Zdroj: Zdroj: osnica.dkjames.sk

Zima je tu konečne v plnom prúde a spolu s ňou aj veľa skialpových pretekov, nezabudli sme však ani na bežcov, či bežkárov. Poďme sa pozrieť, čo nás v rámci pretekov čaká vo februári.

4. 2. 2023 - Štrbské pleso - Štrbské bežky

Prvý februárový víkend to bude na Štrbskom plese vrieť dobrou pretekovou atmosférou na už tradičnom 9. ročníku Štrbských bežiek v mnohých kategoriách od detí po seniorov ale aj od hobby bežcov po profi pretekárov. Disciplíny budú naozaj zaujímavé, napríklad zábavný Kros šprint, ktorý sa štartuje v intervale 15 sekúnd na trati dlhej približne 700 metrov, zloženej z niekoľkých prekážok ako bubny, otočky, či slalom cez bránky. V hromadnom štarte sa pôjde 5 km a 2 km trať. Viac informácií a samotné prihlasovanie nájdete na stránke organizátora.

Zdroj: SKStrba

5. 2. 2023 - Ružomberok - Malinô Brdo Night Skialp

Ak nie si fanúšikom bežiek, v ten istý deň sa budú v Ružomberku konať skialpové preteky a zároveň aj 4. kolo slovenského skialpového pohára. Nie je sa však čoho báť, trať bude postavená na zjazdovke a okrem profi kategórií budú aj hobby. Ideálna akcia na vyskúšanie pretekania v skialpe s prevýšením 400 výškových metrov. Z názvu pretekov a času štartovania si určite bude treba pribaliť aj čelovku, avšak povinnú výbavu na preteky, ako aj bližššie informácie nájdeš na stránske skialpovej asociácie.

Zdroj: Račiansky kros

5. 2. 2023 - Bratislava - Račiansky kros

Ak neholduješ zimným športom, máme pre teba stále pripravené bežecké preteky v prvý februárový týždeň. V Malých Karpatoch sa tradične ako každé ročné obdobie odohrajú preteky v behu na 9 km a 15 km so štartom na amfiteátri. Nebudú chybať ani preteky pre deti. Nebude to však zadarmo, na 15 km trati ťa čaká vyše 900 výškových metrov prevýšenia a na 5 km trati takmer 500. Ak máš rád/a kopce, určite tu nesmieš chýbať. Viac informácií ako aj samotné prihlasovanie nájdeš na ich webe.

11. 2. 2023 - Malá Lučivná - Strungami Osnice

Jeden z najtradičnejších pretekov v skialpinizme, vďaka zachovaniu dvojíc v pretekaní. Tieto nádherné preteky sa odohrajú v kopcoch Malej Fatry a preveria kondičku nielen profi pretekárom ale aj milovníkom hobby skialpinizmu. Ak sa zúčastníš, čaká ťa v mužekej kategórii viac ako 20 km a 2 000 výškových a ženy a juniorov 1 500 metrov prevýšenia a zábavy v minimálne 5 výšľapoch a zjazdoch s tvojou dvojicou. Nalepovanie a strhávanie pásov je preto jedna z dôležitých vecí v tréningovom procese. Neváhaj a registruj sa priamo na stránke podujatia.

Zdroj: derese.sk

11. 2. 2023 - Tatranská polianka - Beh na Sliezky dom

Bežecké preteky v tom najmrazivejšom prostredí u nás na Slovensku nájdeš priamo vo Vysokých Tatrách. Záverečné kolo Zimnej bežeckej série štartuje z Tatranskej Polianky a končí pri Horskom hoteli Sliezsky dom. Trasa v dĺžke cca 6,7 km vedie asfaltovou cestou a má prevýšenie cca 640 metrov. Používanie paličiek je povolené a ak bude pekné počasie, výhľady na Vysoké Tatry a ten najvyšší štít na Slovensku sú viac než zaručené. Preto neváhaj a registruj sa.

Zdroj: pretekaj.sk

12. 2. 2023 - Tatranská Polianka - Sliezky dom skialp

Ak by si mal chuť na preteky vyššie ale na lyžiach, máme pre teba riešenie! V rámci záverečného kola Zimnej bežecke série si skialpinisti opätovne zmerajú svoje sily na rovnakej trase s bežcami. V uplynulých ročníkoch bol najlepší čas bežca 37:43:02 a najlepší čas skialpinistu 50:13. Na takmer 7 km nastúpaš 700 výškových metrov. Toto všetko ťa čaká v nádhernom prostredí Sliezkeho domu, preto neváhaj a registruj sa už teraz.


18. 2. 2022 - Turecká - Skialp Krížna

Preteky sú určené širokému spektru skialpinistov, od skúsených cez rekreantov, až po špičkových pretekárov. Tieto preteky sú síce skialpové, avšak úplne vytŕčajú z radu, pretože kategórie, v ktorých sa bude štartovať, nás prekvapili tak, že úplne ani nechápeme, kto v danej kategórii bude pretekať. B kategória má okrem mužov aj žien aj kategóriu splitboardistov a lesníkov. Nevieme, naozaj nevieme, čo sa za tým skrýva a na čom budú štartovať lesníci, možno na snežniciach? Prídi sa pozrieť alebo si zapretekať a dozvieš sa!

Zdroj: derese.sk

25. 2. 2023 - Demänovská dolina - Hore dole Derešom

Na záver si predstavíme jedny z najikonickejších pretekov tohto mesiaca, ktoré sa odohrávajú v Nizkych Tatrách v okolí Chopku, no v tých najstrmších žľaboch v Derešoch. Ak si chceš vyskúšať pohyb na mačkách s cepínom, jazdiť strmé žľaby a poriadne si zamakať, tak práve toto podujatie sa najviac podobá tradičnému skialpinizmu, kde je kúsok zo všetkého. Toto všetko ťa čaká na viac ako 13 km trati s minimálne 1 800-metrovým prevýšením. Ak máš skúsenosti s pretekaním na skialpoch, neváhaj a prídi posunúť svoje hranice o ďalšie skúsenosti. Registrovať sa môžeš priamo na stránke organizátora.

[Foto na úvode: Zdroj: osnica.dkjames.sk]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Športový február - preteky v behu, skialpe aj na bežkách!

Pozvánka: Športový február - preteky v behu, skialpe aj na bežkách!

Nechaj sa inšpirovať a priprav sa na zimnú dávku športovej zábavy.
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

V marci nám bežecké výzvy pomaličky pribúdajú, no stále sme pretekovo naladení aj na skialpy a bežky. Čo si vyberieš?
keyboard_arrow_up