Bivakovanie v zime - žiadny problém

Či už v stane, alebo v záhrabe, s kvalitným vybavením si užiješ hocijaký zimný bivak.

Mountain Equipment Helium 600 – 379 €


Prvé husle pri zimných spacákoch hrá väčšinou perová výplň a presne tu spadá model Helium 600. Kombinuje v sebe nízku hmotnosť a príjemnú hrejivosť, keďže v jeho útrobách sa nachádza kačacie perie s minimálnou plnivosťou 700 cuin. Samotný spacák je anatomicky tvarovaný a perie je rozmiestnené strategicky tak, aby hrialo čo najefektívnejšie. Vďaka DWR úprave sa netreba báť ani náročnejších veterných či vlhkých podmienok. Spolu s ďalšími modelmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Sea to Summit UltraLight Insulated Air Mat Regular – 150 €


Karimatka UltraLight poteší turistu jednak výbornou izoláciou a jednak veľmi priaznivou hmotnosťou. Pri 480 gramoch ponúka pohodlný spánok, keďže vďaka vrstve Air Sprung Cells™ sa prispôsobuje tvaru tela. Okrem toho odráža sálajúce teplo späť k užívateľovi a minimalizuje tepelné straty. Multifunkčný ventil v spojitosti so vstavanou pumpou Airstream™ zas dopomôže k ideálnemu natlakovaniu. Túto, ale aj iné karimatky nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Thermarest Prolite Plus Regular Cayenne – 156 €


Model Prolite Plus patrí medzi samonafukovacie karimatky – ventil WingLock nielen pošetrí pľúca, ale urýchli aj vypúšťanie a balenie karimatky. Tepelná izolácia bola navýšená diagonálnym perforovaním a dosahuje hodnotu R-value 3.2, v prípade dámskej verzie až 3.9. Ľahká izolačná pena sa okrem izolácie vyznačuje aj možnosťou zbaliť ju do veľmi malých rozmerov a po rozbalení sama nadobudne pôvodný tvar. Spolu s ďalšími karimatkami nájdeš tento model na našom MTHIKER shope.

Jetboil Flash Fractile 1l – 139,99 €


Ak by malo Jetboil Flash vystihnúť jedno slovo, bola by to efektívnosť. Dokáže totiž priviesť do varu 0,5 litra vody za ani nie minútu a pol vďaka efektívnemu rozvodu tepla. Zároveň s varičom obdržíš aj varnú nádobu o objeme jeden liter, plastový kryt sa zas dá využiť ako pohár či odmerka. Netreba sa báť ani varenia v mrazoch a na nerovnom povrchu – vďaka trojnožke získa súprava stabilitu. Jedna kartuša dokáže priviesť do varu až 10 litrov vody. Tento aj ďalšie variče nájdeš na našom MTHIKER shope.

Jetboil Jetpower Fuel – 6,39 €


Plynová kartuša Jetboil Jetpower patrí medzi najvýkonnejšie na trhu. Napomáha tomu najmä jej zloženie a pomer jednotlivých zložiek – kým propán zabezpečuje vysoký výkon v chladných podmienkach a zimných mesiacoch, izobután umožňuje z kartuše „vyžmýkať“ úplne všetko a zaisťuje stabilný tlak pri nižšom množstve plynu. Tým pádom je možné túto kartušu používať počas celého roka, štvorsezónne. Spolu s ďalšími kartušami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Fenix HM51R Ruby V2.0 - 64,90 €


Druhá generácia čelovky HM51R Ruby vychádza z čelovky HM50R a môže sa pochváliť svetelným tokom 700 lúmenov, čo znamená dosvit až 120 metrov. Biele svetlo v dennom odtieni zabezpečuje výkonná LED dióda, kombinovaná s červeným svetlom. Ponúka päť režimov bieleho svetla a štyri režimy červeného, kam patrí i blikanie či signál SOS. Samozrejmosťou je možnosť dobíjania cez USB-C konektor či odolnosť voči vode, prachu a nárazom. Túto, ale aj ďalšie čelovky nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Transfer – 49,99 €


Či už kopanie nočného záhrabu, alebo horší prípad lavíny, lopata Black Diamond Transfer poslúži univerzálne. Vďaka odolnej čepeli bude hrabanie rýchlejšie a efektívnejšie. Pohodliu pri práci zas napomáha teleskopická rúčka v tvare písmena T. Tá je vyrobená z hliníka, čo celý nástroj nielen odľahčuje, ale je vďaka nej aj kompaktnejší na balenie. Samotná lopata spĺňa certifikáciu UIAA. Viacero modelov lavínových lopát nájdeš na našom MTHIKER shope.

GSI Outdoors Glacier Stainless Vacuum – 51,99 €


Termoska Glacier zabezpečí, že teplý čajík udrží svoju teplotu 30 hodín. Ak by išlo o studený nápoj, teplotu nezmení 32 hodín. Ide o jednoduchý, no praktický model, vyrobený z nerezovej ocele, doplnenej silikónovou podložkou proti kĺzaniu. Ventil termosky ponúka tri výpusty už po pár otočeniach, takže nie je nutné vyskrutkovať ho celý. Navyše, z uzáveru možno pohodlne piť. V ďalších farebných kombináciách ju s ďalšími termoskami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Jetboil Stash – 171 €


Varná sústava v prvom rade nepochybne ohuruje svojou hmotnosťou, ktorá pri tomto sete činí len niečo vyše 200 gramov. V druhom rade je to praktickosť – titánová nádoba pojme celý set vrátane variča, stabilizačnej podložky a obalu na kartušu. Pol litra vody v tejto sústave zovrie cca za dve a pol minúty, s citlivým ventilom je možné pohodlne plyn regulovať. Nachádza sa tu aj šikovná stabilizačná podložka pre varenie v akomkoľvek teréne. Ďalší kempingový riad nájdeš na MTHIKER shope.

Gerber Compleat – 28,99 €


Ideálom pri jedení je mať všetko z jednej sady, ktorej nástroje do seba po použití pekne zapadajú. Kuchynská sada Gerber Compleat obsahuje všetko, čo sa môže zísť – veľkú vidličku, veľkú hlbokú lyžicu a špachtľu. Tie sa dajú zložiť na kliešte, praktické je aj multifunkčné náradie. Má štyri funkcie a poslúži ako otvárač na konzervy, fľaše, krabice a škrabka na zeleninu či ovocie. Všetky súčasti sú vyrobené z odolných materiálov. Okrem tohto setu nájdeš aj iné na našom MTHIKER shope.

Ak ťa zaujíma viacero doplnkov, ktoré sa ti zídu pri zimnom bivakovaní, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Zážitok a emócie v produktovom marketingu

Postupne nielen na našom magazíne vo forme videí a článkov, ale aj v e-shope pribúdajú novinky, či už v podobe produktov, alebo aj nových značiek. Ale ako to všetko vyberáme?
Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
keyboard_arrow_up