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Berrino nohavice

Ak chceš zbierať výškové metre, tieto nohavice navrhnuté primárne pre skitouring sú „doma" aj pri vysokohorskej turistike. Ich funkčnosť, pohodlnosť a všestrannosť dotvára čistý design. Materiálové zloženie je vyvážené medzi tepelnou izoláciou a odolnosťou voči prírodným živlom. Vďaka vysokej priedušnosti materiálu si ich so sebou vezmeš aj na tú fyzicky najnáročnejšiu túru. Ortovox ich ponúka v dámskej aj pánskej verzii s cenou 240 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

3L WINFRED nohavice

Jeseň je plná zmien počasia, preto tieto technické nohavice z 3-vrstvového pružného tenkého softshellu s kvalitnou membránou zabezpečia komfort v rôznych, aj náročnejších podmienkach. Kvapky stečú po povrchu a ak predsa zažiješ silný dážď, uschnú doslova za pochodu. Pás je jednoducho nastaviteľný a ventilačné zipsy s podšitou sieťkou využiješ v teplejších dňoch, či aktívnom a náročnom stúpaní do kopca. Northfinder ich ponúka v cene 86 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Tuvegga Merino

Do chladnejších dní je výber terma zásadná vec, obojstranný úplet má teplotu regulujúcu vzduchové vrecká. Hladký úplet pri kontakte s pokožkou odvádza vlhkosť do úpletu, kde sa táto vlhkosť veľmi rýchlo odparuje. Pri obrátení naruby sa mení funkčnosť a úplet pri pokožke v sebe udržuje viac vzduchu, ktorý zvyšuje tepelný komfort. Devold nezapácha, ani keď sa v ňom niekoľkokrát spotíte, pretože vlna bráni rozmnožovaniu baktérií, cenovka terma je 126 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Brynje Super Thermo nohavice

Určite nezabúdame ani na spodnú časť terma. Sieťovinová konštrukcia je jedinečná svojho druhu a známa takmer po celom svete. Jej vysoká úžitkovosť potrebná pri outdoorových aktivitách spĺňa aj armádne požiadavky viacerých štátov. Sieťovina je základom myšlienky značky Devold, ktorú možno súdiť až po jej vyskúšaní, pretože ťa dokáže udržať v suchu a teple aj v tých najpremenlivejších podmienkach. Cena terma je 49 € a nájdeš ich aj v dámskej verzii na našom MTHIKER shope.

HIKE Light Cushion Crew

Ideálne dámske turistcké ponožky s pridanou hodnotou urdžateľných materiálov zaručia komfort na horách aj tvojim nohám. Výška ponožky chráni nohy na chodníkoch a túrach a ľahké spevnenie pozdĺž celej spodnej časti vás pohodlne prevedie aj nepohodlným terénom. S týmito príjemnými a dobre padnúcimi turistickými ponožkami budú jednoducho vaše chodidlá ako v bavlnke. Smartowool ich ponúka v rôznych farbách s cenou 24 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.

Quantum rukavice

V neposlednom rade treba v tomto počasí myslieť aj na svoje ruky. V horách sú rukavice neoddeliteľnou súčasťou v chladnejších dňoch. Tieto stredne ťažké technické rukavice sú vyrobené z mäkkého, pružného merino froté odolného proti zápachu. Zároveň disponujú aj špeciálnym povrchom na končekoch prstov pre používanie telefónu. Icebraker ich ponúka v cene 43 € a nájdeš ich na našom MTHIKER shope.


Zaujalo vás niečo? To zďaleka nie je všetko. Viac teplejších a funkčných vecí nájdete na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách PR článok

Výbava pre núdzové prespanie a bivakovanie v horách

Či už chceš v horách jednorazovo prespať cielene, alebo nechceš zostať „na lopatkách“, ak sa niečo zomelie, táto výbava ti určite bude užitočná.

Výber z produktov

keyboard_arrow_up