Prvá pomoc na horách - bezpečne za každých okolností

Hory sú krásne, no nebezpečné. Preto treba mať so sebou výbavu, ktorú možno využiť v prípade vyhrotenej situácie.

Lifesystems Mountain Sun Cream – 4,89 €

Lifesystems Mountain Sun Cream
Opaľovací krém patrí medzi základ, čo sa výbavy do vysokohorského prostredia týka. Či už sa chystáš na túru alebo do steny, slnko v tejto nadmorskej výške „pečie“ omnoho silnejšie, než na nížine. Aby zniesli aj intenzívnu aktivitu, sú opaľovacie krémy Lifesystems potu odolné a zároveň zvlhčujú pokožku. Poskytujú ochranu voči UVA žiareniu po dobu 8 hodín v podobe ochranného faktora SPF 50. Ďalšie opaľovacie krémy nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lifesystems Safety Whistle – 3,59 €

Lifesystems Safety Whistle
Píšťalka Lifesystems Safety Whistle je síce drobná, ľahká a nenápadná, no v niektorých momentoch môže doslova zachrániť život. Jej telo, vyrobené z odolného tvrdeného plastu, totiž dokáže vydať tón o hlasitosti 116 dB. Je možné ju využiť na signalizáciu či už náhodným okoloidúcim, alebo prichádzajúcim záchranárom, a tak urýchliť celú akciu. Vďaka šnúrke ju môžeš nosiť na krku alebo ju upevniť napríklad na batoh. S ďalším príslušenstvom ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lifesystems Tick Remover – 5,39 €

Lifesystems Tick Remover
Proces vyťahovania kliešťa dokáže urýchliť a zjednodušiť karta Lifesystems Tick Remover. Okrem lupy, pomocou ktorej sa dá zistiť, či naozaj ide o kliešťa, sa na nej nachádzajú dva „zárezy“. Každý je inej veľkosti a karta teda poslúži na vytiahnutie menšieho aj väčšieho kliešťa bezpečnou metódou. So svojimi kompaktnými rozmermi sa zmestí aj do peňaženky, no v ponuke je ešte menšia kartička. Ďalšie šikovné drobnosti nájdeš na MTHIKER shope.

Ortovox First Aid Roll Doc – 42,50 €

Ortovox First Aid Roll Doc
Lekárnička so všetkým podstatným je v horách potrebná ako soľ. Ortovox Roll Doc je navyše veľmi praktická vďaka rolovaciemu otváraniu a kompaktným rozmerom, s ktorými ide ruka v ruke nízka hmotnosť. V prípade upnutia na opasok a otvorenia sa sama rozroluje pozdĺž stehna a jej obsah je okamžite k dispozícii. Nájdeš v nej všetko podstatné od termoizolačnej fólie cez leukoplasty, náplasti, drobné príslušenstvo až po obväzy a šatky. Ďalšie lekárničky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Gerber Armbar Cork – 30,90 €

Gerber Armbar Cork
Nožík sa dá v prírode použiť na skutočne veľa spôsobov od nakrájania slaniny až po odrezanie špagátu. Multifunkčný nožík Gerber Armbar Cork, vyrobený z odolných materiálov, pozostáva z čepele samotnej a ďalších ôsmich multifunkčných nástrojov. Čepeľ má hladké ostrie a nožík je vybavený frame lock poistkou, aby sa pri používaní nezatváral. Nízka hmotnosť a kompaktné rozmery z neho robia každodenného spoločníka. Aj v oranžovej farbe ho s ďalšími kúskami nájdeš na MTHIKER shope.

Nutrend Magneslife – 1,19 €

Nutrend Magneslife
Horčík je jedným z minerálov, ktorého obsah v tele je dôležitý pre optimálnu činnosť svalstva. Jedna 25 ml ampulka Magneslife kombinuje 250 mg horčíka a 8 mg vitamínu B6. V takejto forme sa obsah ampulky rýchlo vstrebáva, odďaľuje únavu a napomáha správnej činnosti nervovej aj tráviacej sústavy. Praktické balenie slúži na jednorazovú dennú dávku a v batohu nezaberie veľa miesta. Je dostupné aj s pomarančovou či višňovou príchuťou a s ďalšími doplnkami výživy ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.


