Zdroj: archív redakcie MTHIKER

Cestný beh oproti trailovému prináša niekoľko výhod. Kĺby sú tu však namáhané viac, a preto treba dbať na dobrú obuv.

Inov-8 Parkclaw G280 M – 98,99 €

Inov-8 Parkclaw G280 M
Topánky Parkclaw G280 sú takým „gravel bicyklom“ medzi cestnými bežeckými topánkami. Zvládnu totiž aj ľahký terén, no stále ostávajú ľahučké. Vďačia za to 4 mm dezénu s hustým profilom, ktorý zvládne nielen suché podmienky, ale i mokrý a šmykľavý povrch. Za zmienku stojí aj ich výborné odtlmenie, ktoré zabezpečuje grafénová pena G-Fly. Poskytuje tlmených 20 mm v päte, čo výrazne navyšuje komfort pri behu. Spolu s ďalšími trailovými bežeckými teniskami ich nájdeš na MTHIKER shope.

On Running Cloud 5 Coast – 103 €

On Running Cloud 5 Coast
Letná topánka od On Running sa vyznačuje najmä mimoriadnou ľahkosťou – ide o vôbec najľahší model v ich kolekcii. Priedušný zvršok zo sieťoviny je ideálny do veľmi teplého počasia a spoľahlivo odvetráva. Medzipodošva Zero-Gravity poskytuje dostatočné pohodlie pri skákaní. Už na prvý pohľad zaujme perforovaná podrážka. Vzduchové vankúšiky, tzv. „Clouds“, slúžia ako výrazný tlmiaci element. Tieto aj ďalšie cestné modely nájdeš na MTHIKER shope.

Craft Pro Endur Distance – 99 €

Craft Pro Endur Distance
Ak si pri behu zakladáte na rýchlosti a efektívnosti, s modelom Pro Endur Distance je možné tieto méty dosiahnuť. Základom celej filozofie topánky je tlmiaca pena PX Foam, ktorá dopomáha nízkej hmotnosti, mäkkosti podrážky a v neposlednom rade vysokej energetickej návratnosti. Sieťovaný zvršok a pohodlie, ktoré poskytuje, sú už len čerešničkou na torte ich univerzálnosti a gripu za akýchkoľvek podmienok. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Salomon Spectur – 76,99 €

Salomon Spectur
Bežecká obuv Spectur dodáva pocit ľahkosti. Hlavný podiel na tom má penová zmes Energy Foam. Je ľahká a pružná, čím lepšie preklápa náraz pri dopade do odrazu. Takto je beh ešte plynulejší. K tomu dopomáhajú aj technológie Energy Blade a Reverse Camber, prevzaté z lyžiarskeho prostredia. Celok je vhodný najmä na rýchly beh, pri ktorom sa ráta každý zlomok ušetrenej energie. Dostupné sú aj v červeno-bielom vyhotovení a spolu s inými modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Adidas Pureboost 22 – 76,99 €

Adidas Pureboost 22
Pureboost 22 využijú najmä bežci obľubujúci kratšie trate. Ako už napovedá ich názov, primárnym cieľom je návratnosť vynaloženej energie a lepšia efektívnosť behu. Tá je docielená medzipodrážkou Boost. Flexibilná podrážka Stretchweb sa sčasti dokáže prispôsobiť ohybu chodidla. Aby bol odpich čo najúčinnejší, je doplnená gumou Continental™. Zvršok je vyhotovený z dobre odvetranej sieťoviny. Topánky sú dostupné aj v čisto dámskom vyhotovení a podobné kúsky nájdeš na MTHIKER shope.

Salomon Aero Blaze – 82,99 €

Salomon Aero Blaze
Salomon Aero Blaze je všestranným modelom. Vďaka technológii SensiFit™ sa priliehavý a priedušný zvršok výborne prispôsobí a obopne každú nohu. Medzipodrážka je kombináciou tlmiacej EVA peny a olefínu, čo jej dodáva ľahkosť, no hlavne odpruženie na vysokej úrovni. Široké výstupky podrážky Road Contagrip sú špeciálne určené na tvrdé mestské povrchy. Použitá zmes predstavuje ideálny kompromis medzi odolnosťou a priľnavosťou. Spolu s ďalšími modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft V150 Engineered M – 89,90 €

Craft V150 Engineered M
Univerzálny model V150 nájde uplatnenie najmä pri behoch okolo 10 km. Energetická návratnosť pohodlnej podrážky zabezpečuje, že sa nohy až tak rýchlo neunavia. Zároveň to zväčšuje typologický okruh behu od pohodového výklusu až po intervaly. Pohodlie navyšuje aj anatomicky tvarovaný priliehavý zvršok. Podrážka Vibram MegaGrip sa nestratí ani v suchu, ani keď zaprší. Topánky sú dostupné vo viacerých farebných vyhotoveniach a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

On Running Cloudflyer – 116 €

On Running Cloudflyer
Dámske bežecké tenisky Cloudflyer v sebe kombinujú stabilitu, spoľahlivé odpruženie a najmä výnimočne nízku hmotnosť. Systém CloudTec® z peny Zero-Gravity je tým hlavným hmotnosť znižujúcim elementom. „Clouds“ poskytujú pri behu stabilný postoj a inteligentné tlmenie tam, kde je to práve najviac potrebné. Výsledkom je mäkký dopad a dynamický odraz. Mäkký zvršok je ďalším stabilizačným prvkom. Topánky aj s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ďalšie modely topánok, vhodných na beh v meste alebo na iných asfaltových povrchoch, nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív výrobcov

[Foto na úvode: archív redakcie MTHIKER]

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Vystroj sa na jarnú turistiku so správnou výbavou

Slnko začína hriať, sneh mizne, pomaly sa preklápame do jari. A s inými podmienkami prichádza aj iná výbava.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Čo všetko sa hodí na beh? PR článok

Čo všetko sa hodí na beh?

Bežecká obuv a oblečenie výrazne ovplyvňuje pocit pohodlia počas behu a takisto ovplyvňuje aj bežecký výkon. Vybrali sme základné kúsky na cestný a trailový beh, ktoré sú vhodné pre bežcov aj bežkyne.
keyboard_arrow_up