Zdroj: Zdroj: Veronika Mikulášová photo

Poďme sa pozrieť na marcové preteky, ktorými môžeš odštartovať bežeckú sezónu alebo naopak ukončiť tú skialpovú. Ktoré si vyberieš?

4. - 5. marec 2023 - Malá Fatra - K2 Malá Fatra

Tradične, ako každý rok, sa bude v Malej Fatre odohrávať ďalšie kolo Slovenského pohára v skialpinizme. V sobotu aj nedeľu sa pretekajú dva tipy pretekov - vertikal a skialp. Zázemie bude v Sučianskej doline na chate Koniarka. Oba dni v kategórii skialp bude prevýšenie okolo 1 600 výškových metrov, v kategórii vertikal to bude 700 - 800 výškových metrov prevýšenia. Prihlasovanie a bližšie informácie nájdete na webe Slovenskej skialpinistickej asociácie.

Zdroj: K2 Malá Fatra

11. marec 2023 - Veľké Kozmárovce - Pátračka

Pátračka alebo orientačný beh vie byť poriadna zábava a tento bude dokonca nočný. Už 11. marca si môžeš zabehnúť so svojou kamoškou, kamošom či parťákom. Organizátor má pre teba pripravené 4 kategórie v dvojiciach: muži, ženy, mix - muž + žena a x – gen (dospelý + dieťa). Cieľom dvojice je prejsť všetkými kontrolnými stanovišťami (KS), resp. ich čo najväčším počtom a dostať sa do cieľa. Pre orientáciu v teréne sa používa mapa so zakreslenými KS. Trasa cesty je stavaná v blízkosti rieky Hron a na území obce a v jej blízkom okolí a teda presný počet km, aký má pátračka, závisí od každej dvojice individuálne. Celý výťažok behu bude venovaný Deťom s rakovinou n.o., fungujúcej na Klinike detskej hematológie a onkológie Národného ústavu detských chorôb v Bratislave. Viac informácií a samotné prihlasovanie nájdeš na ich stránke.

Pátračka

12. marec 2023 - Blažice - Beh Olšavskou dolinou

Tradičný, už 48. ročník behu v Blažiciach. Čaká ťa 16 km behu cez Olšovany, Nižný Čaj a Blažice. Preteká sa vo viac ako 7 kategóriách od juniorov cez hlavnú kategóriu až po veteránov. Ak teda nevieš kam a si z východného Slovenska, tieto preteky budú ideálnym štartom do novej sezóny plnej behu. Viac informácií a samotnú registráciu nájdeš priamo na ich stránke.


23. - 25. marec 2023 - Západné Tatry - Bokami Západných Tatier

Trojdňové skialpové preteky dvojíc, ktoré patria k jedným z najnáročnejších skialpinistických pretekov v strednej Európe. Majú svoju bohatú históriu, ktorá siaha do začiatku 90. rokov. Pretekári absolvujú niekoľko poriadnych výšľapov a zjazdov s dĺžkou okolo 20 kilometrov a s prevýšením 2 000 - 2 500 metrov v každej z troch etáp v západnej časti Západných Tatier. Ako každý rok aj tento budú etapy rozdelené. Etapa v Spálenej doline v oblasti Salatína (2 048 m n. m.) a Brestovej (1 903 m n. m.). Tradične hlavná etapa sa odohráva v Žiarskej doline v oblasti Baníkova (2 178 m n. m.) a Troch Kôp (2 136 m n. m.) so štartom v ústí Žiarskej doliny. V Bobroveckej doline v oblasti Babiek (1 566 m n. m.) a Sivého vrchu (1 805 m n. m.) s cieľom na Chate pod Náružím s nezabudnuteľnou atmosférou. Ak si trúfaš na poriadny skialpový zážitok so všetkým, čo k tomu patrí, Bokami sú práve pre teba. Neváhaj a registruj sa priamo na ich webe.

Zdroj: Bokami - MV Photo

25. marec 2023 - Švošov - Švošovská pätnástka

Určite všetci poznáte cestu z Ružomberka do Martina. Meandrovité zatočenie popri Váhu a z oboch strán vysoké kopce, práve tu sa nachádza Švošov. Už 39. ročník Švošovskej pätnástky, ktorú organizuje Liptovská bežecká liga, bude vyhlasovať popri tradičných junioroch, mužoch, ženách a veteránoch dokonca aj kategóriu o najlepšieho bežca/bežkyňu Liptova. Ak si z Liptova alebo máš cestu okolo, určite sa nezabudni zastaviť na týchto pretekoch a odštartovať tak svoju bežeckú sezónu. Preteky sa budú odohrávať na cestnom povrchu. Pre viac informácií sleduj ich dedinskú facebookovú stránku.

Zdroj: Bokami - VM Photo

31. marec 2023 - Nízke Tatry, Chopok Juh - Chopok World Championship MASTERS

Chceš si zapretekať na majstrovstvách sveta v skialpinizme? Jedinečná príležitosť zúčastniť sa a stáť na štarte pretekov s pretekármi z celého sveta. V piatok 31. marca sa uskutočnia Vertikal preteky, kde sa štartuje z južnej strany Chopku od Srdiečka s cieľom na Chopku a prevýšením 800 výškových metrov. Tým to však nekončí, ďalšie dni budú preteky pokračovať a v nedeľu si môžeš zapretekať v kategórii Individual na poriadnych nízkotatranských svahoch v hlavnom hrebeni Nízkych Tatier. Nebudú chýbať ani žľaby. Preto neváhaj a registruj sa priamo na ich stránke.

[Foto na úvode: Zdroj: Veronika Mikulášová photo]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Športový február - preteky v behu, skialpe aj na bežkách!

Pozvánka: Športový február - preteky v behu, skialpe aj na bežkách!

Nechaj sa inšpirovať a priprav sa na zimnú dávku športovej zábavy.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

BOKAMI na vlastnej koži III. – náš top výkon v Žiarskej doline

Tretiu a zároveň finálnu etapu Bokami Západných Tatier sme poňali trochu odlišným štýlom a skúsili zabojovať o čo najlepšie umiestnenie. Podarilo sa nám to?
keyboard_arrow_up