Ferrino Poncho – 19,99 €

Ferrino Poncho
Či už ťa chytí letná búrka, alebo si v horách viac dní a musíš kráčať ďalej, pribaliť pršiplášť je vždy lepšou voľbou, než zmoknúť do nitky. Ferrino Poncho váži len 400 g a je vhodné na väčšinu postáv, keďže meria 130 cm. Je vyhotovené z pevného PVC s hustotou 120 g/m2. Vodoodolnosť podčiarkujú aj podlepené švy. Poncho sa zapína cvokmi po bokoch, nie je preto problém prehodiť ho aj cez veľký batoh. Je dostupné aj v limetkovej a modrej farbe. Ďalšie pršiplášte nájdeš na našom MTHIKER shope.

Adventure Menu morčacie mäso – 7,90 €

Adventure Menu morčacie mäso
„Hlaďák“ na túre nie je príjemný, no možno sa mu jednoducho vyhnúť. Dehydratovaná strava od Adventure Menu totiž nezaberá takmer žiadne miesto v batohu, rovnako nepridáva na hmotnosti. Sušené morčacie mäso obsahuje vysoký podiel proteínov, nutných pre správnu regeneráciu svalstva. V takejto forme mäso netreba zohrievať a je priamo pripravené na konzumáciu. Navyše, môžeš si vybrať medzi 50 a 100 g balením. Podobné potraviny nájdeš na našom MTHIKER shope.

Lifesystems Expedition Sensitive Spray – 14,39 €

Lifesystems Expedition Sensitive Spray
Ochrana proti hmyzu a kliešťom v podobe repelentu nie je výhodná len vďaka vyhnutiu sa svrbivým štípancom. Zabraňuje totiž aj prenosu nebezpečných chorôb. Repelent od Lifesystems neobsahuje zložku DEET a je založený na čisto prírodnom Saltidine. Ten poskytuje strednú až vysokú ochranu voči bodajúcemu hmyzu a kliešťom. Po aplikácii trvá ochrana po dobu ôsmich hodín. Chrániť sa ním dajú deti už od dvoch rokov. Podobnú kozmetiku nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ortovox Bivy Single – 66,50 €

Ortovox Bivy Single
V prípade náhleho zhoršenia počasia môže byť bivakovacie vrece Ortovox Bivy Single veľmi nápomocné. Je určené pre jednu osobu, no najmä odpudzuje vodu a špinu a je odolné voči vetru. Dá sa použiť niekoľkokrát a človek sa doň zmestí aj so spacákom. Čo je však dôležité, nezaberá veľa miesta v batohu a je vyhotovené z jasných farieb, ktoré môžu uľahčiť lokalizáciu a záchranu v prípade nehody v horách. Spolu s ďalšími modelmi ho nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Pre viac výbavy, ktorá dokáže „zachrániť kožu“ v horách, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie MTHIKER
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko? PR článok

Turistická sezóna sa otvára - máš všetko?

Tatranská uzávera končí, sneh je takmer všade úplnou minulosťou a teploty stúpajú. I tentokrát platí, že na niektoré kúsky výbavy neradno zabúdať a iné vedia veľmi pomôcť.
Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“ PR článok

Viacdňová turistika - zbaľ si svoj „slimačí domček“

Počas viacdňových výletov si turisti nosia všetku výbavu na chrbte – takmer ako slimák. Čo všetko zbaliť a nezabudnúť?
Turistické batohy pre výstup na štít i na diaľkový trek PR článok

Turistické batohy pre výstup na štít i na diaľkový trek

Správny batoh je základ každého dobrodružstva. Vybrať sa dá medzi rôznymi značkami a objemami, dnes si ich niekoľko ukážeme.
keyboard_arrow_up