Oblečenie do hôr v prechodnom období

Jarné oteplenie už nie je len doménou nížin, príjemné teploty nás za slnečných dní čakajú aj na hrebeňoch. Aby nám pri túrach nebolo zima a zároveň sme sa príliš nespotili, je potrebné dôkladne zvoliť, čo si oblečieme.

Maloja Schiom – 109 €

mikina Maloja Schiom
Ak holduješ jarnému skialpu, no oceňuješ aj univerzálnosť produktu, môže byť Maloja Schiom dobrou voľbou. Ide o mikinu, vhodnú ako stredná vrstva, ktorá v hornej časti príjemne zahreje, pričom v spodnej je príjemne priedušná. Priedušnosť zabezpečuje materiál Skin Stretch, z ktorého je táto oblasť vyhotovená. Okrem skialpu je možné ju využiť v širokom spektre športov, pri turistike, bežkovaní či behu. Aj v ďalšom farebnom prevedení ju s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Icebreaker Descender – 186 €

mikina Icebreaker Descender
Mikina Descender predstavuje vysoko funkčnú strednú vrstvu, vyrobenú z texturovaného RealFLEECE® materiálu. Ten v sebe kombinuje nylonové vlákna, obalené merino vlnou, pre ešte rýchlejšie vysychanie materiálu. Podľa potreby dokáže mikina zadržiavať teplo, jeho odvod spolu s odvodom vlhkosti majú na starosti bočné panely. Aj v prípade turistiky s batohom zostáva vďaka použitiu plochých švov veľmi pohodlná. Spolu s ďalšími mikinami ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Northfinder America – 81,99 €

dámska bunda Northfinder America
Dámska bunda America patrí medzi ľahké softshellové bundy. Je určená širokému spektru športovkýň, ktoré vyznávajú mierne náročné aktivity, no zároveň vyžadujú dostatočnú vodoodolnosť. Tá je dosiahnutá úpravou materiálu bez použitia PFC, ktorá prežije aj pranie. Keďže je naozaj ľahučká a spratná, nájde si miesto v každom batohu. Na kvalite pridávajú aj overené zipsy YKK. Aj v červenom prevedení ju s ďalšími kúskami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Maloja FronebenM – 240 €

lyžiarska bunda Maloja FronebenM
Lyžiarska bunda FronebenM už na prvý pohľad zaujme atraktívnym farebným prevedením. Svoje uplatnenie nájde najmä na ťažkých lyžiarskych túrach. Spája totiž v sebe odolnú membránu cembra®BREATHE a materiál Thermal Stretch Eco. Membrána zaujme najmä svojou elasticitou a odolnosťou, ostatný materiál zas vysokou priedušnosťou a dobrou voľnosťou pohybu. Kapucňa je tvarovaná tak, aby ochránila aj nos a ústa. Túto i ďalšie dámske lyžiarske bundy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Northfinder Northcover – 33,99 €

nohavice Northfinder Northcover
Nohavice Northcover síce neposlúžia ako každodenný kúsok, no je dobré ich mať v batohu, keď ide do tuhého. Slúžia totiž ako tzv. pohotovostná vrstva, ktorá chráni turistu za nepriaznivého počasia. Dvojvrstvová membrána s vodným stĺpcom 5 000 mm účinne bojuje proti vode, vetru, snehu či prachu, no zároveň je vysoko priedušná. Vďaka svojej nízkej hmotnosti a kompaktným rozmerom sa zmestia hocikam. V rôznych farbách ich s ďalšími nohavicami nájdeš na našom MTHIKER shope.

Mountain Equipment Chamois – 120 €

dámske nohavice Mountain Equipment Chamois
Dámske nohavice Chamois sú určené najmä vášnivým turistkám, ktoré sa neboja ani náročného terénu. Sú totiž utkané z odolného softshell materiálu Exolite 210, ktorý umožňuje voľnosť pohybu a maximálny komfort. Jeho „domácou pôdou“ sú najmä premenlivé a náročné podmienky, pričom sú nohavice komfortné v širokom spektre teplôt. Šikovný je aj integrovaný opasok a päť praktických vreciek. Tento i ďalšie modely nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Black Diamond Midweight – 39,99 €

rukavice Black Diamond Midweight
Či si už na skialpoch alebo na jarnom hrebeni, vietor sa stále dokáže oprieť a nepríjemne fúkať. Preto sú rukavice Black Diamond Midweight vyrobené z vetru vzdornej softshell tkaniny s vodoodolnou DWR úpravou. O zateplenie sa zas stará izolácia PrimaLoft Gold. Dlaň rukavíc je vyhotovená z kozej kože, čo zaisťuje stabilný úchop palíc. Samozrejmosťou je možnosť ovládať dotykové displeje palcom a ukazovákom. Spolu s ďalšími rukavicami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Montane Dart Liner – 20,99 €

rukavice Montane Dart Liner
Pri aktivitách v nižších polohách zas dobre poslúžia tenšie dámske rukavice Dart Liner. Využiješ ich na beh, bežkovanie, turistiku a iné športy. Ich základom je materiál Apex D-Fuse, ktorý je ošetrený protibakteriálnou úpravou Polygiene. Vďaka anatomicky tvarovaným prstom dobre padnú pri hocijakej aktivite. Ich dvojitý lem zas zabezpečí, že z nich žiadne teplo neunikne von a zároveň zvyšuje pohodlie pri nosení. Tieto a aj ďalšie prstové rukavice nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft Active Extreme – 29,99 €

šatka Craft Active Extreme
Multifunkčnú elastickú šatku Craft Active Extreme možno využívať pri širokej škále športov a zároveň rôznymi spôsobmi. Spája v sebe maximálny komfort a zároveň vysokú priedušnosť, a to za použitia recyklovaných materiálov SeaQual. Vlákno šatky má z vonkajšej strany kanálikovú štruktúru, čo zabezpečuje výbornú termoreguláciu. Naopak, vnútorné vlákno Coolmax zaručuje rýchly odvod potu a chladivý efekt pri nosení. Tento i ďalšie nákrčníky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Maloja Maloscom – 10 €

čelenka Maloja Maloscom
Čelenka Maloscom je šikovným doplnkom najmä vďaka tomu, že rýchlo schne. Nestratí sa teda ani pri náročnejších lyžiarskych túrach či bežkovaní. Pozostáva najmä z recyklovaných materiálov. Oproti klasickým čiapkam, ktoré udržujú teplo vnútri, poskytuje značnú výhodu. Pri jej použití totiž môže teplo sálať z hlavy preč a zamedzuje sa zbytočnému poteniu, no uši stále ostávajú chránené pred chladom. V ďalších farebných prevedeniach ju nájdeš spolu s inými modelmi na našom MTHIKER shope.

Ak si chceš prezrieť ponuku ďalších kúskov na prechodné obdobie, stačí navštíviť náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu PR článok

Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.
Jarná turistika s pôžitkom PR článok

Jarná turistika s pôžitkom

Sneh sa pomaly vytráca z hôr a nahrádzajú ho kvitnúce stromy plné farieb. Príroda nás volá medzi seba vybehnúť si na blízky kopec, no a to rovno aj na obed či kávu. S touto výbavou to nebude žiadny problém.
Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
keyboard_arrow_up