Pozvánka: Júl - prázdniny v plnom prúde

Popri letných prázdninách a dovolenkách v plnom prúde určite nezabudni na kvalitné športové vyžitie. Existuje veľa možností, z ktorých sa dá vybrať. Organizujú sa preteky po celom Slovensku v mestách aj na horách, tak si nájdi tie, ktoré sadnú tvojim preferenciám najviac.

01. 07. 2023 – Šumiac - Vertikal kilometer Kráľova hoľa/vertikal beh

Prvý júlový deň ťa v kalendári čakajú náročné, ale krásne preteky do vrchu s prevýšením až 1 006 m na necelých piatich kilometroch. Pretekári začnú na námestí v obci Šumiac a dobehnú po modrej turistickej značke až na Kráľovu hoľu. Časový limit na výbeh je 2 hodiny. Tieto preteky sú súčasťou Slovak Skyrunning Association, tak neváhaj a odbehni si viaceré. Viac informácií získaš na stránke podujatia.

Šumiac - Vertikal kilometer Kráľova hoľa/vertikal beh

01. 07. 2023 – Malá Fatra - Beh na Kľačiansku Maguru/vertikal beh

Ak to máš ďaleko do Šumiaca, môžeš si zbehnúť na takmer podobné preteky do vrchu s propozíciami 4 km/720 výškových metrov. Hore ťa budú čakať nielen pekné výhľady, ale aj guláš priamo na chate. Uzavrieť preteky môžeš sladkou bodkou v podobe ich známych neodolateľných šišiek, ktoré tam majú vždy čerstvé. Viac info nájdeš na webe.

09. 07. 2023 – Štrba - Malý štrbský maratón/cestný beh + nordic walking

V poradí 45. ročník Malého štrbského maratónu, kde si môžeš vybrať až zo 4 súťažných trás. Čaká na teba bežecká trasa v dĺžke 31 km, bežecká a nordic walking trasa dlhá 10 km. Takisto sa organizujú aj žiacke preteky od 150 do 2 500 m. Na najdlhšej trase na teba bude čakať až 6 občerstvovacích staníc a na 5 km trase jedna občerstvovacia stanica na doplnenie energie. Preteky sa bežia bez vylúčenia dopravy a zásadne len po asfaltovej ceste III. triedy. Svoju kategóriu budú mať aj na nordic walking. Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.

Štrba - Malý štrbský maratón/cestný beh + nordic walking

10. 07. 2023 – Domaša – KidRace/detský terénny prekážkový beh

Už desiaty ročník detského prekážkového behu na 800 m až 2 km sa uskutoční na Domaši v areáli Penziónu Goral. Pre deti v 3 vekových kategóriách bude pripravená parádna prekážková trať. Nesúťažiace deti sa majú takisto na čo tešiť, keďže aj pre ne bude pripravených množstvo atrakcií. Aby toho nebolo málo, po pretekoch bude aj tombola a opekačka. Viac informácií a prihlásenie nájdeš na udalosti.

Domaša – KidRace/detský terénny prekážkový behDomaša – KidRace/detský terénny prekážkový beh

15. 07. 2023 – Orava - Oravaman triatlon/plávanie + bicykel + beh

Jeden z najznámejších slovenských triatlonov v srdci Liptova a Oravy je práve Oravaman. V nádhernom prostredí Západných Tatier na teba čaká poriadna výzva v podobe troch športov počas jedných pretekov s prevýšením až 3 000 m. Na začiatok si odplávaš 2 km, potom odbicykluješ 86 km a na záver ešte odbehneš 20 km. Pretekať môžeš v kategórii ženskej, mužskej alebo dokonca v mixe. Ak si si neistý takýmto objemom, bude sa dať ísť aj na SHORT, a to 1 km plávanie, 26 km bike a 8 km beh. Tak neváhaj, siahni si na dno svojich síl a registruj sa tu.

Orava - Oravaman triatlon/plávanie + bicykel + beh

15. 07. 2023 – Banská Bystrica – Kordícky extrém/krosový beh

V prípade, že Oravaman radšej nahradíš niečím ľahším, ale stále náročným, organizátori v Kordíkoch pre teba v rovnaký deň pripravili bežecké trasy na 0,8 km, 5,3 km, 11,7 km a 26,42 km. Všetky trate rozhodne preveria tvoju kondičku na pomalých a náročných výbehoch, ale aj na prudkých technických zbehoch. Preteky, ktoré ti dajú možnosť spoznať Králiky, hrebeň Kremnických vrchov, Zlatú studňu a Tri kríže. Podujatie je súčasťou bodovania Marathon BB tour 2023 a Marathon BB mini tour 2023. Viac informácií získaš na ich webe.

Banská Bystrica – Kordícky extrém/krosový beh

22. 07. 2023 – Plavecký Mikuláš – Malokarpatský kros/krosový beh

Predposledný víkend v mesiaci ti oblasť Záhoria ponúkne preteky v CHKO Malé Karpaty. Zabehnúť si môžeš po poľných cestách, lese, ale aj dedinských zákutiach. Beh je určený pre ženy, mužov aj deti. Ženy a muži majú spoločnú trasu, ale muži idú malé kolo v dedine navyše. Detské až juniorské trasy sú vo vzdialenostiach 70 - 1 800 m. Pre „dospelácku" kategóriu je pripravená trasa na 7 - 9 km, v závislosti od kategórie ženy/muži. Neváhaj a príď si užiť beh v Bratislavskom kraji. Informuj sa na FB stránke.

Plavecký Mikuláš – Malokarpatský kros/krosový beh

22. 07. 2023 – Hrabovo - Behaj lesmi Veľká Fatra/krosový beh

Preteky, ktoré sa budú odohrávať v prostredí najmladšieho slovenského národného parku - Veľká Fatra, kde sa ti naskytne pohľad aj na Nízke Tatry. Lesný organizátorský tím pre teba chystá dve trasy - 11 km, 20 km a trasu na 3 km, kde si môže zabehať ktokoľvek bez ohľadu na kondíciu a vek. Čaká ťa aj spoločná zábavná rozcvička, tak čo, nebudeš tu chýbať? Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.

Hrabovo - Behaj lesmi Veľká Fatra/krosový behHrabovo - Behaj lesmi Veľká Fatra/krosový beh

Dúfame, že si si zvolil/a svojho favorita v mesiaci júl a zažiješ športovo nezabudnuteľný víkend. Pokiaľ vieš o pretekoch, ktoré by mali byť spomenuté v ďalších mesiacoch a chcel/a by si sa o to podeliť, neváhaj nás kontaktovať na outdoor@mtbiker.sk.
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Spoveď ulietanej mamy alebo ako ma narodenie dieťaťa prinútilo behať

Spoveď ulietanej mamy alebo ako ma narodenie dieťaťa prinútilo behať

Šport je neoddeliteľnou súčasťou môjho života. Nevedela som si ani predstaviť, že ho jeden deň nebudem mať. Skoro sa to však stalo...
Z 0 na maratón za 83 dní - ako som zvládol maratón pod 4 hodiny?

Z 0 na maratón za 83 dní - ako som zvládol maratón pod 4 hodiny?

Životné výzvy sú neoddeliteľnou súčasťou života. Mojou výzvou bolo zvládnuť maratón, na ktorý som trénoval 83 dní. Ako táto výzva dopadla?
Video: 13 častých chýb u bežcov

Video: 13 častých chýb u bežcov

Pozrime sa na najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú u začínajúcich aj pokročilejších bežcov.
keyboard_arrow_up