Na Suchý s bežcom do vrchu Andrejom Paulenom

Poďte s nami na Suchý v Malej Fatre aj s jedným z top trailových bežcov, Andrejom Paulenom. Cestou hore sme si dali menší súboj a nebude chýbať ani rozhovor, kde sa o ňom dozviete viac.

Nie každý pôsobí na prvý pohľad ako športovec, čo podáva špičkové výkony. Niečo podobné platí aj u Andreja, ktorý v skutočnosti patrí medzi výborných trailových bežcov a so svojou výkonnosťou sa nestratí ani v zahraničí – najmä v pretekoch do vrchu. Na svojom konte má napríklad 9. miesto v rámci štafety slávneho Dolomitenmanna. No a samozrejme množstvo víťazstiev a pódiových umiestnení doma, či u susedov. Pritom behanie má ako hobby a je to skutočne skromný človek.

Už sa poznáme dlho a kedže je tiež zo Žiliny, hovorím si, či by sme si nedali spolu beh na Suchý v domácej Malej Fatre. Keď mu predostriem, že v rámci neho môžeme skúsiť aj menší súboj, rovnako nemá nič proti. Samozrejme, výsledok je každému jasný, ale prišiel mi to ako pekný spôsob na ukážku, o akom rozdiele vo výkonnosti sa bavíme. Navyše Andreja od absolútnej svetovej špičky veľa nedelí.

Ak sa pozrieme na samotné stúpanie, čaká nás od Starhradu približne 5,6 km a prevýšenie 1 085 m až hore na Suchý, ležiaci vo výške 1 468 m n. m. Trasa prechádza aj okolo Chaty pod Suchým a práve odtiaľ hore, čo je cca 2 km s prevýšením 350 m, sme si dali spomínaný „súboj“. Ako inak, šlo o porovnanie časov, pretože v skutočnosti to žiadny súboj nebol.


Smerom dole dávame oddych na chate, nahodíme mikrofóny a niekedy nekonečná cesta ubehne popri rozhovore ako nič. V ňom sa pozrieme na jeho úspechy, porovnanie so svetovou špičkou alebo pohľad na tréning.


Mapku a detaily behu nájdete v aplikácii Strava.

Ak by ste mali záujem len o samotný rozhovor, nájdete ho spracovaný ako podcast nižšie.

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: 13 častých chýb u bežcov

Video: 13 častých chýb u bežcov

Pozrime sa na najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú u začínajúcich aj pokročilejších bežcov.
Video: Akí sú naši bežci a podujatia?

Video: Akí sú naši bežci a podujatia?

Ako vidí našu bežeckú scénu a podujatia jeden z najskúsenejších organizátorov Jozef Pukalovič?
Veľká Fatra - beh zo Smrekovice na Borišov a späť

Veľká Fatra - beh zo Smrekovice na Borišov a späť

Nádherný inverzný jesenný deň, výhľady, kopce, ale aj blato, prekážky a divočina. To všetko nám naservírovala Veľká Fatra.
keyboard_arrow_up