Pozvánka: Máj preverí kondičku - k tomu rozkvitnú aj lúky naokolo

V máji sa už v plnom prúde organizujú rôzne bežecké akcie, ktoré ťa zavedú horami, dolami, lúkami, lesmi, cestou, ale aj mestom. Nájdeš si tu niečo aj pre seba?

6. máj 2023 - Devín - Behaj lesmi

Trate od 4 cez 7 až po 12 km preveria tvoju kondíciu po zime. Sezónu tak môžeš začať na prvých pretekoch zo série Behaj lesmi 2023 na Slovensku. Môžeš sa tešiť na 80 % behu na mäkkom povrchu a 100 % na čerstvom vzduchu. Organizátori dokonca pripravili preteky aj pre deti v doobedných hodinách. Všetko potrebné k účasti na týchto pretekoch pre deti aj dospelých nájdeš na stránke podujatia.


13. máj 2023 - Banská Bystrica - Run Up

Vybehni 429 schodov na 20. poschodie nákupného centra a preži si nevídaný pocit. Exkluzívne preteky v tower runningu na najvyššiu budovu v Banskej Bystrici a 200 miest na štarte pre tých, ktorí chcú písať históriu. Keď sa ti v cieli dokrúti hlava, môžeš sa tešiť na medailu, ktorá ti tieto okamihy kondičnej pravdy bude navždy pripomínať. Zaži niečo iné a vychutnaj si výhľad z výšky 20. poschodia po výbehu 429 schodov. Viac info nájdeš na tomto webe.

14. máj 2023 - Košice - Peace Half Marathon

Na opačnej strane Slovenska priamo v centre mesta Košíc si budeš môcť vyskúšať cestný polmaratón. Nielen to, trať je koncipovaná ako dvojokruhová a súčasne tak, aby vyhovovala až trom súťažným disciplínam, teda samotnému polmaratónu (21,089 km) i disciplíne štvrťmaratón (10,549 km) a minimaratón (4,2 km). Pre viac informácií sleduj túto stránku.


20. máj 2023 - Rajecké Teplice - Memoriál Tóna Dobeša

Športovo-kultúrna akcia usporiadaná Horolezeckým klubom Rajecké Teplice pripravila netradičnú formu triatlonu, a to v kombinácii bicykel, beh, lezenie. Z Campingu Slnečné skaly sa prejde určená trasa v dĺžke cca 65 km, po príjazde do cieľa sa odloží bicykel a prebehne cca 1 000 m dlhá trasa do lezeckého sektora Lietačky, kde súťažiaci vylezú dve lezecké cesty. Viac informácií bude priebežne pribúdať na FB stránke. Práve tu budú aj samostatné MTB preteky (nie duatlon).


20. máj 2023 - Myjava - Sokolský beh

Prvý ročník behu v borovicových lesoch Myjavy by ti určite nemal ujsť. Dedinka Gajary srdečne pozýva dospelých aj deti na túto športovú akciu, ktorá má ambíciu stať sa pravidelnými pretekmi. Majú pre teba pripravený 10 km a 5 km beh, 5 km Nordic Walking a pre deti 100 - 800 m bežecké trate. Všetko potrebné k účasti na týchto pretekoch nájdete na stránke podujatia.

20. máj 2023 - Belianske Tatry - Plesnivec VertikalRun

Jeden z najkrajších tatranských behov na začiatku sezóny môžete absolvovať v srdci Belianok s cieľom na Chate Plesnivec. Trať vedie lesným turistickým chodníkom so vzdialenosťou 5 km a prevýšením 530 výškových metrov. Výhľadom, aj na Vysoké Tatry, počas pretekov sa určite nevyhnete. Viac informácií o tomto vertikále nájdete priamo na ich webe.


27. máj 2023 - Staré hory - Krížna Krížom Krážom

Pre rok 2022 organizujú iba jednu dĺžku trate, a to 22,5 km s kumulovaným prevýšením 1 400+ m. Snahou organizátorov je umiestniť trate v takých častiach Veľkej Fatry, ktoré nie sú až tak často navštevované, ale ponúkajú nádherne kulisy a umocňujú zážitok z pohybu aj s početnými výhľadmi na krajinu. Ak si chceš vychutnať Sky race priamo vo Fatre, viac info nájdeš tu.


27. máj 2023 - Jasenská dolina - Dogtrekking Fatranský Vĺčko

V Jasenskej doline sa uskutoční zaujímavé športovo-turistické podujatie s názvom Dogtrekking, čo je kynologický vytrvalostný šport, pri ktorom súťažná dvojica (človek a pes) prekonáva vytýčenú trasu v danom časovom limite. Ide teda o turistiku alebo beh so psom. Preteká sa na dve vzdialenosti. Prvá, SHORT trasa, má 11 km s prevýšením 500+ m a povedie územím Veľkej Fatry po značených trasách. Druhá, MID, má 37 km s prevýšením 1900+ m a povedie rovnako po turisticky značených trasách. Prihlásiť sa so svojím štvornohým miláčikom môžete tu.


Počul/a si už o všetkých typoch pretekov, ktoré máme pripravené pre mesiac máj? Našiel/Našla si si svojho favorita? Ak vieš o pretekoch, ktoré by mali byť spomenuté v ďalších mesiacoch, určite nás kontaktuj na outdoor@mtbiker.sk. Športu zdar a prírode vďaka za takéto krásne možnosti.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up