Darčeky pre skialpinistky a skialpinistov

Blížia sa Vianoce, na horách máme prvý sneh a skialpinisti si už pomaly vyťahujú lyže. Prinášame ti tipy na darčeky, ktoré potešia najmä milovníkov skialpinizmu.

Ako darček od nás máš zľavu 22 € pri nákupe nad 220 € s kódom „VIANOCE22". Zľavu môžeš využiť do 18. 12. 2022. Zľava neplatí na darčekové poukazy.

Energy Bar SiS Go - 1,80 €

Šliapanie do kopca je energeticky veľmi náročné, preto je dôležité priebežne dopĺňať energiu. Energetická tyčinka od SIS je chuťovo osviežujúca, veľmi výživná a ľahko stráviteľná. Jej prednosťou je, že je vyrobená zo skutočného ovocia, vďaka čomu nie je presladená. Okrem toho sa z nej v mraze nestane tvrdý kameň. Tyčinky nájdeš v rôznych príchutiach s cenou okolo 1,80 €. Ďalšie doplnky výživy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos PELMO čelenka - 15 €

Keď patríš medzi ľudí, ktorí nechcú mať na sebe počas zimy teplé čiapky a preferuješ niečo ľahšie, čelenka od Karposu ti môže byť skvelým spoločníkom pri rôznych výletoch v prírode. Čelenka poskytuje dostatočnú hrejivosť a výbornú priedušnosť vďaka ThermoDrytex materiálu. Komfortné nosenie ti umožní pružný materiál a zvýšený strih. Čelenku nájdeš v rôznych farebných dizajnoch za cenu 15 €. Ďalšie čelenky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking 8525 Polartec - 15 €

V tvojej zimnej výbave by určite nemala chýbať ani multifunkčná šatka, ktorá je využiteľná na mnoho spôsobov. Zaujme pridaným flisovým polartec pásom, ktorý sa skvele hodí na ochranu krku v chladných dňoch. Materiál šatky je príjemný na dotyk a tiež si zachováva svoju pružnosť pri nosení. Túto univerzálnu šatku a mnoho ďalších si môžeš zaobstarať za cenu 15 €. Širší sortiment šatiek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox Ski Rock"n"Wool - 40 €

Ak rád lyžuješ určite oceníš kvalitné ponožky. Tento kúsok z dielne Ortovox spĺňa dve najdôležitejšie veci. Je veľmi komfortný a priedušný. Okrem toho majú ponožky ergonomický tvar, nezhŕňajú sa a sú zosilnené v oblasti holene, čo chráni proti otlakom z lyžiarok. Vyrobené sú z kvalitnej merino vlny, ktorá zabezpečí vysoký odvod vlhkosti a tiež hrejivosť. Tento kúsok si môžeš zaobstarať za cenu 40 € v rôznych farbách. Mnoho ďalších druhov ponožiek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond TRANSFER - 50 €

Pri pohybe v lavínovom teréne je okrem lavínového vyhľadávača a sondy potrebná aj lopata, ktorá sa dá využiť aj pri prespávačkách v zimnej prírode. Tvar lopaty je navrhnutý tak, aby sa s ňou pracovalo čo najefektívnejšie. Lopata disponuje odolnou čepeľou a rozoberateľnou dvojdielnou teleskopickou rúčkou, vďaka čomu je dobre zbaliteľná do každého batoha. Cena lopaty je 50 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope, kde nájdeš aj mnoho iných alternatív.

Formthotics SKIALP - 60 €

Ak nie si spokojný s aktuálnou vložkou v tvojich lyžiarkach, vložky Formthotics môžu byť ideálnou voľbou. Pri týchto vložkách je dôležité tepelne upraviť ich rozmer na chodidlo, čo si vyžaduje špeciálne zariadenie, ktoré zabezpečí, že sa vložka prispôsobí každému chodidlu. Po zahriatí sa dokonale prispôsobia odtlačku nohy a poskytnú zvýšenú stabilitu. Tieto vložky sa ponúkajú za cenu 60 € v rôznych veľkostiach. Ďalšie druhy vložiek do topánok nájdeš na našom MTHIKER shope.

Northfinder SKYLITE 18 l - 63 €

Northfinder SKYLITE 18 l je ľahký batoh, ktorý zaujme svojou cenovkou. Pokiaľ patríš medzi skialpinistov, ktorí sa balia minimalisticky, tento model je pre teba ideálny. Batoh disponuje chrbtovým systémom z EVA peny a výrezmi pre odvetranie. Vnútri má priehradku na uloženie lavínovej výbavy a hydrovaku. Z vonkajšej strany je prispôsobený na uchytenie lyží, cepínu, palíc a skialpinistickej prilby. Nájdeš ho v rôznych farbách s cenou 63 € na našom MTHIKER shope, kde máme pestrý výber skialpových batohov.

Black Diamond TRAVERSE - 70 €

Počas skialpových zimných túr sa musíš spoľahnúť na kvalitné palice. Hliníkové palice Black Diamond Traverse sú univerzálnou voľbou na celoročné použitie. Palice sa dajú nastaviť pomocou rýchloupínacieho systému FlickLock, ktorý je veľmi spoľahlivý. Tento model disponuje ergonomickou rukoväťou, predĺženou časťou do strmého terénu, nastaviteľným pútkom a v balení nájdeš aj široké vymeniteľné tanieriky do snehu. Nájdeš ich na našom MTHIKER shope za 70 €, kde sú dostupné aj ďalšie varianty.

