Darčeky pre lezkyne a lezcov

Chceš darovať pod stromček sebe alebo svojim blízkym niečo, čo sa týka tohto krásneho športu, avšak nevieš, čo by taký lezec potreboval? Pozrieme sa na vhodné darčeky pre začínajúcich i pokročilých lezcov.

Ako darček od nás máš zľavu 22 € pri nákupe nad 220 € s kódom „VIANOCE22". Zľavu môžeš využiť do 18. 12. 2022. Zľava neplatí na darčekové poukazy.

Petzl POWER CRUNCH - 7,50 €

Keď zbadáš v lese na skalách nejaké biele machule, je to jednoznačne lezecká oblasť. Nehovorím o nízkych skalkách, ktoré slúžia ako bouldre. Magnézium je základ ekonomického pohybu pri lezení, ktoré zlepšuje trenie a priľnavosť na skalách či umelej stene. Práškové magnézium od Petzlu je v 200 g balení, takže ti vydrží oveľa dlhšie. Spotené ruky a šmykľavé chyty už nebudú pri lezení žiadny problém. Na našom shope nájdeš toto magnézium v cene 7,50 €. Nájdeš tam magnéziá aj v inej forme.

Petzl CARITOOL EVO nosič materiálu - 12,40 €

V cenovej relácii do 20 eur si predstavíme ešte jeden produkt, a to nosič materiálu, ktorý je umiestnený na lezeckom sedáku. Používa sa na umiestnenie cepínov či skrutiek do ľadu, na friendy, vklínence a ďalšie vybavenie potrebné na lezenie v ľade, horolezectvo a alpinizmus. Umožňuje organizovať vybavenie a rýchlo ukladať a triediť materiál. Pasuje na všetky typy úväzkov a môžete ich umiestniť koľko chcete, kdekoľvek si vyberiete, v závislosti od aktivity. Jeho cena je 12,40 € na MTHIKER shope.

Rock Empire HMS Magnum S - 12,90 €

Keď už budeš chcieť ochutnať lezenie aj v určitej výške, jednu z vecí, ktorú budeš potrebovať pri lezení alebo istení, je karabína. Najuniverzálnejšia karabína je jednoznačne s označením HMS. Ideálny darček pre každého lezca na akejkoľvek úrovni. Rock Empire ponúka túto so skrutkovacou poistkou. Je vhodná ku všetkým istiacim pomôckam alebo pri kontakte s lanom. Využiješ ju pri lezení na toprop, pri istení či manipulácii na štande. Jej cena je 12,90 € na MTHIKER shope, kde nájdeš aj iné karabíny.

Black Diamond MOJO ZIP - 15,90€

Samozrejme, práškové magnézium treba počas lezenia niekam uložiť, aby bolo stále s tebou, ale nie všade po zemi a na oblečení. Na to slúži vrecko na magnézium, ktoré si zapneš okolo pása na šnúrku a po dolezení ho vieš úplne stiahnuť, aby sa magnézium nerozsypalo v batohu. Vrecko od Black Diamondu má dokonca o zips naviac, kde si môžeš odložiť drobnosti. Na našom shope nájdeš rôzne farby či veľkosti. Cena na našom MTHIKER shope je 15,90€ a nájdeš si tam aj to svoje.

Black Diamond WS CRAG - 19,90 €

Tieto rukavice využiješ predovšetkým na istenie, ale aj na ferraty či rôzne prechody cez reťaze v horách. Black Diamond vytvoril ultraľahké dámske rukavice vyrobené z priedušného materiálu. Majú vylepšenú konštrukciu prstov - dlaň a prsty zo syntetickej kože so zosilneným ukazovákom pre ešte väčšiu odolnosť a nechýba aj nízkoprofilový remienok na suchý zips na zápästí. Nájdeš ich v červenej aj zelenej farbe na našom MTHIKER shope s cenou 19,90 €.

Black Diamond SUMMIT - 39,90 €

Ak chceš obdarovať lezkyňu či milovníčku outdooru všeobecne - týmto tričkom jej spravíš veľkú radosť. Ultra elastické a príjemné na dotyk s krásnym jednoduchým dizajnom hôr, ktoré je vhodné nielen na šport, ale aj do práce či do mesta. Black Diamond ho vyhotovil z organickej bavlny, takže sa v ňom budeš cítiť kdekoľvek ako doma. Nájdeš ho za cenu 39,90 € na našom MTHIKER shope, kde nájdeš aj iné dizajny.

