Bezpečnosť na horách na prvom mieste

Hory sú nádherné, no veľakrát zradné. Mať výbavu, ktorá slúži či už ako prevencia, alebo na „hasenie“ nepríjemností, je preto nevyhnutnosť.

Outdoor lekárnička - 16,79 €

Lifesystems outdoor lekárnička
Lekárnička je pri turistike „must have“ a neplatí to len pre zimu. Prvá pomoc Lifesystem Outdoor obsahuje všetko, čo by sa mohlo zísť pri ošetrení menších rán, škrabancov, rezných rán či otlakov. Samozrejmosťou je množstvo obväzov či leukoplast, nájde sa však aj pinzeta či gél na popáleniny. Aby obsah nenavlhol, je obal vyrobený z Ripstop materiálu. Lekárnička je zároveň veľmi ľahká a nezaberá ani veľa miesta. Spolu s inými lekárničkami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Multifunkčný nôž ARMBAR SLIM CUT - 30,99 €

Multifunkčný nôž ARMBAR SLIM CUT
Nožík sa dá v prírode použiť na skutočne veľa spôsobov, od nakrájania slaniny až po odrezanie špagátu. Multifunkčný nožík Gerber Armbar, vyrobený z odolných materiálov, pozostáva z čepele samotnej, otvárača na fľaše a praktických nožníc. Čepeľ má hladké ostrie a nožík je vybavený frame lock poistkou, aby sa pri používaní nezatváral. Okrem toho sa tu nachádza aj praktický krúžok, ktorým sa dá nožík hocikam uchytiť. Je dostupný v niekoľkých farbách a s ďalšími kúskami ho nájdeš na MTHIKER shope.

Píšťalka Safety Whistle - 5,59 €

Píšťalka Safety Whistle
Píšťalka Lifesystems Safety Whistle je síce drobná, ľahká a nenápadná, no v niektorých momentoch vie doslova zachrániť život. Jej telo, ktoré je vyrobené z odolného tvrdeného plastu, totiž dokáže vydať tón o hlasitosti 116 dB. Je možné ju využiť na signalizáciu či už náhodným okoloidúcim, alebo prichádzajúcim záchranárom, a tak urýchliť celú akciu. Vďaka šnúrke ju môžeš nosiť na krku alebo ju upevniť napríklad na batoh. S ďalším príslušenstvom ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Prilba VISION - 89,99 €

Prilba VISION
Prilba Vision sa pýši prívlastkom najodolnejšej penovej prilby v rade Black Diamond. Zásluhou kombinácie EPP a EPS peny s ABS škrupinou disponuje nízkoprofilovým systémom pruženia. I tak zostáva veľmi ľahkou, keď váži len 215 gramov. Vďaka systému Ratchet adjuster je možné jednoducho korigovať a prispôsobiť obvod prilby obvodu hlavy. Vnútri sa nachádza aj odnímateľné vystuženie Volcra. Spolu s ďalšími farebnými prevedeniami a inými kúskami ju nájdeš na MTHIKER shope.

Only Hot Warmer ohrievač rúk - 2,49 €

Only Hot Warmer ohrievač rúk
Keď už poriadne „zalieza“ pod nechty a rukavice nestíhajú, najlepším riešením je použiť jednorazový ohrievač. Only Hot Warmer vydrží hriať až 10 hodín – stačí otvoriť balenie, kde sa nachádza jeden pár ohrievačov, odstrániť vrchnú vrstvu ohrievača a vložiť ho či už do rukavíc, turistických topánok, alebo pokojne aj do cyklistických tretier. Vankúšiky hrejú teplotou okolo 40°C, pričom sú vyrobené z nehorľavých materiálov. Spolu s ďalšími ohrievačmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Cepín RAVEN AXE ULTRA - 84,99 €

Cepín RAVEN AXE ULTRA
Hrebeň či žľab, cepín je v zime priam povinnou výbavou, jednak kvôli uľahčeniu výstupu, no najmä zvýšeniu bezpečnosti. Model Raven Axe Ultra je certifikovaný cepín, vyrobený z ľahkej zliatiny leteckého hliníka, ktorý mu dodáva pevnosť a ľahkosť. Samotný hrot a hlava z nerezovej ocele ponúkajú stabilitu a pevné ukotvenie v snehu či ľade. Na hlavici sa nachádza praktický otvor, vďaka ktorému ho možno karabínou či popruhom pripnúť k batohu. Tento i iné cepíny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Okuliare FURY S Spectron 3 - 49,99 €

Okuliare FURY S Spectron 3
Okuliare Fury S sú inšpirované „dospeláckym“ modelom Fury a mieria najmä na mladšiu vekovú kategóriu. Vďaka cylindrickým šošovkám je zorné pole široké a okuliare sú dobre odvetrané, vďaka čomu môžeš zabudnúť na zahmlievanie počas aktivity. So svojou konštrukciou sadnú pod hocijakú prilbu a keďže sú priľnavé, nemajú tendenciu sa skĺznuť. Okuliare sú dostupné v rôznych farebných prevedeniach a spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lavínový set Diract Voice - 449 €

Lavínový set Diract Voice
Lavínový set je základným kúskom výbavy pri pohybe vo vysokohorskom voľnom teréne. Ortovox Rescue Set Diract Voice v sebe zahŕňa lopatku, lavínový vyhľadávač a lavínovú sondu. Ide o prvý vyhľadávač, ktorý hlasovo naviguje k zasypanému. Disponuje množstvom funkcií, ako je lokalizácia viacerých zasypaných, automatický návrat do vysielania v prípade druhej lavíny, samotestovanie funkcií či medzinárodný systém Recco. Tento aj viaceré sety nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Bivák Single - 64,99 €

Bivák Single bikovacie vrece
V prípade náhleho zhoršenia počasia vie byť bivakovacie vrece Ortovox Bivy Single veľmi nápomocné. Je určené pre jednu osobu, no najmä odpudzuje vodu a špinu a je odolné voči vetru. Dá sa použiť niekoľkokrát a človek sa doň zmestí aj so spacákom. Čo je však dôležité, nezaberá veľa miesta v batohu a je vyhotovený z jasných farieb, ktoré môžu uľahčiť lokalizáciu a záchranu v prípade nehody v horách. Spolu s ďalšími modelmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Nabíjateľná čelovka HM50R V2.0 - 59,90 €

Nabíjateľná čelovka HM50R V2.0
Druhá generácia čelovky HM50R sa môže pochváliť svetelným tokom 700 lúmenov, čo znamená dosvit až 115 metrov. Biele svetlo zabezpečuje výkonná LED dióda Cree XP-G3 S4, kombinovaná s červeným svetlom. Ponúka štyri režimy bieleho svetla a dva režimy červeného s pamäťovou funkciou a indikáciou stavu nabitia. Samozrejmosťou je možnosť dobíjania cez USB-C konektor či odolnosť voči vode, prachu a nárazom. Túto i ďalšie čelovky nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Pre ďalšie kúsky, ktoré navýšia tvoju bezpečnosť v horách, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Postupne nielen na našom magazíne vo forme videí a článkov, ale aj v e-shope pribúdajú novinky, či už v podobe produktov, alebo aj nových značiek. Ale ako to všetko vyberáme?
3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

3 000 výškových v tatranských klasikách – príprava na Bokami

Jedna zdokumentovaná a poctivá túra ako test, skúsenosti s výbavou, prvé preteky aj nečakaný odvoz vrtuľníkom. Odohralo sa toho dosť, ale v článku sa všetko dozviete.
keyboard_arrow_up