Pozvánka: Banskobystrický maratón - zaži večernú atmosféru pretekania

Pozvánka: Banskobystrický maratón - zaži večernú atmosféru pretekania

Príď si vychutnať jedinečnú atmosféru pretekania už 3. júna na strednom Slovensku, kde sa odohrá jedinečný večerný maratón plný rôznych disciplín pre všetky vekové kategórie, no to nie je všetko. Táto akcia začína už cez deň a nebude len o behaní.

Celodenná akcia, ktorá nie je len pre športovcov, ale aj pre ľudí, ktorí chcú zažiť jedinečnú večernú atmosféru plnú emócií z víťazstiev, prekonania samých seba či radosti z pohybu. Čaká ťa viac ako 6 disciplín pre bežcov, kolobežkárov a korčuliarov. Poďme sa na to pozrieť.

Pre rodiny, deti, seniorov či začínajúcich športovcov

Ak si chceš zapretekať, no behať si len začal, na trati dlhej 3 400 m so štartom o 18:05 si to môžeš vyskúšať. Ideálna vzdialenosť na beh s rodinou, deťmi či pre seniorov. Bude ťa čakať večerná atmosféra s hudbou a svetlami, ktoré umocnia zážitok spojený so šťastím z posledných metrov v cieľovej rovinke.


V partii to ide lepšie

Rád pretekáš, no nechceš „ísť sám“? Máme pre teba riešenie na polmaratónovej štafete, kde môžu štartovať iba trojčlenné družstvá. Družstvo pozostáva z troch členov bez rozdielu pohlavia a vekového obmedzenia. Vzdialenosť 21 097 m je rozdelená do okruhov s rovinatým profilom a nízkym počtom zmien smeru behu, čo výrazne zvyšuje jeho rýchlosť. Každý člen štafety absolvuje jedno kolo. Dĺžky úsekov sú: 7 400 m, 6 600 m, 7 200 m. Veľkou výhodou je možnosť sledovať súperov, povzbudzovať a podporiť ostatných bežcov a kamarátov. Po odbehnutí troch bežeckých kôl môžete všetci traja spoločne dobehnúť posledných 730 m trate smerom na atletický štadión na Štiavničkách, kde bude dobeh do cieľa ukončený odbehnutím čestného kola popred tribúnu. No nie je to zábava?


Čože je to desiatka, ale polmaratón?

Na desiatke ťa čaká úplne rovinatý profil. Pretekári absolvujú dva skrátené okruhy s otočkou pri Jope. Prevýšenie v jednom kole je 13 m, spolu 26 m. Ďalšia disciplína je polmaratón - presne 21 097 km, ktoré sa idú na 7 km okruhu s rovinatým profilom. Pretekári ho absolvujú trikrát. Prevýšenie v jednom kole je 16 m, spolu 48 m. Pri oboch disciplínach je veľkou výhodou možnosť sledovať súperov. Po odbehnutí bežeckých kôl bežci odbočia na posledných 130 m trate smerom k Europa SC.


Ten najdlhší - maratón

Presne o 18:00 odštartujú bežci magických 42 195 metrov na 7 km okruhu s rovinatým profilom a nízkym počtom zmien smeru behu, čo výrazne zvyšuje jeho rýchlosť. „Nadupaní“ pretekári absolvujú 6 takýchto okruhov. Prevýšenie v jednom kole je 16 m, čo je spolu 96 m. Po odbehnutí bežeckých kôl, rovnako ako pri desiatke a polmaratóne, bežci odbočia na posledných 130 m trate smerom k Europa SC. Časový limit je stanovený na 5 a pol hodiny (do 23:30). Ideš do toho?


Nechce sa ti behať? Máme riešenie!

Pre korčuliarov a kolobežkárov pripravili organizátori so štartom o 15:40 presne 7 km okruh s rovinatým profilom. Prevýšenie v jednom kole je 16 m. Trať je určená pre rodiny s deťmi, hobby športovcov, seniorov, začínajúcich športovcov. Cieľ bude priamo na mieste štartu pred Europa SC. Dokonca sa tu budú odohrávať aj majstrovstvá Slovenska v týchto dvoch disciplínach na trati dlhej ako polmaratón (21 097 km) so štartom cez deň o 15:30.


Podujatie naozaj pre všetkých

O 15:29 bude štart handbikerov (bicykel, ktorý je poháňaný silou rúk). Čaká ich 21 097 metrov na mestskom okruhu (7 km) s rovinatým profilom. Pretekári ho absolvujú trikrát. Ideš na to?


Ako sa zaregistrovať?

Online je možné do 1. júna 2023 na stránke marathonbb.com, následne sa bude dať registrovať osobne v piatok 2. júna 2023 (Europa SC, Banská Bystrica, v čase od 15:00 do 19:00) a v sobotu 3. júna 2023 (Europa SC, Banská Bystrica, v čase od 12:00 do 15:00). Výhodou je, že registrácia je možná najneskôr 30 minút pred štartom disciplíny. Avšak účastníkom, ktorí sa budú registrovať v piatok a v sobotu (2. - 3. júna 2023) negarantujeme kompletnosť štartovacieho balíčka. Čo obsahuje štartovací balíček a aký bude presný časový harmonogram nájdeš u nás v kalendári. Tak čo, vidíme sa?
report_problem Našiel si v texte chybu?

Banskobystrický maratón

calendar_today 03.06.2023
label Cestný beh
place Banská Bystrica (Slovensko)

redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Preteky v rôznych disciplínach od západu až po východ Slovenska. Zúčastníš sa niektorých aj ty?
Pozvánka: Apríl plný behu, ale aj dobrého počasia?

Pozvánka: Apríl plný behu, ale aj dobrého počasia?

Všetci poznáme prešibaný apríl - dva dni prší, dva dni sneží, no a ako to vyjde cez preteky? Nechajme sa prekvapiť a poďme sa pozrieť na tie, ktoré nás čakajú.
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up