Viking Atos set - 70 €

Ak hľadáš súpravu termoprádla, ktoré ti zabezpečí tepelný komfort a pohodlie, set od Vikingu môže byť ideálnou voľbou. Je dobre strihané a príjemne obopne telo. Viking myslí ekologicky a termoprádlo je vyrobené z recyklovaných materiálov. Hlavnými výhodami tohto setu je jemnosť, vzdušnosť a výborná termoregulácia. Set je vhodný na rôzne športové aktivity v chladnejšom počasí. Na MTHIKER shope sa predáva za 70 €. Mnoho ďalších setov nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond CIRQUE - 70 €

Pri skialpových akvititách sú kvalitné rukavice nutnosť. Rukavice Cirque od Black Diamond poskytujú dobrú priedušnosť a sú chránené povrchovou úpravou proti vode, ktorá zabezpečí, že hneď nenavlhnú. Medzi hlavné benefity tohto kúsku patrí pláštenka proti vetru, ktorú ocenia najmä skialpnisti pri jazde dole. Dlaňová časť je vyrobená z protišmykovej kože, ktorá zlepšuje priľnavosť. Rukavice sa ponúkajú za cenu 70 €. Tento model a mnoho iných nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Pizzocco Half Zip - 75 €

V chladných dňoch ťa môže skvele zahriať flisová bunda z dielne Karposu. Je vyrobená z fleesu s kockovanou štruktúrou, ktorá ponúkne veľmi dobré izolačné vlastnosti a odvod potu. Všestrannosť mikiny zabezpečí anatomický strih a zvýšený golier. Mikina poslúži na rôzne outdoorové aktivity, pri ktorých potrebuješ mať na sebe oblečenie, ktoré ťa zahreje. Dostupná je v rôznych farbách v dámskom aj pánskom prevedení za 75 €. Túto mikinu a mnoho iných nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond RAVEN AXE ULTRA - 85 €

Ak sa pohybuješ v náročnejšom teréne, vo výbave by nemal chýbať cepín. Ideálnou voľbou môže byť ultraľahký cepín Raven Ultra, ktorý je vyrobený z ľahkej leteckej zliatiny, vďaka čomu je aj pevný. Hrot cepína je vyrobený z nerezovej ocele a jeho hrany sú pre vyššiu bezpečnosť zaoblené. Cepín disponuje aj veľkým otvorom na karabínu a môže byť ideálnym spoločníkom, ktorý zvýši bezpečnosť. Tento cepín si môžeš zaobstarať za cenu 85 €. Ďalšie druhy cepínov nájdeš na našom MTHIKER shope.

Devold Duo Active Merino 210 - 80 €

Tričko ponúkne všestranné využitie od jesene až do jari. Jeho funkčnosť zabezpečuje dvojvrstvový materiál, ktorý ocenia ľudia, ktorí sa viac potia. Vnútorná vrstva je vyrobená z vlákna, ktoré je príjemné na pokožku a zároveň odvádza vlhkosť z tela do druhej vrstvy, ktorá je z merino vlny, čo zabezpečí výborný odvod vlhkosti a tiež izolačné vlastnosti. Tento kúsok sa predáva v dámskom aj v pánskom prevedení za cenu 80 €. Mnoho ďalších termo tričiek nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond QUICKDRAW CARBON - 100 €

Lavínová sonda je nutnou súčasťou lavínovej výbavy a nemala by chýbať vo výbave žiadneho skialpinistu, ktorý sa pohybuje v lavínovom teréne. Sonda Quickdraw od Black Diamondu sa pýši tým, že je ľahká, má kompaktné rozmery a dĺžku 240 cm. Vďaka tomu o nej v batohu nebudeš ani vedieť. Aretuje sa pomocou lanka s madlom, vďaka čomu ju budeš vedieť uchopiť aj vo väčších rukaviciach. Cena sondy je 100 € a nájdeš ju na našom MTHIKER shope, kde si môžeš vybrať aj z iných modelov.

Silvini Soracte nohavice - 104 €

Obľúbené nohavice, ktoré sa tešia popularite u skialpinistov najmä vďaka tomu, že sú pružné, čo zabezpečí, že sa dokážu prispôsobiť každej postave. Aby mali nohavice dobré vlastnosti, sú vyrobené z ľahkého softshellu, ktorý spredu neprefúkne a vzadu je priedušný. Vďaka svojej pohodlnosti sú nohavice využiteľné na intenzívne zimné aktivity. Predávajú sa v rôznych farbách v dámskom a pánskom prevedení za cenu 104 €. Mnoho ďalších nohavíc nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak by si chcel/a viac inšpirácií na potenciálne darčeky, širokú ponuku skialpového vybavenia nájdeš na našom MTHIKER shope.

Máme pre Teba pripravené aj ďalšie darčeky:

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Postupne nielen na našom magazíne vo forme videí a článkov, ale aj v e-shope pribúdajú novinky, či už v podobe produktov, alebo aj nových značiek. Ale ako to všetko vyberáme?
Test: Spodná vrstva a doplnky od VAUDE - od ponožiek až po čiapku

Test: Spodná vrstva a doplnky od VAUDE - od ponožiek až po čiapku

Spodná vrstva zohráva asi najdôležitejšiu rolu na poli termoregulácie. Ako sa darilo kúskom od VAUDE?
keyboard_arrow_up