Black Diamond MOMENTUM - 59,90 €

Ak chceš prejsť z boulderingu na lezenie s lanom, budeš potrebovať aj lezecký sedací úväz. Momentum je jednoduchý ľahučký úväz, ktorý je špeciálne navrhnutý tak, aby šetril čas. Je určený všetkým všestranným lezcom, ktorí sa nechcú počas lezenia zdržiavať šmátraním po pútkach na nohách alebo úpravou opasku. Po boku má 4 plastové slučky na zavesenie lezeckého materiálu ako expresky, karabíny a iné. Predáva sa v cene 59,90 € a je dostupný aj v pánskej verzii. Informácie nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond CAPITAN prilba - 69,99 €

Základom bezpečnosti pri lezení na skalách alebo v horách je určite prilba. Dokonca ju využiješ aj na ferrate či v zime na skialpoch. Ultra odolná prilba s dodatočným krytím na bokoch a chrbte zachováva pohodlie aj pri celodennom nosení. Vetracie otvory Capitanu poskytujú dostatočnú priedušnosť, keď teplota stúpa. Dokonca tu nájdeš upnutie na čelovku. Jej cena je 69,99 € a dostupná je v rôznych farbách, viac informácií nájdeš na našom MTHIKER shope.


Black Diamond BIG AIR PILOT istiaci set - 64,99 €

Istiaca pomôcka je dôležitou súčasťou výbavy pri lezení, bez nej by to ani nešlo. Rôzne značky ponúkajú široké spektrum istítok, manuálnych, poloautomatických či automatických. Black Diamomnd stavil na praktickosť a jednoduchosť. Dokonca je istítko pripnuté o karabínu, takže rovno 2 v 1. V nenápadnej čiernej farbe nájdeš tento istiaci set na našom MTHIKER shope s cenou 64,99 €, kde nájdeš aj spomínané istítka.

Black Diamond CAMALOT Z4 friend - 84,99 €

Ak si bude niekto pýtať pod stromček “frenda”, kamaráta, tak jednoznačne chce jednu z týchto nedeštruktívnych postupových istení na tradičné lezenie. Je ľahko umiestniteľný do špáry aj v ťažkej pozícii. Keďže je trendom preliezať po vlastnom istení stále ťažšie cesty, takáto pomôcka na istenie je úplnou nevyhnutnosťou nielen pre špičkových "trad" lezcov. Hlava friendu sa vždy skladá z dvoch párov vačiek rozdielnych veľkostí. Jeho cena je 84,99 € a je na našom MTHIKER shope.


Black Diamond MOMENTUM lezecký set - 99,90 €

Ak by si nemal/a čas a chuť nakupovať všetko po jednom, tak ku lezečkám stačí kúpiť tento dizajnovo jednoduchý Black Diamond Momentum set, ktorý obsahuje všetko, čo potrebuješ, aby si mohol začať svoju lezeckú kariéru. Kompletný a pohodlný balík pre lezcov aj lezkyne, ktorý obsahuje úväz pre všestranné použitie - Momentum, karabínu, istítko, magnéziové vrecko a magnézium. Predáva sa v cene 99,90 € a viac informácií nájdeš na našom MTHIKER shope, kde máme aj iné sety.

Black Diamond ASPECT lezecké topánky - 119 €

Bez črievičiek to samozrejme nepôjde, alebo? Špecifikom pri lezení sú určite aj lezecké topánky, ktoré sú navrhnuté tak, aby lezec či lezkyňa dokázali odstúpať aj tie najmenšie chyty na stene či skale. Tieto lezečky patria medzi tie pohodlnejšie, teda s rovnou podrážkou, perfektnou na žulu (Tatry) či vápenec (skalky). Nie sú len pohodlné, ale vďaka jazyku aj priedušné. Sú vyrobené z koženého zvršku. Predávajú sa v cene 119 € na našom MTHIKER shope, kde nájdeš rôzne lezečky.


BEAL Karma lano 9.8 mm - 118 €

Tento produkt potrebuješ, keď chceš byť nezávislý od lezeckých stien či matrošu od kamarátov. Lano s priemerom 9,8 mm je ideálne pre začínajúcich, ale aj skúsených lezcov. Táto hrúbka je výborným kompromisom medzi objemom lana a jeho dobrou a jednoduchou manipulovateľnosťou. Certifikáciu má ako jednoduché lano. Beal ho vyrába v červenej a žltej farbe v cene 118 € (pri 60 m). Viac informácií nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak by si chcel/a viac inšpirácií na potenciálne darčeky, širokú ponuku lezeckého vybavenia nájdeš na našom MTHIKER shope.

Máme pre Teba pripravené aj ďalšie darčeky:

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
Výbava na viacdĺžkové lezenie – hurá na štíty PR článok

Výbava na viacdĺžkové lezenie – hurá na štíty

Presunúť sa z lezeckého interiéru do skalnej steny chce nielen odvahu, ale i správnu výbavu. Čo by nemalo chýbať v batohu?
Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
keyboard_arrow_up