Turistické palice a čelovky od Black Diamond

Kvalitná výbava je základ spokojnosti a práve kvalita je jedným zo znakov Black Diamond. Tentokrát sa pozrieme na niekoľko turistických palíc a čeloviek z ich dielne.

Black Diamond Trail Cork – 89,99 €

Black Diamond Trail Cork
Tieto palice, dodávajúce stabilitu a pohodlie, sú vhodné na celoročné používanie v prírode, s ich hmotnosťou 486 g na pár aj počas dlhších trekov. Nastavenie dĺžky palíc od 100 do 140 cm je jednoduché vďaka systému FlickLock. Rukoväť je vyrobená z prírodného 100 % korku, čo znižuje vibrácie a zvyšuje komfort počas chôdze. Predĺžená rukoväť z EVA peny spolu s karbidovými hrotmi pomáha v ostrých stúpaniach. V dvoch farebných prevedeniach ich spolu s inými palicami nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Distance Carbon FLZ – 190 €

Black Diamond Distance Carbon FLZ
Prémiové karbónové palice Distance Carbon FLZ v sebe spájajú najmä ľahkosť a pohodlie, keďže karbón tlmí jemné vibrácie. Skladajú sa z troch dielov a pomocou FlickLock® sú dodatočne nastaviteľné. Ultraľahká EVA rukoväť jednak dobre odvádza pot a jednak navyšuje pohodlie pri držaní. Pevnosť kĺbov bola navýšená pre lepšiu odolnosť aj v náročných podmienkach. Palice sú kompatibilné s karbidovými aj gumenými hrotmi. Tieto a aj ďalšie kúsky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Trail Explorer 3 – 49,99 €

Black Diamond Trail Explorer 3
Trail Explorer 3 sa nestratia v akomkoľvek teréne, či už pôjde o diaľkový trek, alebo krátky výlet. Nastaviteľný systém FlickLock umožňuje natiahnuť ich tri diely do dĺžky až 130 cm. Oceľové hroty poskytnú stabilitu ako v kamenistom teréne, tak aj na ľade či v blate. Navyše, aby sa palice v mäkkom teréne príliš nezabárali, sú vybavené nízkoprofilovými tanierikmi. Palice sú dostupné aj v ďalšom farebnom prevedení, spolu s ďalšími kúskami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Black Diamond W’S Trail – 84,99 €

Black Diamond W’S Trail
Nezabudlo sa ani na dámy, Black Diamond dizajnuje palice špeciálne pre nežné pohlavie. Vďaka hliníkovej zliatine sú ľahké, odolné a fungujú spoľahlivo. Keďže sú trojdielne, je možné ich rozložiť v rozmedzí dĺžok 100 až 125 cm a následne zložiť pre pohodlné nosenie. Putovať je však s nimi možné aj celý deň, penová rukoväť EVA ruky nevysiľuje a vymeniteľné karbidové hroty dodávajú stabilitu. V ďalšom farebnom prevedení nájdeš tieto a aj iné palice – to všetko na MTHIKER shope.

Black Diamond Trail Back – 69,99 €

Black Diamond Trail Back
Trojdielne palice Trail Back sú vyrobené z hliníkovej zliatiny 7075. Rukoväť, vyrobená z EVA peny, poskytuje maximálne pohodlie, horná časť palíc je navyše ergonomicky tvarovaná s dvojitou hustotou. Popruh, ktorý je na rukoväť naviazaný, je vyhotovený z recyklovaného nylonu tkanou podšívkou a zvyšuje pohodlie pri používaní. Hroty palíc sú ohybné a štvorsezónne využiteľné, čo len zvyšuje praktickosť palíc. Sú dostupné v troch farbách a spolu s ďalšími palicami ich nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Astro 250 – 19,90 €

Black Diamond Astro 250
Astro 250 predstavuje malého a šikovného spoločníka na akýkoľvek večerný či nočný výlet. Vďaka kompaktným rozmerom a konštrukcii sa zmestí kamkoľvek a nezavadzia. Poskytuje svetelný tok 250 lúmenov s funkciou stmievania i stroboskopu. Takto si každý dokáže prispôsobiť úroveň jasu svojim potrebám. Navyše, vďaka funkcii Brightness Memory si čelovka pamätá posledné nastavenie pred vypnutím. Dostupná je v štyroch farebných prevedeniach a podobné modely nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Sprinter 500 – 74,99 €

Black Diamond Sprinter 500
Bežecká čelovka Sprinter 500 je ľahká, vyvážená a čo je dôležité, okrem predného svetla sa vzadu nachádza aj červené stroboskopické svetlo, ktoré sa hodí do mestského prostredia. Predné svetlo poskytuje maximálny svetelný tok 500 lúmenov, pričom úroveň jasu je ľahko nastaviteľná pomocou PowerTap Technology. Čelovka je napájaná nabíjateľnou batériou, no v prípade potreby je možné použiť aj AAA batérie. Aj v ďalšom farebnom prevedení ju s ostatnými čelovkami nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Cosmo 300 – 29,99 €

Black Diamond Cosmo 300
Či už turistika, alebo kempovanie, Cosmo 300 dobre poslúži pri jasnej noci a aj za dažďa. Disponuje totiž vodotesnosťou na úrovni IPX8, čiže odoláva vode do hĺbky 1,1 metra po dobu 30 minút. Vďaka kompaktnému telu sa zmestí aj pod prilbu. Jej svetelný tok je 300 lúmenov, čo činí 75 metrov dosvitu, poslúži aj pri nočných výjazdoch. Funkcia digitálneho zámku zabraňuje náhodnému spusteniu, kým sa nachádza v batohu. S jej ďalšími farebnými prevedeniami a inými čelovkami ju nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Spot 350 – 39,99 €

Black Diamond Spot 350
Čelovka Spot 350 sa radí medzi odolnejšie a všestrannejšie kúsky. Ergonomický tvar a nízka hmotnosť ju predurčujú na každodenné použitie. Tento fakt podčiarkuje vodeodolnosť IPX8. Keďže sa na nej nachádzajú dva vypínače, výber správnej úrovne jasu je rýchlejší a jednoduchší. Okrem klasického módu sa môže popýšiť aj periférnym videním, stroboskopom či stmievaním. Čelovku napájajú tri AAA batérie. V ďalšom farebnom prevedení ju spolu s inými modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Black Diamond Revolt 350 – 59,99 €

Black Diamond Revolt 350
Revolt 350 je univerzálna a výkonná čelovka. Napája ju batéria BD 1800, nabíjateľná pomocou micro USB. Úroveň jej nabitia možno sledovať pomocou šesťstupňového indikátora. Vďaka inovovanej optike poskytuje jasnejšie svetlo a vyššiu intenzitu. V tomto prevedení je jej maximálny svetelný tok 350 lúmenov, čiže dosvieti do vzdialenosti 82 metrov. Je dostupná aj v iných farebných prevedeniach, všetky čelovky pospolu nájdeš na MTHIKER shope.

Ak ťa zaujímajú aj iné kúsky od Black Diamond, môžeš si ich prezrieť na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností PR článok

Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Video: Zlatá stredná cesta od Fenixu - čelovka Fenix HL32R-T

Video: Zlatá stredná cesta od Fenixu - čelovka Fenix HL32R-T

Ak hľadáš čelovku na večerné tréningy, možno sa ti hodí práve tento podarený kúsok.
keyboard_arrow_up