Funkčné oblečenie do hôr - bez zbytočného potu a zápachu

Funkčné oblečenie si získava čoraz viac priaznivcov. Dôvodom sú vylepšené termoregulačné vlastnosti, no najmä komfort aj počas teplých dní.

Craft Mesh Superlight – 38,99 €


Funkčná prvá vrstva s nízkou gramážou výborne poslúži pri turistike aj iných športoch, napríklad pri behu. Vďaka šesťkanálikovému vláknu zaručuje rýchly odvod potu a vysychanie, zároveň v lete príjemne chladí a poteší aj svojou priedušnosťou. Keďže netreba zanedbávať komfort pri túrach, strih je ergonomický a ponúka slobodu pohybu. Ploché švy takmer necítiť. Okrem čiernej ho môžeš získať aj v bielej či oranžovej farbe a podobné kúsky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox 120 Competition Light – 76 €


Model 120 Competition Light je určený pre najintenzívnejší tréning ako v lete, tak aj v zime. Ide o dámsku funkčnú vrstvu, vyhotovenú z merino vlny, ktorá je známa výbornou termoreguláciou a odolnosťou voči zápachu. Vďaka technológii Body mapping a bezšvovému vyhotoveniu je tričko maximálne pohodlné. Okrem toho je ľahké a elastické, takže pri športe nebude zavadzať. Okrem modrej farby je dostupné aj vo vínovej či čiernej. Tento i ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Brynje Super Thermo – 48,99 €


Populárne sieťované termo značky Brynje, odskúšané aj rôznymi armádami, nájde svoje využitie pri mnohorakých aktivitách v širokom teplotnom rozpätí. Funguje na princípe zadržiavania vzduchu v okách, keďže ten je najlepší izolant. Zároveň výborne odvádza pot a rýchlo schne. Na ramenách je vystužené, čo ho predurčuje aj na túry s naloženým batohom. Okrem tmavomodrej farby je dostupné aj v čiernej a spolu s inými kúskami ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Viking Easy Dry – 16,69 €


Spodná vrstva Easy Dry s 3D štruktúrou použitých materiálov funguje ako druhá koža. Vzhľadom na svoju vysokú priedušnosť rýchlo odvádza z tela prebytočné teplo a vlhkosť. Komfort je navýšený vyhotovením bezšvovou technológiou a rovnako tak aj chladivým efektom pri nosení. Elastická tkanina sa navyše výborne prispôsobuje postave, no stále poskytuje maximálnu voľnosť pohybu. Aj v bielom vyhotovení ho nájdeš spolu s ďalšími modelmi na MTHIKER shope.

Ortovox W’s 185 Rock’n’Wool Sport Top – 57 €


Športový dámsky top W’s 185 zaujme ako svojím dizajnom, tak aj vlastnosťami. Maximálny komfort pri nosení je docielený použitím najjemnejšej tasmánskej merino vlny. Plošná hmotnosť predurčuje tento top na použitie počas chladnejších dní. Termoregulačné vlastnosti sú úmerné povesti merino vlny, okrem toho jej využitie zabraňuje šíreniu nepríjemných zápachov. Navyše nedráždi kožu, a je tak vhodný aj na celodenné nosenie. Tento i ďalšie kúsky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Sportful Pro – 69,99 €


Termo Sportful Pro vo vyhotovení bez rukávov sa používa ako prvá vrstva a je vyrobené z kombinácie dvoch materiálov, ktoré zabezpečia aj počas dlhých vychádzok pocit sucha. V prednej časti a po bokoch nájdeš rebrovaný materiál, pričom na chrbte sa nachádza sieťovina, zabezpečujúca odvetranie. Vďaka strihu BodyFit je docielený maximálny kontakt s pokožkou a rýchly odvod vlhkosti. Spolu s ďalšími kúskami ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Montane Primino 140 – 32,99 €


Anatomicky tvarované boxerky Primino 140 vďaka svojmu strihu priľnú k telu. Keďže sú z 50 % vyrobené z mäkkej merino vlny, okrem príjemného pocitu pri nosení je zabezpečený aj rýchly odvod potu pri intenzívnych aktivitách. Taktiež zabraňujú nepríjemnému zápachu. Nezabúda sa ani na komfort v podobe elastického pásu. Prešité švy zvyšujú ich odolnosť a predlžujú životnosť. Okrem toho poskytujú ochranu voči UV žiareniu UPF 50+. Tieto i iné boxerky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Castelli Pro Issue – 39,99 €


Nátelník Pro Issue má za cieľ udržiavať telo v chlade počas letných dní. Termoregulácia 3D sieťovinou funguje na princípe zóny „mŕtveho vzduchu“, kedy kapiláry polyesteru sťahujú pot z tela. Konštrukcia spodnej vrstvy je navrhnutá pre čo najvyšší komfort, či už ho použiješ pod turistickým tričkom, alebo cyklistickým dresom. Švy na pleciach sú redukované a vďaka plochému ukončeniu na spodku dobre drží v nohaviciach. Spolu s ďalšími tričkami bez rukávov ho nájdeš aj na MTHIKER shope.

Devold Lauparen Merino 190 – 63,90 €


Okrem tradičnej merino vlny, z ktorej je model Lauparen vyrobený, sú na ňom strategicky umiestnené mesh panely. Tie sú situované v miestach, kde je vyžadovaná vyššia ventilácia. Zároveň je na exponovaných miestach merino vlna vystužená rebrovaním, čo zaručuje vyššiu odolnosť. S priliehavým strihom priľne k pokožke, čo iba napomáha termoregulácii. Okrem turistiky nájde svoje uplatnenie aj pri množstve iných športov. Ďalšie funkčné tričká nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool M Merino Sport 150 – 38,99 €


Kombinácia šetrne získanej merino vlny a polyesteru zaručuje rýchle vysychanie a odvod vlhkosti termo trička M Merino Sport. Toto tričko má na sebe strategicky rozmiestnenú sieťovinu, čo napomáha vyššej priedušnosti. Tieto vlastnosti ho predurčujú na nosenie najmä počas intenzívnych fyzických aktivít, akými sú napríklad beh či turistika. Navyše vďaka merino vlne odoláva zápachu, ktorý je spôsobený baktériami. Toto i iné tričká s krátkym rukávom nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak hľadáš ďalšie funkčné oblečenie pre turistiku či beh, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Každý si tu nájde svoj kúsok do hôr

Black Diamond sa stala jednou z najznámejších značiek outdoorového vybavenia na celom svete. Svoje miesto si vybudovala vďaka inováciám a neustálemu vývoju.
Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Test: Vlajková loď – Suunto Vertical Titanium Solar

Veľká výdrž batérie, solárny displej, offline mapy priamo v hodinkách či dvojpásmový GNSS. Čo ešte vie ponúknuť nová vlajková loď od Suunto?
Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát PR článok

Všetko, čo potrebuješ na zdolávanie ferrát

Ferraty predstavujú výborný medzistupeň na ceste k lezeniu. Či už máš nejaké za sebou alebo ešte nie, tieto kúsky sa ti vždy hodia.
keyboard_arrow_up