Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Uži si už 15. júla poriadny trailový beh nespútanou divočinou Kremnických hôr.

Ďalšie preteky zo série Marathon BB Tour sú za rohom. Tentokrát pôjdeme do extrému a môžeš sa tešiť na poriadnu dávku kilometrov aj výškových metrov. Ak nechceš ísť do tohto extrému, nezúfaj. Pripravené budú aj ďalšie menej drsné trasy pre hobby a začínajúcich bežcov všetkých vekových kategórií. Na svoje si prídu aj deti, pre ktoré je pripravená trať zo série Marathon BB MiniTour. Čo všetko ťa čaká na 11. ročníku pretekov Kordícky Extrém? Čítaj ďalej.

Prihlás sa a vyštartuj

Prihlásiť sa môžeš online do 14. 7. na marathonbbtour.sk alebo osobne v piatok 14. 7. (Europa SC, Banská Bystrica, v čase od 16:00 do 18:30) a v sobotu 15. 7. (OÚ Kordíky, v čase od 7:30 do 9:30). Štartovné sa pohybuje v sume od 10 € do 25 € v závislosti od kategórie a doby prihlásenia. Do 7. 7. to ešte stihneš za nižšiu sumu. Kapacita je stanovená na 900 pretekárov, tak neváhaj a prihlás sa čím skôr.

Bežci na štarteBežiace deti

Prezentácia pretekárov prebehne deň pred pretekmi v obchodnom centre Europa SC v Banskej Bystrici alebo ráno 15. 7. od 8:00 do 9:30 na OÚ Kordíky. Práve v Kordíkoch bude pre bežcov pripravené zázemie a zároveň štart aj cieľ pretekov. Pozor, prvý štart je už o 8:30, kedy vyštartujú bežci najdlhšej trate. Následne budú štartovať pretekári ďalších behov a kategórií. Podrobnejšie propozície sa dočítaš v kalendári na našom webe. Aktuálne info môžeš sledovať aj na FB stránke podujatia.

Trate pre všetkých

Organizátori si pripravili celkovo 4 bežecké trate a množstvo kategórií:
  • Beh na 800 m - Pre deti vo veku od 6 do 12 rokov je pripravený zaujímavý okruh dedinou a okolitými poľnými a lesnými cestami.
  • Beh na 5 300 m - Ak s behom len začínaš a nechceš ísť do extrému, táto trať je presne pre teba. Na treťom km narazíš na občerstvovaciu stanicu, odkiaľ Barborskou cestou pobežíš až do cieľa. Ide o nenáročnú bežeckú trasu určenú výlučne pre hobby bežcov. Pokiaľ chceš podať poriadny výkon a niečo máš už v nohách odbehané, neváhaj sa prihlásiť na jednu z dvoch náročnejších tratí.

Bežec pri občerstveníDeti, bežci

  • Beh na 11 700 m - Na tejto trase si prídu na svoje aj výkonnostní bežci, ktorí si zmerajú sily na peknom okruhu s dvoma občerstvovačkami. Preveria ťa aj náročné stúpania a technické zbehy. Traťový rekord z roku 2019 tu je 42:02 (muži) a 50:43 (ženy). Trúfa si to niekto prekonať?
  • Beh na 26 420 m - Ozajstnou výzvou je tento náročný okruh, ktorý vedie najkrajšou časťou Kremnických vrchov. Okrem krásnej prírody a výhľadov sa môžeš tešiť aj na poriadnu dávku výškových metrov - okolo 1 100 m. Na trati budú 3 občerstvovačky a na prvej z nich (v polovici trate) je zároveň kontrola pretekárov s časovým limitom 2:30. Traťový rekord je u mužov neuveriteľných 2:05:45 a u žien 2:22:13. Na túto extrémnu trať si nezabudni pribaliť minimálne 0,5 l vody.
Výhľad a mapa

S úsmevom do cieľa

V cieli na každého bežca čaká účastnícka medaila a finišeri najdlhšej trate sa môžu tešiť aj na originálny darček. Samozrejmosťou je cieľové občerstvenie, úschovňa vecí, šatne na prezlečenie, mobilné WC a ďalší servis. Po skončení neutekaj hneď domov. Vyhlásenie výsledkov bude o 12:00 a hneď potom sa uskutoční žrebovanie o hodnotné ceny. Šancu na výhru má každý zúčastnený pretekár. Oficiálne výsledky nájdeš po skončení na stránke podujatia.


Tak čo? Ideš do toho? My tam rozhodne budeme a tešíme sa nielen na samotný beh, ale aj skvelú atmosféru tohto podujatia.
Zdroj fotografií: FB stránka podujatia Kordícky Extrém
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Behy do vrchu, duatlony, akcie pre celé rodiny aj drsné horské výzvy. August bude pestrý a plný rôznorodých akcií.
Pozvánka: Január - svižným krokom do nového roka

Pozvánka: Január - svižným krokom do nového roka

Rok 2023 sa blíži a s ním aj nová porcia našich obľúbených pretekov. Na čo sa môžeme tešiť v prvom mesiaci nového roka?
Pozvánka: December - ani sneh nás nezastaví

Pozvánka: December - ani sneh nás nezastaví

Rok 2023 už začína vykúkať spoza dverí spolu so snežením a chladom. To však neznamená, že sa nedá behať – práve naopak.
keyboard_arrow_up